Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Женски морам да ви кажам за еден шампон кој по грешка го купила мајка ми, а е неверојатно добар.
    Прво не ни сакав да се мијам со него, ама реков ќе го пробам и се изненадив. Току убава и сјајна ја прави косата тоа е чудо.
    Барав не нет слика ама нема. На шампонот пишува on-line hair care , со сликичка на орев. Под тоа пишува пантенол и витамин Е. Мислам дека во Тедико го купила.
    Ептен сум задоволна, мислам дека е најдобар шапмон што воопшто сум го користела. :nod:

2. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Има два месеци кај што го користам од Илирија и има ефект, ама многу почна да ми се заплеткува, е сега незнам дали од шампонот е или од колор шампон што си имав клаено, одвај се чешлам.

3. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3

никако не е до колор шампонот,и јас го имам користено овој шампон од коприва,има ефекти, но доволно не ја потхранува косата..и затоа станува тешка за чешлање :(

4. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    :^) феминки ве молам одговорете јас сум плава дали ке имам проблем ако ја исплакнам косата со чај од рузмарин или од коприва да не ми се обои косата од чаевите :^) :^) :^)

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    луѓе тука по интернетот читам за масло од арган дека стимулира раст на косата.

да не знаете каде може да се најде?

6. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    ^ Види во зегин.

7. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Феминки денес купив брезов шампон од Илирија :)
    Какви се вашите искуства со овој шампон? :* :*

8. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    126
    Феминки, ме интересира дали некоја има користено Рецепт шампон за побрзо растење на коса?
    Дали сте задовони од него ?

9. sss-lady

sss-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    јас вчера го купив шампонот на рецепт за растење на коса ке чекам резултати :D

10. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    126
    Јас месец и пол го користам + внатре му имам ставено б витамини :)
    Ама некој викаат дека многу ја сушело косата и пукала многу.

11. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2

Мислам дека се бои ;)

12. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    СО КОПРИВА НЕМА ШАНСИ ДА ТИ СЕ ИЗБОИ..ПРОБАЈ,(ЈАС СУМ ПРОБАЛА),А СО РУЗМАРИН НЕ ЗНАМ...НО СЕПАК МИСЛАМ НЕ...

13. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Со каков чај од коприва ја плакнете косата собирате коприви па ги варете или со филтер кесички?

14. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Претходно напишаа дека се бои затоа... :^) :D

15. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    382
    Јас имав собрано па ги чекав да ми се исушат па си правев чај... 2,3 пати се измив со тоа и веќе не..мн ми мирисаше :/

16. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    да доста ја суши, но затоа треба регенератор да се користи редовно како и останатите стајлинг производи и нема да има никаков проблем.

17. krofni4ka

krofni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дајте бе женскии кажете нештоо испобано и ефикасноо.. веќе пукнав со оваја коса што не се се има пробано и пак не е како што треба да е ..и со јајца маски и со што не ..амааа не можам таја миризба да ја поднесам толку е одвратноо.. и со пивски квасец во шампон е мн гадно... :?:

18. iva.kitanovska

iva.kitanovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    И јас ќе се согласам тука - пред неколку дена влегов во дискусија со истакнат фармацевт при локалната аптека, као „не делувале ампулите ако стојат месец дена растворени“, ама Бог не ме убедува дека со тоа ја вратив косата во нормала... пред 2 месеци катастрофална аматерска грешка ми ја украси главата (за сметка на мојата долгаа бринет коса, малку над половината), и месец дена додека скептично користев брезов шампон, сосем обичен во комбинација на 3 бевиплекс во 400 мл раствор: можам гордо да кажам дека после 2 месеци употреба (во просек 2-3 миење неделно, без додатни екстракти, масла, регенератори, маски и сл), косата ми порасна преку 10 см... најискрено, нема зошто да се фолирам и да претерувам - засега користам од коприва, да ја одморам главата малку, па ќе се вратам на ампулите..

Во меѓувреме, ја пеглам, ја виткам, ја носам врзана... значи, нема додатни запазувања и третмани, а исходот е навистина одличен... на моја среќа :D

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.226
    имам пишано некаде низ темава сум слушнала дека треба да се сварат коприви и со водата со која се вареле копривите да се исплакне косата.давало цврстина,сјај и растела ептен косата..јас пробав само еднаш и после ме мрзеше да варам..

20. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    А што мислите за обичен квасец растворен во вода и така да се стави и да стои некое време, да не има пробано некој?