Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

тоа наменето за против опаѓање е јас така знам :?:
    а како го користиш ти?

2. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    А бе луѓе мене ампуливе некако како да не ми делуваат :?: Ај претходно во шампон од 400мл ставив 3 и ваљда малце било, ама сега во 200мл ставив пак 3 и ништо :@

3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Одамна не сум дебатирала на форумов, се уклучувам сега и што ќе видам..........богами тешко е да си женско. Апчиња за контрацепција во шампон хаха, ТРПИ БАБА ЗА УБАВИНА хахаха
    Јас си останувам на стариот рецепт со ампулчињата, супер си делуваат.......поздрав форумџики

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maturantka

Maturantka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Сакам да прашам дали некоја од вас наместо ампули Бевиплекс, растворила гранули Бевиплекс во вода, а потоа ги истурила во шампонот?

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    WHAT?

Не ваљда да мислиш на бевиплекс чоколадираните зрна за јадење, што се во пакување слично на пудинг-кесичка???

Знаеш ли со што си миеш глава? Со засладувачи, шеќери и емуглатори?

Некој имаше прашано предходно, и мислам дека јасно и децидно одговорив...и покрај тоа што мислам дека е многу логично. Тоа се чоколадирани зрна за јадење, кои содржат б витамин, за деца.

И изметот од крава содржи протеини па не го ставаме на глава... :emo:

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Еве го постот на Хајди. Инаку јас не знам какви се овие грануливе, ама бидете повнимателни со косите, не се става се и сешто :lol:

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kate-the-great

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    омг не ми верува еј :lol: :rofl:

8. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Хахахха аку аку досега редевме само солени работи на глава: јајца, маслиново масло... Време е за малце десерт хахха :D :)
    ХХх немој да се навредиш само се зафркавам ;)
    Мислам да си купам АД капки и да ги истурам во шампон и сакам да прашам: кога ќе ги истурам во шампон да си го користам како и обично или треба да почекам 1-2 мин. Јас сепак ќе чекам ама да знам... :D

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Дали уште некоја од вас девојки проба со растварање на ампули во вода, кои се нанесуваат саат време пред миење на косата??? Да ми кажете ефекти :)

10. kate-the-great

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Јас планирам корнфлекс да си ставам содржи витамин Б и Д :rofl: :lol: :P
    - капките стави си ги во шампонот и масирај ја кожата на главата 5-6 минути за да делува малку
    инаку ќе нема ефект ако само намачкаш и одма исплакнеш ;)

11. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    фитовал за сува коса(имам долга коса и секогас користам шампони за сува коса) и внтаре имам ставено Б1, Б6,б12 , коста доста ми се има згуснато и пораснато за 2 месеци користење. ах да и пијам чист биотин апчиња, помагаат за здрави и цврсти нокит, кожа и секако највеќе ефект има за убрзување раст и квалитет на коса. биотин е витамин од групата на б витамини(б7) и е одличен за коса

Биотин је присутан у свакодневном животу ћелије, синтези масних киселина и амино киселина. Има битну улогу у Кребсовом циклусу, у којем се ствара енергија преко потребна ћелији. Биотин је такође битан у одржавању коректног нивоа шећера у крви. Особе са дијабетесом често имају веома низак ниво биотина. Истраживања су и даље у току, али до сада је утврђено да је биотин укључен у синтезу инсулина. Препоручује се за ојачавање косе и ноктију. Може се наћи као саставни део многих козметичких производа, нарочито оних намењених за косу и кожу.

12. bibus81

bibus81 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    И јас прочитав на Интернет дека БИОТИН апчињата се многу добри, може да ми кажеш од каде ги купи и колку пари се. Фала.

13. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Хахха фала многу ќе пробам (:)

14. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Девојки вчера на скалпот си нанесов рицинусово масло, а на врвовите масло од кантарион, ја завиткав косата и ја оставив да стои околу 1 час и потоа нормално ја измив. Да ви се пофалам дека косата ми беше премногу мека (без регенератори, спрејови итн) и си имаше волумен како и обично.

15. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11

Јас ги земав од зегин околу 160 денари се, чист биотин на диетфарм мислам дека беа ако не се лажам, на работа сум ги немам со мене баш да видам. зелена кутија со бело(внатре има 2 ленти)
    Исто така прочитав на странски форуми дмногу девојки кои пиеле биотин првенствено поради косата намалиле и по неколку килограми. Можеби бидејќи биотинот игра улога во метаболизмот на масти и шекери.
    Главни функции:

* Многу е важен за производство на енергија во јаглените хидрати и масти.
    * Учествува во продукција на мускулниот гликоген (енергетскиот резервоар) и глукоза за регулирање на нивото на шеќер во крвта.
    * Важен е за градење на масни киселини и заради тоа за ќелиските мембрани и масни содржини во кожата.
    * Неизбежен е при градењето на хормоните.
    * Учествува во множењето на лимфоцитата и антителата.
    * Учествува во градењето на сумпорот за здрава коса и нокти.

На кого му е најпотребен?

* Луѓето кои имаат бактерии во цревата, на луѓето кои долго консумираат антибиотици, лаксатив или претерано консумирање на алкохол (20% од алкохоличарите, имаат недостатог на биотин).
    * Луѓето кои консумираат антипилептици (75% од епилептичарите имаат недостатог на биотен).
    * Кај трудниците.
    * Дијабетичарите.

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    еј а да ве прасам тие биотин само во македонија ли ги продаваат*?посто ја пробав се апсолутно се ма не мајонез лимон незнам сто дури и од индија земав едно уље ама бадијала и сампон нема кој не го пробав и пак косата ми е мрсна и никако не расте позз

17. kate-the-great

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Мора да ги има на продажба во секоја држава сепак тоа витамини се
    побарај во аптека витамин б7 (биотин) мора да има...

18. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
  19. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    бас ќе побарам денес да видам ако незнаат за тоа име знаЧи да кажам витамин б7 овие глупави норвежани нисто не знаат :D

20. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    па да кажи Б7, меѓутоа секаде е повеќе познат како БИОТИН, мора да го има, смао има разлика во милиграмите има од 1000 mcg, од 5000 mcg , е сега 5000 mcg (= 5 MG)