Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Се согласувам, и јас истото го направив и косата ми порасна само 1 цм, толку ќе ми пораснеше и без сите тие малтретирања, така да лекот е само време да помине :)

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Хининова вода :?: Јас за ова првпат слушам, кај можам да го најдам ?

3. Du6i4kaa

Du6i4kaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    Навистина каква е таа ХИНИНОВА ВОДА и акде може да се најде ??? :)

4. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Вчера го купив ревитин спрејот и за употреба пишува дека се прска по коренот на косата и се масира до негово впивање, за најдобар ефект се напрскива навцечер. Е сега феминки кои го имате користено спрејот сакам да ве прашам дали по секое нанесување на спрејов потоа косата треба да се измие?

5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452

Не не,само го нанесуваш на коренот(не само напред,туку и во задниот,внатречниот дел на косата) и измасирај и толку е...како обична вода е,и нема потреба од миење,а и така ми рекоа кога го купував,дека не треба. има убав мирис на ментол,мегутоа мене не ми помогна баш,ама за таа цена вреди да се купи,а трае 2 месеца и нешто... :)

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Точно, спрејот не треба да се мие и се става два пати дневно, сабајле и навечер.

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Нема потреба и наутро и навечер. Пишува само дека за подобар резултат се нанесува навечер. Дури и не мора баш секој ден бидејќи се масти косата.

На nedzma му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Тоа фармацевт ми го кажа, па сега кој како сака и кој е во право не знам :)

9. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    колку што знам ако не сум во право нека ме исправи некој хенинова вода нема во мкд а тој спрејот што го спомнувате мене ми го препорачаа во аптека пред некои 7-8 месеци за опагање на косата јас на мојава коса еднаш неделно ставам бадемово масло на врвовите и ништо повеке освен шампон косили и регенератор на субрина косата мие мека и убава можеби и оти не ја фарбам и ја кратам на 3 месеца па затоа е таква незнам :)

10. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Да, таму е најевтин.

Има по аптеките. Околу 60тина денари.

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Жени дали сеуште користи некој од ампулите Б витамин во шампонот? Сакав во брезов шампон да ги ставам :?:

12. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Јас да. :)

13. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И задоволни ли сте од резултатите ? Сакав да ставам вакви ампули и плус пантенол раствор во шампонот :?:

15. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    шампонот косили ги содржи сите оие работи што ги ставате во шампоните освен витаминот б12 мислам... читав пред некој ден за ова и сакам да си го купам па да пробам што како ке биде :)

ако го најдам тоа што го читав ке го пастирам..

16. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Нај искрено да ти кажам јас не гледам никакви резултати,а веке 1 месец го користам шампонот со 8 ампули (4 б6 и 4 б12) и + 20 ад капки.Дали оти се гледам секој ден во огледало па не забележувам некоја разлика,а мајка ми ми кажа дека малку ми била порасната косата.

17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Кај мене излезе дека е гола вода муабетов. Косата ми израсна колку нормално што ми расне. А земајќи предвид и дека Б-комплекс три пати на ден пијам. Индивидуално е сепак.

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Секој ден висам на темава, читање читање и незнам од што да почнам попрво. Ставам рицинусово и кантарионово масло ама некако ми се презасити косава, сакам да се обидам со нешто друго..

19. little.piggy

little.piggy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Леле луѓе јас мислев само јас сум опседната , дури ПРЕОПСЕДНАТА со растот на косата , а кога видов колку ве има и колку е полна темата ...

Како и да е се изначитав со недели за сите тие ампули витамини масла и нз што , еднаш и отидов во аптека да прашам запнав и јас со тие Б6 , Б 12 , а аптекарката ми вика не смееш ништо да зимаш без консултација со лекар .. а немав намера на лекар да прашувам ..

И се откажав ! Решив ОД ДЕНЕСКА веќе ништо да не и правам на косата ма ни преса ни ништо освен фен во итни случаеви ама и тоа колку е можно ке намалам , и ни ја врзувам веќе ниту ја фарбам , па ке видиме што ке биде ! Еве сакав и јавно тоа да го соопштам за да имам на некој начин поголема мотивација :angel:
    А вам ви посакувам побрзи и воочливи резултатии од вашите експериметии :D :) :)

20. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Ne veruvam deka nekoj sampon moze da napravi kosata da ti porasne tolku brzo. Ako vejke imase nesto takvo ke bese hit i sekade ke se zboruvase za toa,bidejki ne si edinstvena koja saka pobrzo da i porasne kosata :) taka da jas samo ti preporacuvam da cekas i dobro da se grizis za kosata i cesto da ja potskratuvas,bidejki iako ke ti bide skratena drugite meseci pobrgu ke ti raste i bez rascvetuvanje
    no sepak mozebi ima nekoi samponi koig go zabrzuvaat procesot se nadevam deka ke ti kaze nekoj ;)