Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки и јас имам голем проблем со косата :( многу брзо се мрси имам расцветани врвови а плус тоа сум плава и ја фарбам редовно и никако да порасне а сонувам за долга коса откако знам за себе :lol: ве молам дајте ми некој совет што да ставам на косата :inlove:

2. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    kosa/rascvetani-vrvovi-t48/ - еве ја темата за расцветани врвови прочитај си тука

kosa/mrsna-kosa-t71/ - еве ја и за мрсна коса, за да не се повторуваме само, а како да ти порасне побрзо косата прочитај во горенаведените постови. Сите кои се фарбаат плави го имаат овој проблем, така да ако сакаш да си ја средиш косата префарбај си ја, шишај ја редовно, поретко фарбање и ќе си прочиташ имаме пишувано за маски за коса, масла итн.. :)

3. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
    имам читано дека пивото и пивскиот квасец помагале :)
    сврти неколку стр. назад кје најдеш нешо корисно Позз :*

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    исфарбаја косата во твојата природна боја и само негуваја така ќе имаш резултати косата ќе одмори ќе почни да диши да расти...
    јас имав плава коса пред 4 години ми беше ретка безживотна хаос ако продолжев со плавата боја и надградбите ќе останев без коса но си реков сама стоп си ја исфарбав кафеава како мојата коса редовно ставав амплули против опаѓање шампони маски ја носев во репче доста ми помогна фитовал шампонот кој е за крајно оштетена коса имам веќе напоменато
    сега после 4 години имам кафеава долга и сјајна коса до половина :) и пресреќна сум
    одморија косата...

5. emma-f

emma-f Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ricinusovo maslo ima na sekade.ja kupiv od apteka.na galafarm e i e 90 den malo sisence.mnogu e dobar se stava na kosa da stoi 1 cas i se mie.prekrasno nesto.

[mod-kirilica:1vwpcge6][/mod-kirilica:1vwpcge6]

6. dusicka.musicka

dusicka.musicka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Колку се пари тие таблети пивски квасец???Во аптека ги има нели?
    :) косата и ноктите ти растат побрзо...

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Се што пиша е така, освен носењето во репче, баш напротив тоа не е многу препорачливо. Се кубе и тегне косата безпотребно. Подобро ако веќе се фаќа цела коса, тоа да е со шнола некоја полежерно.

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И те како има разлика во цена. Јес да е Алпецин Ц1 150денари поскап, ама тој е 250мл а Фитовал е 100мл. :!:

9. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Не ја фарбај повеќе одморија додека не ти порасни. :)

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    душо не е до мл-трите важно е да се погоди шампонот и да ти помогни се разбира :)
    а што се однесува до фатената коса морав да не ја пеглам или горам природно ја сушев и ја фаќав само морав инаку оштетена коса никако не седи убаво секако имав пробано а пресата за коса морав да ја заборавам ако сакав косата да ја донесам во ред и да почни да ми расти бидејќи ми беше крајно оштетена ...

11. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Нешто што читам во моментов е "Од бабин до лекарски третмани за негувана коса" во здравје списанието. Значи да се помириме најпрво сите со фактот дека чуда преку ноќ не се дешаваат. Барем не со косата :) Врз растот на косата влијаат повеќе фактори. Прво што најмногу влијае е исхраната. Треба да се обрне внимание што се консумира, особено оние што се на диета, затоа што драматичните промени низ кои минува вашето тело кога бргу губи тежина може да го ослабат и да го забават нејзиниот раст, да внесуваат поголеми количини на храна богата со железо (тофу, леќа грав спанаќ, суви сливи, говедско месо итн) витамини, особено се важни Б витамините, и Ц. Стресот исто влијае на растот и опаѓањето, а исто и месечевото мени. Од пивскиот квасец штета нема, плус е добар и за ноктите. Добро е да ја третирате со природни маски, наместо шампони кои ветуваат пет-шест сантима за 3 месеци, што е фала богу немогуче. Еве ви неколку: наједноставна маска со жолчка и мед, измешајте ги состојките држете ги 15тина мин на косата и измијте ја косата како вообичаено (може да додадете и маслиново масло). Друга маска е од авокадо и ѓумбир - потребни ви се зрело авокадо и ѓумбир во прав, една супена лажица сусамово масло (ќе послужи и бадемово, ореово, арганово или рицинусово), две лажици маслиново. Авокадото излупете го и изгмечете го во паста, додадете ги ѓумбирот и маслото па измешајте. Маската нанесете ја на влажна коса, масирајте го скалпот па се до врвовите. Прекријте ја главата со пластична капа за туширање и оставете ја да делува минимум 15 мин. По можност главата загрејте ја со фен. Потоа косата измијте ја како и обично. Иначе јас на мојава коса и ставам чичково и бадемово, ја масирам, ја оставам да стои минимум 1 саат, и ја мијам со шаума за оштетена коса во која предходно имам додадено витамински Б ампули.

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Јас го имав купено тој за побрзо да ми расти демек, ама ич не сум задоволна после секое миење на косата ми беше мрсна, и не ми порасна нешто видливо, јас немам добро искуство со него...ако имаш тека коса таква е мојат, совет ми е да не го земаш.

13. anastaskata

anastaskata Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Во секоја аптека :))

14. Gkatzopulu

Gkatzopulu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Mojata kosa dodeka bev vo Makedonia imav mnogu prava svilena crna kosa.Otkako zaminav od tamu i otidov da ziveam vo Grcia sega imam vitkana kosa mnogu mnogu mie pobelena i mnogu brzo mi raste.Dali od vodata promena od klimata od zivialisteto od samponite koj doktor mi gi prepisuva oti nesmeam da se miam od drug sampon mi izleva ranicki vo glavata.Ne samo sto mi raste kostata i mi se vitka tolku mnogu i mi stanata tolku bujna koj tesko se ispravuva.Mozete li dami objasnite sto se pricinite za promenite.Vi blagodaram.

[mod-kirilica:263hcyuc][/mod-kirilica:263hcyuc]

15. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Ако во Грција има помека вода, тогаш таа позитивно влијае врз косата. А, другото може да ти биде од исхрана, промена на клима... незнам. :D Најважно е што ти расте побрзо. ;)

16. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Најнова финта која ја прочитав деновиве е маска од жолчки, рицинусово масло и јаболков оцет пред секое капење за потикнување на растот. Јас се шлакав до сега само со рицинусово ама од денес клапам и јајца (ама звучеше ова :D ). ;)

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Леле немој :!: :D

Јас ставив еднаш жолчка од пуста жал да не ја фрлам бидејќи белката ја користев за лице, а знаев дека жолчката е добра за косата.

Ако ми веруваш одвај ја измив косата, а потоа цело време мирисав на јајце :lol: . Колку спрејови прскав- за сјај, против цветање, ставив и силиконски капки и пак жолчката доминираше :devil: :lol:
    Излегов на кафе и сите другарки се прашуваа дали и на другите им мириса на жолчка :tmi: :lol:

А можеш да замислиш каков опоен мирис ќе шириш со комбинација од смрдливи ноти од јаболков сируп? :lol:

18. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Е готово :D Како не видов порано..Сега запознајте го Омлет..не оној од Грашкоград ами овој од Фемина :D Aј сега да ја проверам онаа опција...колку почесто се миете ..толку побрзо ќе ви расте косата..друго чаре немам :lol:

19. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    фала девојки за одговорите ке пробам да не ја фарбам толку често :D сакам долга коса веке ми се смачи од кратка :( позз до сите :* :* :*

20. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Јас ставам таква маска со жолчка, ама после ја мијам косата со ладна вода и 3 пати со шампон. Ако се сконцентрираш ќе го осетиш мирисот, ама не мириса толку како со топла вода кога ќе се измиеш. :?: