Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. Victorya

Victorya Популарен член

Карина јас така користам и сум задоволна, освен што прв пат ми се појави првут, но претерав со витамините... ставив 6 ампули Б1, 6 ампули Б6, 50мл пантенол (изгледа тоа беше премногу) и 20 АД капки во 300 мл шампон.

anna.janna, interesna and karina8 like this.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Јас сакам да ставам во брезов шампон на Илирија по 2 Бб, Б12 и Б1 и 25мл пантенол :?:

3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Јас имам ставено во ист таков шампон, 3 Бевиплекс (Б-комплекс ампули се тие) и ептен јако ми мириса... дури и мирисот не исчезнува ден-два
    како свежа кучешка мочка мириса :puke:

4. interesna

interesna Популарен член

види еднаш до два пати во месецот една маска со чичково масло или само со него помини ја косата и нема да има проблем.

и јас ја ставив истата доза на витамини само без пантенол и ад капки и ми се појави првут но многу малку, со чичково масло се чисти.

а кажи ми те чешка косата? :)

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Јас имам долга коса и еве како ја израснав. Лани ја скратив во фебруари и од тогаш престанав да ја пеглам, да ја виткам, фен никако. Пред секое миење нанесувам чичково и бадемово масло, ја мијам со шампон, регенратор и маска обавезно и силиконски капки...предност ми е што не ми се мрси косата, па ја мијам еднаш неделно. И не ја скратив ич до септември, немав потреба бидејќи не ми се оштетуваше, немаше од што. Во септември морав да скратам врвови оти од сонцето и морската вода ми испукаа малку за време на летото. За тие 7 месеци ми порасна 20цм (малку помалку, ова одприлика, еве 17 нека се). Сеа ќе си помислите дека е долг период, а и не е нешто кој знае колку порасната, ама предходно јас 2 години се мачев и никако да ми порасне, таман ќе порасне некој сантим и мора да ја кратам оти врвовите лом. И така во круг цело време. Значи испробував секакви препарати, маски, спрејови, глупости и џабе. А сега се навикнав да си ја носам природна косата (добивав комплименти не за друго :D ) а предходно цело време со преса во рака, и сега се забележува како ми расне косата, ептен ретко ја шишам. Значи поентата е да не ја оштетувате, и да немора често да ја кратите

6. Victorya

Victorya Популарен член

Не ме чешка. :)
    И ќе пробам со маслово.

7. little.piggy

little.piggy Истакнат член

Ај ако сакаш кажи ми овие масла дали се специјални за коса и каде да ги најдам ( и цена) ?
    Се извинувам , верувам дека има предходно во темата но каде да ги најдам сега низ овие 200 страни ..

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Сегаде ги има, ги иам и низ аптеки гледано. Јас конкретно ги купувам од Веро, ги има на рафтот кај шампоните, маските, во кутивчиња се, и има многу видови масла, 5-6, јас овие две ги користам. На нив пишува кое за што е, и можеш да си одбереш. Некои се само за коса, додека на пример бадемовото пишува и за лице може да се користи. Јас на Галафарм ги користам и не се скапи ич, едното е околу 70 денари, другото околу 80....така некако, коа ги зиам двете, 150ден ме фаќа :)

9. Marilyn-Monroe

Во Зегин ги земам јас, на Фитофарм... најефтини се таму, околу 60 двете. Намената им е универзална, за што ти треба-за тоа се користат. :lol:

10. mime87

mime87 Популарен член

не ги користам повеќе витамините во шампонот оти луѓе целата со првут се наполнав мора да ја одморам :doh:

11. little.piggy

Ви благодарам AlicaInWonderland и Marilyn-Monroe :* :* , ама ја не сум од Ск , нема Веро и Зегин , ама ке си најдам во овие поголеми маркети :) :)

12. Marilyn-Monroe

И во помали можеш да најдеш. Барем тие на Галафарм ги има и во маалските продавнички.

13. little.piggy

Епа баш супер за мене :)

14. angelbaby

angelbaby Истакнат член

i ja imam problem so rast na kosata ;( .citav tuka na forumov deka pienjeto pivski kvasec pomagalo,ama i deka go otvaralo apetitot(ami ja sakam da oslabam nekoe kilo :$ ),inaci ne sum probala toa so vitaminite,ampulite itn. drugarka mi mi kazuvase za eden sampon kene ili taka nesto i oti kosata i porasnala (a ima i vidlivi rezultati,devojceto imase kosa do pod bradata sea i e do polovinata) pa se mislam dali da go probam samponot.a sto se odnesuva do nega na kosata toe definitivno e neminovno bez toa nisto ne pravime :)

15. didisi

didisi Популарен член

Ако можеш распрашај се кој е шампонов па пиши

16. Victorya

Victorya Популарен член

Дали станува збор за овој шампон? Каде може да се најде и по која цена?

17. Alanna

Alanna Популарен член

Провери во Јуник,Космо или пак во поголемите маркети

18. didisi

didisi Популарен член

А што пишува на шампонов за што е?

19. angelbaby

angelbaby Истакнат член

nema problem ke se rasprasam koj e samponot i kako.inaci prasaj kaj frizerkata tvoja dali moze da ti go poraca,zatoa sto drugarka mi go zema preku frizerkata i go plaka 400 den,a znam deka go ima vo cosmo tinex i znam deka e nad 400 den (mozebi 450 ili do 450 den,neznam tocno).

20. angelbaby

angelbaby Истакнат член

pa za pobrz rast na kosata e samponot :)