Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    И јас го имав истиот проблем. :) Престани да ја миеш толку често ќе престане да ти се мрси толку многу. На почеток малку ќе трпиш затоа што ќе треба да ја миеш секој 2-3 ден и ќе ти биде мрсна ама и во тоа има добро. Другарка ми има флизерски салон и она се разбира од овие работи па од таму знам дека има нешто, не знам што и како, ама знам дека тоа ја храни косата.

http://forum.femina.mk/kosa/mrsna-kosa-t71/130.html ова е цела тама за тоа

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Колку е лосионот од Рецепт? Не видов одговор :$ Би сакала да го пробам, уште него :lol:

3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^мислам дека е околу 100 130 денари, не е скап

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    прочитав душо ќе пробам со бебешката пудра :) а шампон незнам каков да користам тие што не содржат балзам мн.ја плеткаат косата и едвај ја чешлам несакам да си ја кубам
    а силиконски капки не користам токму поради тоа што мислам повеќе ќе ја мрсат но ете грешка :)
    ќе си ставам само на врвовите ;)

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    не е скап ама не е ни ефикасен мое искуство...

6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Значи по незнам кој пат во темава (пошто само се поставуваат прашања а никој не се навраќа назад во темата да прочита што се е напишано) ќе ви напишам дека од пицвскиот квасец косата расте мноооогу....башка и ноктите.................. ;)

7. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    И јас мислам дека не е ефикасен, мене како перика ми ја направи косата,само ми ја оштети ...

8. Octagon

Octagon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Чекај... Другарка ти го употребува шампонот:
    - Шампон од коприва 500мл
    - Пантенол 50 мл
    - Капки од коприва 30мл
    - АД капки- (воден раствор ,едно шишенце)
    - Б витамин во ампули (2-3 ампули)

Или маската:
    - 1-2 жолчки од јајце
    - неколку капки масло од рицинус( го има во сите аптеки)
    - 1/3 од шишенцето АД капки ( маслен раствор/ уље)
    - Капки од коприва
    - Б витамин во ампули
    - 2-3 лажици пантенол

Не знам што да си направам ( што е поефикасно )... Се мислам за шампонот ама... Те молам, многу ми е битно, се ишишав рамно и сега ми е многу кратка... :worried: Фала ти однапред! :)

9. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Јас денес купив 4 ампули б6 и 4 б12 и ке ги ставам во шампонот па ке чекам да видам дали ке има резултати.Инаку сакам да ве прашам девојки имам дома ад капки но на нив пишува маслен раствор,е сега дали ке може од тие да ставам во шампонот или на нив треба да пишува воден раствор како што прочитав погоре. :?:

10. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас го користам Рецепт,не сум нешто ептен задоволна али од сите други овој е најдобар а и ич не е скап 140ден :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    И јас го имам истиот проблем незнам веке сешто пробав и ставив на косава и не ми расне многу се нервирам а тешко ми е да се одлучам да ја исфарбам кафеава зашто многу вложив во нејзе за да ја добијам посакуваната боја,сакам да ставам надградба квалитетна ама многу е скапа 250 евра,и незнам веке што да превземам :(

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Девојки не знам дали прочитавте во погорните постови имав напишано. Пиев апчиња во кои и во едно апце ги има сети Б витамини, резултатите се фантстилни барем кај мене, побарјте во аптеките некаде околу 150 денари се 15 апчиња

13. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Како се викаат апчињата?

14. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Колку и да е скапа надградбата, немој да те лаже цената зошто сите надградби се исти ти кажувам зошто многу луѓе што ги знам кои имале надградба зажалиле што ја ставиле, дури и оние најскапи и "најквалитетни"... А и плус надградбата не можеш сама да ја одржуваш ќе ти се плетка и мора фризер да те среди. Јас не би ти препорачала надградба. :)

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    никако надградба ќе направиш фатална грешка
    косата од корен ќе ја искубиш ништо нема да постигниш и ќе потрошиш еден тон пари заборави ја надградбата
    додека не ја одморите косата од фарбање и горење косата не може да одмори да диши и да почне да расти и јас со тешко срце пред неколку години ја сменав мојата плава коса која мн.ја сакав но морав оти без коса ќе останев и само ја негував за да ми порасне сега имам веќе овде напоменато
    за мене косата е половина човек ако таа не ми е средена исто како цела да сум несредена но за тоа мора да се вложи и да се има трпение колку помалку за мачите вашата коса толку повеќе ќе расте сама природно зошто да не се смени бојата на коса па секоја промена е добро дојдена
    не ја фарбајте неколку месеци и ќе видите дека вашата коса почнува да расте и да се обновува :)

16. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    ама јас пиев од апчињата B-6 ама кај мене има многу лошо дејство многу ме здебелуваат не смеам да ги пијам ;( ;( ;( ;(

17. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    A зошто ги пиеш?
    Б-6 всушност за тоа и се наменети.
    Б-витамините општо не се наменети да ги пиеш освен ако немаш некој дефицит на одреден витамин или повеќе.. (си земаш б-комплекс)
    Ако сакаш побрзо да ти расте косата 2-3 апчиња б-комплекс во шампонот на пола пресечени за полесно да се стопат и немаш гајле.
    Со пиење апчиња ќе ви се дешаваат само некои нус-појави дали покасно или подоцна.

*болдот не е за џабе ставен
    2-3 апчиња значат 2-3, не летајте по 9 да редите, да не се жалите после како имате преголем волумен на косата и сте ко буфче.

На milagirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Фала ви девојки на советот,ке пробам да ја исфарбам кафеава да ја опоравам,се надевам ке има резултати ;)

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ќе имаш ќе видиш и самата јас ти давам 100 на 100подршка
    исфарбајсе како твојата природна боја и повеќе стоп на фарбите само негуваја ќе ги видиш резултатите косата ќе добие сјај и ќе почне да ти расти пак ќе речам промената е убава добро ќе ти дојде :)

20. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    од кафеавите ли б комплекс