Силиконските капки не се за растење на косата. Се ставаат на врвовите на косата и немаат никаква допирна точка со коренот на косата.
Ставив ампули Б6 и Б12 во шампон од 200 мл. и 3 апчиња пивски квасец ...и замислете никаков резултат ! Нешто друго ... и btw си имам бујна коса
За една недела.. мене за 2 месеци користење ми порасна шипинки и пола.. Да не кажам ич, ама забележав дека згора на се многу ми се исуши, па баталив ампули и си купив витамини за пиење. Резултати ќе ви пишам после еден месец.
хаххахахах Па и тоа е добро.јас како немам коса, ретка тенко влакно.....мојата цела коса на некого една страна
веќе месец и пол користам брезов шампон на илирија, во него ставив 10 апчиња б-комплекс, претходно ги измив за да им испадне чоколадната глазура, па ги издробив и ги ставив во шампонот...ииии....освен непријатна миризба на шампонот и бебешки влакна на челото не добив ништо друго! Сум имала среќа првут што не ми се направи! Ми се потроши шампонот со апчоњата сега си купив нов ист таков на илирија само овајпат не му ставам апчиња б-комплекс, па за понатаму планирам да го купам шампонот на докторс прополис за побрзо растење на косата? Има ли некој користено и како сте задоволни?
Некој да не има користено Нирел шампон? Демек и тој специјален за побрз раст? Денес ми го фалеше другарка, па да ви кажам, некој совет плус да дојде. Нејзе драстично и е променета косата, за месец дена колку што не бев ја видела, порасната и е и плус доста зацврсната и е Иначе јас останувам на комбинација од Рецепт, Коприва на Алкалоид и таблетите, макар што маме ми е** косава за фарбање Ама гледате на секој различно делува
Jас го користев пред 3 години. Шампонот е против првут и опаѓање на косата. Првут немав, мене ми требаше за против опаѓање и стварно ми помогна. Е сега штом е против опаѓање сигурно и за побрз раст иако јас не приметив дека косата ми е подолга. Можеби бидејќи тогаш не бев сконцентрирана на тоа сакав само да престане да ми паѓа *Шампонот мириса многу гадно
освен за садење, за што друго служи семето од коприва и како би се користело во козметички препарати? јас од свежа коприва правам чај го ладам у фрижидер и со него ја поливам косата и супер ми е густа и цврста, а приметив доста расте.
Една супена лажица од семето од коприва се меша со 2 супени лажици мед и се јаде за зајакнување на имунитетот и за анемичност. А капките од коприва се користат надворешно, во третмани за зајакнување на влакното.