АД капките ги има маслени и водени и се во пакување од 10 милилитри. Тоа е всушност мешавина од витамин А и Д (од таму и името ) За коса се препорачуваат маслените, а нивната цена е различна во зависност од тоа од која аптека ги купувате и се движат од 80 па се до 100 денари.
Благодарение на феминките кои напишале еден куп финти за растење на коса, и јас почнав со некакви си искомбинирани третмани и веќе две три недели се придржувам кон сите правила и прописи Прво, во бекутанче си ставив 2 ампули бевиплекс и 4 ампули б6. Косата ја мијам три пати неделно. На првото миење скалпот го масирам со маслиново масло и го оставам да отстои 1 час пред да се измијам со шампонот. На второто миење го правам истото само со рицинусово масло, а на третото (еднаш неделно) си правам маска со жолчки од јајце, рицинусово масло и мед(или јогурт, си ги менувам). И обавезно после секое миење се плакнам со чај од коприва. Во должина немам заприметено некоја разлика, можда зошто се гледам после секое миење и мислам дека ми стигнала до г* , ама затоа косата ми стана очигледно зајакната, посјајна, поздрава и се изнасобрав комплименти преку ноќ хехехе Се надевам дека до летото барем 10тина сантима ќе ми порасне да му се сневиди
Еее ова не сум го пробала Можеш ли да ми кажеш како го ставаш кантарионот? Да отстои пред да си ја измиеш косата, или ...?
Јас го ставам на врвовите 30тина мин пред миење. Косата е премногу мека. Поинаку не сум го користела, ако користел некој, нека сподели резултати.
Имав катастрофална исушена коса што констнтно се оштетува, а згора на се и плава,но случајно пронајдов лек и за оштетеноста и за бавното растење (ми растеше едвај 5 см годишно). Во шампон што го користам 3 пати неделно (Гарниер со камилица и мед) ставам 5-7 ампули Б6 витамин половина шишенце маслиново и половина шишенце чичково масло и во комбинација со маска за коса еднаш неделно од 2 јајца, 1 лимон ,малку пиво, 2 лажици мед ( се држи додека се додека не се исуши убаво), косата расте со неверјатна брзина и има многу убав сјај ,а што е најдобро и покрај тоа што ја третрам со фигаро или пегла барем 1-2 неделно воопшто не се забележува дека се оштетува.Резултатите се гледаат уште по 2 месеца
Јас би играла на карта - природа Колку повеќе витамини, чуда и додатоци, толку шампонот губи на ефект. Не верувам на нови технологии.. Мијте ја косата со чај или шампон од КОПРИВА, БРЕЗА, КАМИЛИЦА ... Јас користам и к'на, бидејќи имам природно црна коса, па тоа дополнително ми ја зајакнува и ја одржува здрава, а ЗДРАВА КОСА ПОБРЗО РАСТЕ. Исто така и редовното потстрижување има ефект врз растењето ( зборувам за отстранување на врвчињата кога има потреба) Да резимираме - БИЛКИТЕ се решение, за подолга и поздрава коса.
А што е финтата со контрацепционите таблети во шампон што се мешале, и премногу од нив растела косата? Знае некој кои таблети точно, и како се мешаат? Некој имаше спомнато во некоја тема, ама не можам да најдам, ама многу сакам да пробам.
Контрацептивни пилули (dianne 35) , имам слушнато дека имале таков ефект ама не сум пробала.Се готвам да купам и да ставам во шампонот
во ред што држиш до природата тоа е за пофалба, но ако на шампон му додадеш витамини како може да го изгуби својот ефект, нели витамините го подобруваат ефектот и така постојат витамински шампони но се многу поскапи, вака со неколку ампули до смешни 100 денари добиваш витамиснки шампон.
Не ми текнува како се викаат само кажи во аптека Б витамини , т.е како што напоменав погоре едно апче ги содржи сите Б витамини, во бela hartija ги ставаат. П.С извини што каснам со одговорот сега видов
Немра да значи. Ги има во пакувања тие се поскапи, а ги има и на рефус и тие се поевтини како што викаш ти, 50 денари за 20тина апчиња. Значи истите се, само заради паковањето има разлика во цената
Девојки не знам дали прочитавте ама мислам дека Хајди рече дека сеуште се истражува дали има некои нус ефекти од ставање на вакви таблети во шампон. Сепак, мислам дека не треба да си играте со тоа :geek:
Дечки јас не знам што да и правам на косава.Многу сакам да ја пораснам ама пусто никако не оди.Имам слаба,мека коса.Многу ми се мрси.Не ми се оштетува воопшто,здрава е во поглед на метил и сл.Јас користев шампон Рецепт за мрсна коса и плус внатре ставив 3 ампули б6 и 3 ампули б12 витамин.И ништо.Во последно време косата почна премногу да ми се мрси и првут почна да ми се прави многу.Единствено од хед енд шолдерс не ми се прави првут,ама пак тој ми ја прави косата никаква,премногу е силен.Давајте совет,не знам како ќе ја средам косава.
јас лично би ти препорачала некој од поблагите шампони од бреза и коприва сега и јас ќе купам таков оти имам и јас сега проблеми со косата со мрсењето почнав мн.често да ја мијам косата и си ја зафркнав сега ќе користам ваков благ шампон и ќе си ставам од ампулите би ти го препорачала истото да го пробаш