А бе луѓе мене ампуливе некако како да не ми делуваат Ај претходно во шампон од 400мл ставив 3 и ваљда малце било, ама сега во 200мл ставив пак 3 и ништо
Одамна не сум дебатирала на форумов, се уклучувам сега и што ќе видам..........богами тешко е да си женско. Апчиња за контрацепција во шампон хаха, ТРПИ БАБА ЗА УБАВИНА хахаха Јас си останувам на стариот рецепт со ампулчињата, супер си делуваат.......поздрав форумџики
Сакам да прашам дали некоја од вас наместо ампули Бевиплекс, растворила гранули Бевиплекс во вода, а потоа ги истурила во шампонот?
WHAT? Не ваљда да мислиш на бевиплекс чоколадираните зрна за јадење, што се во пакување слично на пудинг-кесичка??? Знаеш ли со што си миеш глава? Со засладувачи, шеќери и емуглатори? Некој имаше прашано предходно, и мислам дека јасно и децидно одговорив...и покрај тоа што мислам дека е многу логично. Тоа се чоколадирани зрна за јадење, кои содржат б витамин, за деца. И изметот од крава содржи протеини па не го ставаме на глава...
Еве го постот на Хајди. Инаку јас не знам какви се овие грануливе, ама бидете повнимателни со косите, не се става се и сешто
Хахахха аку аку досега редевме само солени работи на глава: јајца, маслиново масло... Време е за малце десерт хахха ХХх немој да се навредиш само се зафркавам Мислам да си купам АД капки и да ги истурам во шампон и сакам да прашам: кога ќе ги истурам во шампон да си го користам како и обично или треба да почекам 1-2 мин. Јас сепак ќе чекам ама да знам...
Дали уште некоја од вас девојки проба со растварање на ампули во вода, кои се нанесуваат саат време пред миење на косата??? Да ми кажете ефекти
Јас планирам корнфлекс да си ставам содржи витамин Б и Д - капките стави си ги во шампонот и масирај ја кожата на главата 5-6 минути за да делува малку инаку ќе нема ефект ако само намачкаш и одма исплакнеш
фитовал за сува коса(имам долга коса и секогас користам шампони за сува коса) и внтаре имам ставено Б1, Б6,б12 , коста доста ми се има згуснато и пораснато за 2 месеци користење. ах да и пијам чист биотин апчиња, помагаат за здрави и цврсти нокит, кожа и секако највеќе ефект има за убрзување раст и квалитет на коса. биотин е витамин од групата на б витамини(б7) и е одличен за коса Биотин је присутан у свакодневном животу ћелије, синтези масних киселина и амино киселина. Има битну улогу у Кребсовом циклусу, у којем се ствара енергија преко потребна ћелији. Биотин је такође битан у одржавању коректног нивоа шећера у крви. Особе са дијабетесом често имају веома низак ниво биотина. Истраживања су и даље у току, али до сада је утврђено да је биотин укључен у синтезу инсулина. Препоручује се за ојачавање косе и ноктију. Може се наћи као саставни део многих козметичких производа, нарочито оних намењених за косу и кожу.
И јас прочитав на Интернет дека БИОТИН апчињата се многу добри, може да ми кажеш од каде ги купи и колку пари се. Фала.
Девојки вчера на скалпот си нанесов рицинусово масло, а на врвовите масло од кантарион, ја завиткав косата и ја оставив да стои околу 1 час и потоа нормално ја измив. Да ви се пофалам дека косата ми беше премногу мека (без регенератори, спрејови итн) и си имаше волумен како и обично.
Јас ги земав од зегин околу 160 денари се, чист биотин на диетфарм мислам дека беа ако не се лажам, на работа сум ги немам со мене баш да видам. зелена кутија со бело(внатре има 2 ленти) Исто така прочитав на странски форуми дмногу девојки кои пиеле биотин првенствено поради косата намалиле и по неколку килограми. Можеби бидејќи биотинот игра улога во метаболизмот на масти и шекери. Главни функции: * Многу е важен за производство на енергија во јаглените хидрати и масти. * Учествува во продукција на мускулниот гликоген (енергетскиот резервоар) и глукоза за регулирање на нивото на шеќер во крвта. * Важен е за градење на масни киселини и заради тоа за ќелиските мембрани и масни содржини во кожата. * Неизбежен е при градењето на хормоните. * Учествува во множењето на лимфоцитата и антителата. * Учествува во градењето на сумпорот за здрава коса и нокти. На кого му е најпотребен? * Луѓето кои имаат бактерии во цревата, на луѓето кои долго консумираат антибиотици, лаксатив или претерано консумирање на алкохол (20% од алкохоличарите, имаат недостатог на биотин). * Луѓето кои консумираат антипилептици (75% од епилептичарите имаат недостатог на биотен). * Кај трудниците. * Дијабетичарите.
еј а да ве прасам тие биотин само во македонија ли ги продаваат*?посто ја пробав се апсолутно се ма не мајонез лимон незнам сто дури и од индија земав едно уље ама бадијала и сампон нема кој не го пробав и пак косата ми е мрсна и никако не расте позз
Мора да ги има на продажба во секоја држава сепак тоа витамини се побарај во аптека витамин б7 (биотин) мора да има...
еве на овој линк има слика од биотин кој јас го користам го има скоро во сите аптеки http://www.bezrecepta.com/proizvodi/tag ... rm/biotin/
бас ќе побарам денес да видам ако незнаат за тоа име знаЧи да кажам витамин б7 овие глупави норвежани нисто не знаат
па да кажи Б7, меѓутоа секаде е повеќе познат како БИОТИН, мора да го има, смао има разлика во милиграмите има од 1000 mcg, од 5000 mcg , е сега 5000 mcg (= 5 MG)