160 денари се тие биотин? И помагаат во намалување или зголемување на тежината? Да знам, можда уште тоа ќе земам... Иначе, мене косата веќе ми паѓа на грбот, а ми беше речиси над рамена, многу ми е порасната, пошто мојава коса растеше ептен бавно, цела година за два-три сантиметри. Плус не ми паѓа ни едно влакно, и си земав рецепт шампон пред некое време, со хмељ, па се мијам само еднаш со шампон, а инаку ја шампонирав два пати, не ми е така мрсна и слизната, ми стои како ќе ја застанам ептен сум хепи, пу, пу да не се подречам Немате поим колку сум и балгодарна на Лилит за советот со ампулите, и на сите кои овде даваат совети Конечно имам долга убава коса, за кратко време се познава бе И да, арно рече Тренди, кога помалку се прашуваш колкава ти е, повеќе расте
Ако не ги најдеш во аптека, можеш да си ги нарачаш од ebay, барем тоа не е проблем во европските земји
леле најдов!ама сампон биотин се надевам го има истиот ефект фала бибус најефтино несто сто сум виделa бре 8евра
да, околу 160 денари, првенственос е за коса , нокти, кожа меѓутоа помагаат и при намалување на кг.бидејки го регулира метаболизмот на шекери и масти.
Шампон со биотин е исто супер, меѓутоа за подобар ефек важно е и да се зима орално, убавината доага одвнатре, пробај мора да има во аптека (ќе приметиш колку нова коса ке ти порасне...многу)...тоа е смао витамин не е страсно воопшто...се дава и на бремени жени и доилки бидејќи во тој период се искористува максм.
ми звучи како идеално решение и подолга коса и нокти за Нова Година И плус слабеење Beaty S тенкју претенкју
Нема проблем, мило ми е ако ви помогнав еве линк на англиски е форум пишуваат баш за тоа дека се многу симнале кг земајќо смао биотин http://www.steadyhealth.com/biotin_help ... 58725.html
Девојки и јас сакам да си ги земам овие беотин, но јас сум доволно слаба, дури и сите ми викаат да се поправам малку, па не сакам уште да ослабам Што да правам??? А очајно сакам косата да ми порасне што е можно побрзо
Знаци ова не се апчиња за слабеење туку витамин, а ти ако си очајно слаба тогаш биотинот нема да те направи послаба, тој има функција да го балансира метаболизмот на шекери за правилно да функционира. ако пак се плашиш тогаш земи биотин во склоп со б-комплекс, а доколкус сакаш да качиш некој кг можеш да пробаш со олигојак-селен, тоа се витамин а,ц, е и селен и се препорачуваат за луге-деца со намален апетит и се неухранеи
биотинот (б7) првенствено е за коса , нокти, кожа меѓутоа помагаат и при намалување на кг. бидејки го регулира метаболизмот на шекери и масти
Б12 ампулите мозете да ги растворите и во рицинусово масло...јас така направив и мислам дека резултатите би биле многу подобри отколку да ги растворате само во вода...Освен тоа вака и ми каза аптекарката, затоа сто сепак и логично е дека поголем е резултатот вака отколку да се раствораат само во вода...Меѓудругото правам и маска од маслиново масло, јајце и мед...Пробајте ако мозете косата кје ви биде преубава...Малку лошо мириса, ама замотајте ја косата во крпа, издрзете некој час, верувајте вреди Следно што ќе пробам ми е масло со рузмарин...Во маслиново масло ставив сув рузмарин, го загреав, го истолчив, го ставив во шишенце, ќе чекам да отстои неколку дена и нормално ќе го користам пред шампонирање... Па ќе пишам поворно да споделам Поздравче
Б12 ампулите мозете да ги растворите и во рицинусово масло...јас така направив и мислам дека резултатите би биле многу подобри отколку да ги растворате само во вода...Освен тоа вака и ми каза аптекарката, затоа сто сепак и логично е дека поголем е резултатот вака отколку да се раствораат само во вода... Значи ни денешниве аптекарки што се нарекуваат не знаат ништо. Прво витаминот B12 не се раствора во масло, се раствора во вода бидејќи ако го ставиш во масло само ќе се одделува и ништо не си направил...
Ампулите растворетеги во вода или во шампон читајте ги со ред мислењата од прво до последно вака само за едно исто се прашува и се дава објаснување 100 пати...
Јас имам растворено неколку ампули во шампонот ама за подобри резултати ги користам заедно со рицинусово масло...Растворливи се, мозеби сепак малку се двојат ама сепак растворливи се, и подобро се нанесуваат така отколку само да се растворат со вода затоа што така повеќе се задрзуват на скалпот...Јас дадов мислење а ваше е како ги користите Поздрав
Сакам да ми порасни косата за 3 или 4 месеци, секогаш редовно сум ја потстрижувала но сега морам да се вооздржам затоа што морам да имам долга коса не сакам да биде голема должина но многу бавно ми расти затоа што ми е мрсна, оштетена ( затоа што се фарбам ) и пијам пивски квасец но не гледам напредок . Помагајте не подржува мојата коса препарати како маски за коса или нешто сруго затоа што од тоа дополнително се мрси
Не ставај во коренот маска или регенератор туку само по должината на косата или на врвовите. Регенератор користи зошто може да почни да ти се расплеткува косата (при секое миење на косата), а маската користи ја 1 неделно. Купи си АД капки и тури ги во шампонот, направи си маска од квасец, јајце и маслиново масло пошто зборуваат дека од квасецот расти.
Не ставај во коренот маска или регенератор туку само по должината на косата или на врвовите. Регенератор користи зошто може да почни да ти се расплеткува косата (при секое миење на косата), а маската користи ја 1 неделно. Купи си АД капки и тури ги во шампонот, направи си маска од квасец, јајце и маслиново масло пошто зборуваат дека од квасецот расти. [/quo А каде можам да ги најдам тие АД капки и колку пари се?????????