благодарение на вашите совети косата ми расте побрзо откако почнав да користам рицинусово масло и ампули б6...после неколку користења на овие производи откако убаво ја испеглав косата не можев да верувамм колку ми е порасната...поздрав..и фала многу
Пак јас Сакав да прашам Пантенол течност користите? Ако може некој слика да постира И сакав да прашам (употеба) на АД капиките и Пантенолт Знам дека ова го има пишувано илјада пати ама јас никако неможам да најдам и немам сега баш време
i jas se soglasuvam za tabletkite so pivski kvasec te teraat na jadenje ama se dosta efikasni,maslinovo maslo ili bademovo po nekolku casa pred mienje se cuva na kosata super e a sakav da prasam dali samponot fitoval pomaga sakam da kupam i dali moze a se koristi za farbana kosa?
да помага јас го имав користено мн.ми беше оштетена косата и мн.ми ја опорави нема да згрешиш ако го земиш...
Лелеее колку ми порасна косата!!!! Ве читав и си купив ампули Б6 и Б12 мислам дека беа,(ги земав теи моментално шо ги имаше во аптека) ги ставив во обичен шампон, рицинусово масло и за еден месец ми порасна мнооогу! Значи проверено и докажано!
Jaс имав останато неколку таблетки Диане-35 (естроген) истолчив две во пантенолот и ги додадов во шампонт од 250мл кој ми беше до пола потрошен. Читав дека естрогенот многу влијаел за да се забрза растот на косата, па во некои земји го ставале во шампоните. Но деца не смеат да го користат бидејќи на неколку места забележале како на бебиња почнале да им растат гради :geek: Ај сеа ќе видам дали ќе даде кај мене резултат дробењето контрацептивни пилули во шампонот, па можда и градите ќе ми пораснат
Ќе видеш, стварно има резултати! Само да појаснам малку- рицинусовото масло не го ставив у шампон туку на косата пола саат пред да ја мијам и само еднаш во неделата ставав од него. А косата ја мијам на два дена.
И сепак на крајот кажува дека растот на косата зависи најмногу од гените. Тоа што дејствува кај една, не значи дека ќе делува и на друга.
jas si napraviv moj miks vo bebeski sampon bubhan okolu 300 ml staviv 2 ampuli b6 i 2 b12 i 50ml pantenol pola paketce ad kapki pa ke vidime kako ke bide a ja koristam i maskata za suva kosa od ornese a denovive ke zemam i od toa ricinus maslo gledam epten go falite pa ke kazam kako ke bide pozdrav nekoj prasa ampulite gi ima vo zegin a i pantenolot tecen isto taka [mod-kirilica:31wy6te4][/mod-kirilica:31wy6te4]
Е ова не го знаев... Вика дека ние гените за косата ги добиваме from your fathers mother and your mothers father Значи ај мајка му на татко ми бујна коса си имаше, ама татко и на мајка ми, бог да го прости пороќелави со староста Јас во 250 мл шампон ставив 15 АД капки и 25 мл пантенол.... Никако 50 мл, прво нема шишенцето да ти собере, второ премногу е.. Значи Четвртина од пантенол растворот додај во шампонот.
И мене ме зачуди. Ама гените се зезната работа. Баш сега отворив да прочитам, и според многумина сеуште не е сигурно докажано како гените го одредуваат типот и бојата на косата. Сигруно е само дека влијаат и гените од мајката и таткото.