Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Како се вика поточно шампонот од хмељ за кој е дискутирано погоре? Тој 400мл 150 денари ? И стварно има толку добар ефект? :clap:

2. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    мислам спомнаја дека на рецепт е шампонот, ама незнам и јас како се вика точно и како изгледа. Ај кој знае нека каже :wasntme:

3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
  4. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Јас го користам шампонот од рецепт против паѓање и забрзување на растот на косата некаде 2 месеца сигурно при крај ми е сега и не забележав буквално ништо дека побрзо ми расте од вообичаенто,преко сила 1 цм :( :(
    Ставив во него и б-комплекс и имав доста голема надеж дека ке порасне барем малку.Но тоа е,нема друго
    Ке купам уште еден таков(малку мирисот не ми се допаѓа) може ке видам позитивни разлутати инаку не знам што ке се прави.
    ке заборавев :) почнав да ја мијам и со коприви и сега на почетокот се покажаа добри косата има доста поголем сјај и помека е

5. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Да :( сум ги пробала скоро сите медицински производи тој ми го праепорача кожен лекар но не ми помогна :( дај кажете ми нешто природно домашно направено :( имам долга и здрава коса но скалпот ми е КАТАСТРОФАА :(

6. yasemin

yasemin Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    aman be luge ima li nesto bez PIVSKI KVASEC

7. yasemin

yasemin Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    DAJTE NESTO POPROSTO

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Што попросто жити се, за забрзан раст све се хемикалии ретко на природна база како на пр. копривите што се. На 12 години не би барала рецепти, хемикалии и чуда би чекала да ми расте мојата природна косичка. |(

9. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    секој ден бањање,испробано и загарантирано расте косата со често миеење.жив пример сум јас.за само 2 години ми порасна до половина.

10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Можеби тајната се крие токму во основата, во корените, а вие првото што треба да го сторите е да внесете некои продукти во исхраната кои се полезни за вашето влакно.
    Според еден американски нутриционист доколку сакате да имате долга и цврста коса, внесувајте намирници богати со омега – 3манси киселини, како што се лососот и оревите. Тие ја зголемуваат цврстината на косата и го забрзуваат нејзиниот раст.
    Продуктите богати со протеини, вклучувајќи ги јајцата, белата риба, живината и мешунките помагаат во зачувување на влакното и го спречуваат неговото разделување по краевите.
    Исхраната збогатена со редовно консумирање на спанаќ и броколи може да направи вистинско чудо за косата. Овие намирници се богати со железо, кое го забрзува протокот на крв во скалпот и го одржува здравјето на фоликулите на косата.

Совет плус: Направете третман за хидратација еднаш во неделата. Маската нанесете ја на оштетената коса, потоа косата се покрива со пластична кеса. На тој начин се задржува топлината која овозможува состојките од препаратот подлабоко да навлезат во структурата на влакното.

11. srcushka

srcushka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    Капсули Перфектил 400 денари од зегин.се пијат еднаш на ден после поголем оброк.наменети се за коса,нокти и за чистене на лице

12. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Ваљда има некој шампон за побргу да расте косата или некои капки прашај во аптека ;)

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Проста математика: косата просечно без никакви стимулации расте 2цм. 2 години, 24 месеци X 2цм = 48 санитметри пораснати за две години. Без никакви глупости.
    Заклучок: нормално ти пораснала косата, ко што си расте секоја коса во просек (мада не ни кажа ти до каде ти била па пораснала до половина)

Секојдневно миење на косата го оштетува скалпот, го суши и косата често ќе ти се масти и ќе имаш првут. Станува посува косата и полесно се "крши" и оштетува. Ако пак и користиш појаки шампони може да дојде и до иритација на скалпот
    На страна тоа што и миењето секој ден ниту е практично, ниту изводливо. Посебно ако имаш долга коса. А ако ја сушиш пак со фен секој ден по миењето тогаш ќе треба да ја кратиш повеќе од што може да порасне

На interesna и sunfemina им се допаѓа ова.
  14. srcushka

srcushka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    обавезно пробајте ги капсулуте резултатите се видливи после еден месец.пробајте кје бидете задоволни како мене

15. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас го користам сампонот брезов,го купив вчера,ми рекоја дека од него расте побрзо косата,а и на него така пиши,стар шампон е,словенски,ќе ви се гледа како смотан малце хахаха но стварно бил предобар.и пијам Мерц таблети за коса,нокти и кожа.мн се добри.

16. k.r.i.s.t.i

k.r.i.s.t.i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    50
    Јас имам природно малку навиткана коса,не се баш некои кадрици ни ми стрчат насекаде прамени и косата ми беше жив хорор,појдов на фризер ја скратив на степени.До пред да се ишишам косата ми беше сјајна и бујна,од ко се ишишав почна да ми паѓа секој ден се повеќе и повеќе и тоа многу ме разочаруваше.Едно време мислев дека нешто не е во ред со мене,појдов и направив анализи и се беше ко што треба.На крај со другарките кога правиме муабет збориме која што користи и што пробала,нешто од тоа пробав и јас ама безуспешно.Една колешка од факултет има преубава коса,се направив на 8 ипол и ја прашав и таа ми кажа дека еднаш неделно косата ја мачкала со јајце во кое клавала сок од пола исцеден лимон и лажица мед.Почнав и јас,сега почнав да ја доведувам во некој ред,не ми расти брзо ама барем не ми паѓа.Пробав и разна хемија ама не сум баш задоволна.Мислам дека што и да пробуваш потруди се да е на природна база. ;)

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    б витамини.
    б-комплекс

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Витамин Б. Може да го најдете во гравот, леќата, грашок, јајца, карфиол, морков, бразилски лешници. И покрај заштитата, витаминот Б помага при растот на косата.

Пире од авокадо. Авокадото може да го спречи дихидростестеронот кој ги спречува фоликулите на косата да стигнат до саканата цел.

Внесувајте железо. Ослабнувањето на влакното на косата е знак дека има недостиг на железо во организмот. Спанаќот како најголем содржател на железо ни е многу добро познат, исто така тука може да се вбројат и јајцата, зрнеста храна и сувото овошје.

Протеини. Зошто? Сопред сите истражувања косата најбрзо расте со помош на комзумација на протеини. Ако ги конзумирате, ќе имате сјајна и бујна коса.

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мене побрзо ми расте кога ќе ги скратам само врвовите, значи само тоа што ми е оштетено. Освен тоа што побрзо ми расте, се згуснува и станува посјајна. Не ја мијам многу често косата, 2-3 пати неделно. Секако и исхраната има големо значење.

20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    А да ставам апчиња пивски квасец во шампонот :?: Ќе има ли резултати?