Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

А за шампонот Орзене доколку не коритиш кондиционер со него косата е сува (добра ти е компарацијата -исто како на скитник ) ама ако ставиш и од кондиционерот од истата фирма косата е супер има јак сјај,јас мојата коса ја малтретирам со се и сешто ја фарбам ја пеглам ..и by the way ако користиш шампон и маска не смееш да ставиш и кондиционер и обратно ,и препорачливо е таа маската од диксон два пати неделно да ја користиш не баш секој ден -доколку сакаш да ти расте косата и додека почне да ти рати косата пробај не ја мијај секој ден на секој втор мијај ја ,зошто со секој ден миење се суши и и ги одземаме природните масла и навалжнувачи кои го предизвикуваат растењето -сенадевам ти бев од корист ...пробај имам искуство од овие работи и се разбира немам намера да рекламирам нешто или нешто слично само кажувам што вреди..позз ;)

2. sesilija

sesilija Популарен член

Сега барав нешто на нет за маската, нема ништо :(

Ај те молам бидејќи ти стои пакувањето види дали има некаква веб страна, да прочитам нешто повеќе :angel:

А за оризен- го користев во комбинација со маската со пиво, маската беше супер, ама џабе кога шампонот не ми правеше пена, кога ја користев во комбинација со друг шампон беше супер.

А косата ја мијам два пати неделно ;) и не ми се мрси- така ја навикнав и супер ми е ( со исклучок дека многу ми се изретчи, ама сега полека, полека ја враќам во живот :) )

3. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

нема адреса извадени и се лепенките од позади ќе ти дадев ако имав ...ти викам пробај побарај во Веро или некако преку диструбутерите шо се за фризерски салони....Јас ја пронајдов преку еден другар -фризер и потоа ја порачував преку дистрибутерот негов од Ск ,ја имав и купено и од Веро ...побарај ;)

sesilija likes this.
  4. TanYa

TanYa Истакнат член

Од Лореал Елсив има ноќен еликсир со матичен млеч е го имам користено косата ми беше свиленкаста и мазна многу сум задоволна. Мислам дека го купив 350, 400 најмногу во Макси Д (во Охрид, пошто сум од Охрид), а кај вас можда е и поефтин. Пробајте нема што да изгубите. ;)

http://4.bp.blogspot.com/_t5rDWadmMTo/T ... rum_01.jpg

5. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Луѓе не знам од што дали ампулите или маската, ама ми се згусна и така густата коса :worried: . Морам да се поправам претходно имав напишано дека ампулите не ми помагаат. Во голем шампон имав ставено 3 очигледно малце било :^) . Муабетот ми беше дека се нервирам дека ми се згусна ептен косава. Ем кратка, ем густа ко печурче сум :doh:

6. mime87

mime87 Популарен член

алпецин немам пробано и не е некоја голема разлика во цените фитовалот е скоро 130 денари види пробај фитовалот ми е проверена работа :)

7. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

iskreno fitoval (kafeno shishence) ne pretoracuva nd iskustvo.jas go zemav protiv opaganje na kosata ama imase kontra efekt kaj mene barem.inace i mene kosava mi e katastrofa mi paga mi e retka mnogu suva ko seno mi e i ic ne mi raste poim nemam kako da ja sredam a praznici se blizat.help :tmi:

[mod-kirilica:1r1nyxu7][/mod-kirilica:1r1nyxu7]

8. didisi

didisi Популарен член

Внесувај повеќе витамини б, ц, е и пробај со некој апчиња мерц на пример

9. nedzma

nedzma Истакнат член

маци од ампулите ти се згуснала и на мене исто ми се згусна од ампулите во шампончето и многу сум задоволна :*

10. didisi

didisi Популарен член

Колку ампули ставивте, во колку шампон?

11. mime87

mime87 Популарен член

исто делам мислење дека потребни ти се многу витамини за да ти се подобри структурата на влакното а шампонот не верувам дека би имал контра ефект како на пример опаѓање верувам дека опаѓањето ти било под дејство на друг фактор ако грешам јас информирајсе во аптека добро затоа и напишав подобро е да се купи фитовалот од аптека за да се добијат повеќе информации...

12. srni4ka5

srni4ka5 Истакнат член

Vega каков е тој лосион од рецепт? јас го имам шампонот но лосион нема никаде во нашиов град? на лосион мислиш или на регенератор?

13. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

3 ампули во 250мл. Толку е доволно мислам. Претходно во 400мл имав ставено 3 и немаше воопшто ефект.
    nedzma знам дека ми е од ампулите, ама не сакав да ми се згусне и така ми беше е густа :@

14. nedzma

nedzma Истакнат член

Јас ставам 6 ампули во 250мл шампон 2 б1, 2 б6 и 2 б12, а јас баш сакав да ми се згусне и сега ми се супер :*

15. didisi

didisi Популарен член

А во каков шампон?

16. Victorya

Victorya Популарен член

Каков било, аман читајте неколку страни наназад, 100ти пат е поставено истово прашање.

girl1985 and soncicko like this.
  17. interesna

interesna Популарен член

а по колку месеци забележа резултати? баш сакам да ми се згусне косата!

18. nedzma

nedzma Истакнат член

Па за брзо време се забележуваат резултати, јас за месец дена забележав, ама кај секој е различно :)

19. interesna

interesna Популарен член

види тоа не ти е од шампонот јас веќе две и пол години го користам и сум задоволна, но ти од внатре имаш некој проблем, а тоа можеш да го решиш со природни сокови од јаболко, морков и помаранџа или сок од зелка кој пак е најделотворен но ако не си љубител на природни препарати и сокови тогаш проблемот можеш само да го решиш со Б - комплекс таблети тоа се оние ситни и кафеави, јас еден период ги земав и супер ми се оправи и косата и ноктите и кожата но ми го отворија апетиот што кај секого и не е случај!

20. interesna

interesna Популарен член

јас постојано го користам овој шампон воопшто неправам пауза, најправилно се користи така што откако ќе се шампонира треба да се остави 5 минути да еделува така пишува во упатството.

Се случва повеќе пати во неделата да ја измијам косата од вообичаените 2 пати и се со Фитовал и сум приметила колку повеќе ја мијам со него толку мие подобра и повеќе стимулира раст на нови влакна!