Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    АД капките ги има маслени и водени и се во пакување од 10 милилитри.
    Тоа е всушност мешавина од витамин А и Д (од таму и името ;) )

За коса се препорачуваат маслените, а нивната цена е различна во зависност од тоа од која аптека ги купувате и се движат од 80 па се до 100 денари.

2. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Благодарение на феминките кои напишале еден куп финти за растење на коса, и јас почнав со некакви си искомбинирани третмани и веќе две три недели се придржувам кон сите правила и прописи :P
    Прво, во бекутанче си ставив 2 ампули бевиплекс и 4 ампули б6.
    Косата ја мијам три пати неделно. На првото миење скалпот го масирам со маслиново масло и го оставам да отстои 1 час пред да се измијам со шампонот. На второто миење го правам истото само со рицинусово масло, а на третото (еднаш неделно) си правам маска со жолчки од јајце, рицинусово масло и мед(или јогурт, си ги менувам). И обавезно после секое миење се плакнам со чај од коприва.

Во должина немам заприметено некоја разлика, можда зошто се гледам после секое миење и мислам дека ми стигнала до г* :$:$, ама затоа косата ми стана очигледно зајакната, посјајна, поздрава и се изнасобрав комплименти преку ноќ хехехе :D
    Се надевам дека до летото барем 10тина сантима ќе ми порасне да му се сневиди :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    пробајте масло од кантарион.....ке се восхитете од убава коса!

4. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763

Еее ова не сум го пробала :) Можеш ли да ми кажеш како го ставаш кантарионот? Да отстои пред да си ја измиеш косата, или ...?

5. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Јас го ставам на врвовите 30тина мин пред миење. Косата е премногу мека.
    Поинаку не сум го користела, ако користел некој, нека сподели резултати. :)

6. Krisi88

Krisi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    30
    Имав катастрофална исушена коса што констнтно се оштетува, а згора на се и плава,но случајно пронајдов лек и за оштетеноста и за бавното растење (ми растеше едвај 5 см годишно). Во шампон што го користам 3 пати неделно (Гарниер со камилица и мед) ставам 5-7 ампули Б6 витамин половина шишенце маслиново и половина шишенце чичково масло и во комбинација со маска за коса еднаш неделно од 2 јајца, 1 лимон ,малку пиво, 2 лажици мед ( се држи додека се додека не се исуши убаво), косата расте со неверјатна брзина и има многу убав сјај ,а што е најдобро и покрај тоа што ја третрам со фигаро или пегла барем 1-2 неделно воопшто не се забележува дека се оштетува.Резултатите се гледаат уште по 2 месеца :nod:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    Како ставаш масло во шампон??????????не ти е после тоа мрсна косата?????? :?:

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    да во ред а маслените АД капки се ставаат во шампон или водените?

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    91.623
    Маслените, јас сум пишала уљени, ама тоа исто е.

10. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Јас би играла на карта - природа :$
    Колку повеќе витамини, чуда и додатоци, толку шампонот губи на ефект. Не верувам на нови технологии..

Мијте ја косата со чај или шампон од КОПРИВА, БРЕЗА, КАМИЛИЦА ...
    Јас користам и к'на, бидејќи имам природно црна коса, па тоа дополнително ми ја зајакнува и ја одржува здрава, а ЗДРАВА КОСА ПОБРЗО РАСТЕ.
    Исто така и редовното потстрижување има ефект врз растењето ( зборувам за отстранување на врвчињата кога има потреба)
    Да резимираме - БИЛКИТЕ се решение, за подолга и поздрава коса. :angel:

11. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    А што е финтата со контрацепционите таблети во шампон што се мешале, и премногу од нив растела косата?
    Знае некој кои таблети точно, и како се мешаат? Некој имаше спомнато во некоја тема, ама не можам да најдам, ама многу сакам да пробам.

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Контрацептивни пилули (dianne 35) , имам слушнато дека имале таков ефект ама не сум пробала.Се готвам да купам и да ставам во шампонот :)

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    во ред што држиш до природата тоа е за пофалба, но ако на шампон му додадеш витамини како може да го изгуби својот ефект, нели витамините го подобруваат ефектот и така постојат витамински шампони но се многу поскапи, вака со неколку ампули до смешни 100 денари добиваш витамиснки шампон.

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Не ми текнува како се викаат само кажи во аптека Б витамини , т.е како што напоменав погоре едно апче ги содржи сите Б витамини, во бela hartija ги ставаат.
    П.С извини што каснам со одговорот сега видов

15. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Б-комплекс дражеи -кафени? но тие се помалку од 50 денари за 20тина апчиња

16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Немра да значи. Ги има во пакувања тие се поскапи, а ги има и на рефус и тие се поевтини како што викаш ти, 50 денари за 20тина апчиња. Значи истите се, само заради паковањето има разлика во цената

17. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Карина, во кој шампон ке ги ставиш, и по колку се стават? :)
    :$ Треба да се ситнат така?

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Девојки не знам дали прочитавте ама мислам дека Хајди рече дека сеуште се истражува дали има некои нус ефекти од ставање на вакви таблети во шампон.

Сепак, мислам дека не треба да си играте со тоа :geek:

19. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Дечки јас не знам што да и правам на косава.Многу сакам да ја пораснам ама пусто никако не оди.Имам слаба,мека коса.Многу ми се мрси.Не ми се оштетува воопшто,здрава е во поглед на метил и сл.Јас користев шампон Рецепт за мрсна коса и плус внатре ставив 3 ампули б6 и 3 ампули б12 витамин.И ништо.Во последно време косата почна премногу да ми се мрси и првут почна да ми се прави многу.Единствено од хед енд шолдерс не ми се прави првут,ама пак тој ми ја прави косата никаква,премногу е силен.Давајте совет,не знам како ќе ја средам косава. :(

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас лично би ти препорачала некој од поблагите шампони од бреза и коприва сега и јас ќе купам таков оти имам и јас сега проблеми со косата со мрсењето почнав мн.често да ја мијам косата и си ја зафркнав сега ќе користам ваков благ шампон и ќе си ставам од ампулите би ти го препорачала истото да го пробаш ;)