Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Карина јас така користам и сум задоволна, освен што прв пат ми се појави првут, но претерав со витамините... ставив 6 ампули Б1, 6 ампули Б6, 50мл пантенол (изгледа тоа беше премногу) и 20 АД капки во 300 мл шампон.

На anna.janna, interesna и karina8 им се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас сакам да ставам во брезов шампон на Илирија по 2 Бб, Б12 и Б1 и 25мл пантенол :?:

3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас имам ставено во ист таков шампон, 3 Бевиплекс (Б-комплекс ампули се тие) и ептен јако ми мириса... дури и мирисот не исчезнува ден-два
    како свежа кучешка мочка мириса :puke:

4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    види еднаш до два пати во месецот една маска со чичково масло или само со него помини ја косата и нема да има проблем.

и јас ја ставив истата доза на витамини само без пантенол и ад капки и ми се појави првут но многу малку, со чичково масло се чисти.

а кажи ми те чешка косата? :)

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас имам долга коса и еве како ја израснав. Лани ја скратив во фебруари и од тогаш престанав да ја пеглам, да ја виткам, фен никако. Пред секое миење нанесувам чичково и бадемово масло, ја мијам со шампон, регенратор и маска обавезно и силиконски капки...предност ми е што не ми се мрси косата, па ја мијам еднаш неделно. И не ја скратив ич до септември, немав потреба бидејќи не ми се оштетуваше, немаше од што. Во септември морав да скратам врвови оти од сонцето и морската вода ми испукаа малку за време на летото. За тие 7 месеци ми порасна 20цм (малку помалку, ова одприлика, еве 17 нека се). Сеа ќе си помислите дека е долг период, а и не е нешто кој знае колку порасната, ама предходно јас 2 години се мачев и никако да ми порасне, таман ќе порасне некој сантим и мора да ја кратам оти врвовите лом. И така во круг цело време. Значи испробував секакви препарати, маски, спрејови, глупости и џабе. А сега се навикнав да си ја носам природна косата (добивав комплименти не за друго :D ) а предходно цело време со преса во рака, и сега се забележува како ми расне косата, ептен ретко ја шишам. Значи поентата е да не ја оштетувате, и да немора често да ја кратите

6. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Не ме чешка. :)
    И ќе пробам со маслово.

7. little.piggy

little.piggy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Ај ако сакаш кажи ми овие масла дали се специјални за коса и каде да ги најдам ( и цена) ?
    Се извинувам , верувам дека има предходно во темата но каде да ги најдам сега низ овие 200 страни ..

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Сегаде ги има, ги иам и низ аптеки гледано. Јас конкретно ги купувам од Веро, ги има на рафтот кај шампоните, маските, во кутивчиња се, и има многу видови масла, 5-6, јас овие две ги користам. На нив пишува кое за што е, и можеш да си одбереш. Некои се само за коса, додека на пример бадемовото пишува и за лице може да се користи. Јас на Галафарм ги користам и не се скапи ич, едното е околу 70 денари, другото околу 80....така некако, коа ги зиам двете, 150ден ме фаќа :)

9. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Во Зегин ги земам јас, на Фитофарм... најефтини се таму, околу 60 двете. Намената им е универзална, за што ти треба-за тоа се користат. :lol:

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    не ги користам повеќе витамините во шампонот оти луѓе целата со првут се наполнав мора да ја одморам :doh:

11. little.piggy

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Ви благодарам AlicaInWonderland и Marilyn-Monroe :* :* , ама ја не сум од Ск , нема Веро и Зегин , ама ке си најдам во овие поголеми маркети :) :)

12. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    И во помали можеш да најдеш. Барем тие на Галафарм ги има и во маалските продавнички.

13. little.piggy

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Епа баш супер за мене :)

14. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    i ja imam problem so rast na kosata ;( .citav tuka na forumov deka pienjeto pivski kvasec pomagalo,ama i deka go otvaralo apetitot(ami ja sakam da oslabam nekoe kilo :$ ),inaci ne sum probala toa so vitaminite,ampulite itn. drugarka mi mi kazuvase za eden sampon kene ili taka nesto i oti kosata i porasnala (a ima i vidlivi rezultati,devojceto imase kosa do pod bradata sea i e do polovinata) pa se mislam dali da go probam samponot.a sto se odnesuva do nega na kosata toe definitivno e neminovno bez toa nisto ne pravime :)

15. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Ако можеш распрашај се кој е шампонов па пиши

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Дали станува збор за овој шампон? Каде може да се најде и по која цена?

17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Провери во Јуник,Космо или пак во поголемите маркети

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    А што пишува на шампонов за што е?

19. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    nema problem ke se rasprasam koj e samponot i kako.inaci prasaj kaj frizerkata tvoja dali moze da ti go poraca,zatoa sto drugarka mi go zema preku frizerkata i go plaka 400 den,a znam deka go ima vo cosmo tinex i znam deka e nad 400 den (mozebi 450 ili do 450 den,neznam tocno).

20. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    pa za pobrz rast na kosata e samponot :)