Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Колку пари е пантенолот и АД капките ?
    уште тоа го немам ставено на косава :worried: :D

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Околу 200 денари се заедно. Пантенолот барај го од Јака Радовиш (најефтин е) :D

3. iva.kitanovska

iva.kitanovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Исто и јас, мораше да го споделам ова... висам на форумов најчесто, барам начини да излезам од самосожалувањето и бесот што 100 пати ќе си ветам дека не одам веќе на фризер, дека се дешава секој можен пат да скратат поише од што треба -.-
    Од коса долга, цел живот не ми била пократка од 50 cm, типката ми остави едвај 30, 35 максимум... може да замислите кој ужас го осеќав!
    Ама со микс на совети од тука, шампон од бреза со бевиплекс и еднаш неделно рицинусово масло - почнав да си ја враќам старата должина назад ^^
    Месец дена ја терам оваа терапија, има видливи резултати... преку 5 cm ми порасна... еххх.. радост невидена :D

4. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Девојки а б комплексот како го употребувате ако може да знам.. јас ги оставиф таблетите во шише вода одстојаа еден ден се растворија и стана кафено ама многу тешко мириса :emo:

5. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    батали ги таблетите купи си ампули ептен се добри

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    За да не бидат кафени таблетите измиј ги со вода за да падне кафениот слој.
    А сега се што е лек не мириса сјајно така да ќе мора да не навикнеш на мирисот

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Стави б-комплекс во алпецинот или го користиш поединечно?

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас вакви таблети растворам кога си правам витаминска маска, а инаку ја послушав Викторија и ставив по 2 ампули во Бекутан шампонче+ рецептот од Хајди значи + додадов пантенол и АД капки и првиот пат се мијам со Бекутанчето, а после со Алпецин.

Само поубава ми е косата кога ја мијам само со Алпецин, вака од Бекутанчето ми е поразлетана

9. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    а што е тоа алпецин и каде се купува за сто е и колку пари е
    сум испуштила нешто од темава

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Сончко не си испуштила ништо од темава, ние отидовме офтопик ;)

Алпецин е шампон против опаѓање на косата

11. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    а каде го купувате и колку пари е

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Сончко види во темата опаѓање на косата, за да одиме офтопик :)

13. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    Користам шампон со б комплекс веќе два масеца и задоволна сум од резлутатите (си го викам мојот магичен шампон) иако искрено во споредба со некои ваши резлутати не е баш кој знае што. Проблемот е во тоа што ми се појави првут во косата и урината ми мириса исто како што мириса шампонот-гадно.....
    па мислам да престанам да го користам ;( и да пробам да со апчиња во растворена вода
    сакам да прашам дали некој друг имал слично проблеми и како се справи со тоа?
    ПОМОШШШШШШШ ПЛС. Не сакам да престанам да го користам шампонот

14. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    За првутот можеби не ти одговара шампонот, не верувам дека има врска со б комплексот.Смени го него а потоа додади си пак б комплекс. Ова со урината пак како може да е од него, па не го пиеме жити мене :lol: Купи си хеад анд шолдерс и таму додади си ампули, мислам дека ке заврши работа. Јас ги имам додадено во палмолив со мед и мене ми е ок вака. :*

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Урината ти има непријатен мирис од шампонот :^) ? Која логика е тоа, жити се? :tmi:

Девојче оди на лекар провери од што може да е тој мирис, од шампонот не е сигурно.

16. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Имам мнооооооогу ретка коса. Затоа и избегнувам да ја носам собрана, бидејќи изгледа како косата да ми почнува од пола глава :( (поради залистоците) Имате ли некој совет, знаете ли некој народен лек, или шампон кој сте го испробале и кој имал ефект на растот на косата?
    Овој проблем не е од неодамна туку е од раѓање, па често на оние лица на кои сум се обратила ми рекле дека што и да пробам нема да ми успее бидејќи станува збор за гени.

Има ли некој со сличен проблем кој знае што би ми помогнало.
    Извинете ако сум off topic :sweat: :sweat:

:* :* :* :*

17. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Ставиф и ампули во шампон шаума 3 б-6 и 3 б-12 ама викам ај да пробам и воа б компклекс ама ваљда ќе го прекинувам

18. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Прелистај ја темава можеби ќе најдеш нешто што ќе ти одговара... на крај краева зошто не појдеш на лекар?

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    најдобро и најефикасно нешто досега се ампулите б6 за зацврстување на косата и 612 за растење ми растеше косата но мн.бавно од кога ги користам ампулите сум презадоволна и да не се урочам кога најблиските ќе забележат дека косата доста ти пораснала значи нема сомнение за квалитетот и резултатот од ампулите а и косата мн.ми е освежена обновена :) во шампон за волумен на косата имам ставено 5 ампули б6 3 ампули 612 една ампула против опаѓање нма косата и скоро половина паковче AD капки кои исто така се за поттикнување на растот овај третман го правам 1 и пол месец и се разбира нема да се откажам :) за реултатите веќе имав потенцирано но сепак ако можам да поможам малку на тие што покасно се фклучуваат во форумот ќе ми биде мило... ;)

20. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Рицинусово масло се става на сува коса или на мокра? Прочитав дека се става и стои 1 сат, па потоа се мие со шампон.Јас купив Рицинусово масло од гала фарм добро ли е? не можев да најдам од фито,тука на сајтов пишуваше дека маслото било подобаро од фито фарм.