Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Бујна коса имам и кога ќе ја фатам во репче од сите страни штрчат кратките влакна (новата коса) и ме нервозира по некогаш. :)

2. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    Значи на мојата коса позитивно ке реагираат.

3. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Најубаво ти е да купиш и така не се скапи, па види дали имат позитивни ефекти или негативни, и ако ти одговараат продолжи да ги пиеш ако не никому ништо. :)

4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Очајно сакам да ми порасне косава :( :( :( веќе не знам што не пробав ама стандар 1 месец = 1 центиметар

5. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    Што проба?

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сепак расте бебешка коса иако ти не ги пиеш за коса, ама пак.

7. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Моја другарка ја бањаше косата со чај од рузмарин, и стварно имаше ефекти, а и сум читала за рузмаринот дека со него побрзо расте косата.
    Јас ставив пред неколку месеци, ама мн ми беше крута и никаква косата (како со сапун да си ја бањав) и се откажав.... :rofl:

8. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Mачкање со масла, пиење витамини Б, Ц , омега 3 ...

9. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    Па не баш, не е ни многу лош, само малку повеќе ја мрси косата, меѓутоа вреди, навистина има резултати, барем кај мене :)

10. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    137
    Го купив шампонот на Eugene Perma - Cycle Vital од космо,по препорака на фризерката моја,пишува дека е за побрз раст на коса,има и некои ампули и маска.Јас го земав само шампонот,па ќе видиме дали ќе има резултати,ќе бидете благовремено извeстени :D

11. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Епа супер, ајде користи го па чекаме резултати ;)

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Колку пари?

13. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Дали она што го јаде навистина да влијае на вашата коса и расте? Тоа сигурно не помага. Здрава коса потребите на различни витамини. Вашата коса се одразува на целокупната состојба на вашето здравје. Ако сте премногу зафатени да јадат здрава, имаш многу на стрес во вашиот живот, вашата коса ќе ја наведете.
    Најдобар витамини за раст на косата се Б-витамини. Може да се најдат во цели зрна, свежо овошје, квасец е, јајца, риба, мисиркино, млеко. Овие витамини се растворливи во вода. Тие не се изгради вашето тело, како на пример витамин А, го прави средства.

Пара-амино бензоева киселина може да ја спречи вашата коса сива боја.

Инозитол може да помогне да се спречи губење на косата.

Ниацин (Витамин Б-3) го промовира циркулација на скалпот.

Panthenol (Витамин Б-5) може да им помогне на гости генерира повторно растење на косата и влакната.

Биотин, исто така, може да ја спречи вашата коса предвреме сива боја. Тоа е исто така важен витамин за да се спречи губење на косата.
    Витамин Б-6 и Б-12 е улогата во здрав раст на косата на тест.

Витамини за губење на косата, кои помагаат во косата regrowth е витаминот Е е една од најпознатите корисни витамини за губење на косата.

14. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    Не сме секогаш во состојба да весуваме орално витамини за раст на косата па затоа најчесто користиме други препарати инаку и ние знаеме што е добро а што не

15. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    137
    450 денари,ама доволни се 2 капки за да се направи пена,како концентрат е...така да мислам дека ќе ме издржи подолго време

16. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Пробај со Natural wealth vitamins for the hair имаат повеке витамини и минерали од мерц дразеите и треба да се користат 2-3 дози.едно шишенце иам 60 таблети се пие една на ден.

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас денес го земав, па ќе видиме ако има резултати ќе се пофалам :) инаку имаше уште еден словенски од коприва и на него исто пишуваше дека го забрзува растот.

18. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    На еден српски форум прочитав рецепт за брзо растење на косата кој ми излгеда доста добар а и форумџиките се фалеа дека имало позитивни резултаати :) Еве го

- шампон од комприва
    - пантенол
    - капки од коприва
    - АД капки (воден раствор)
    - Б витамин во апмули ( 2-3 ампули )
    Со оваа мешавина да се мие косата,а после миењето да се стави балсам или маска која вообичаено си ја користите. Сите наведени состојки ги има во секоја аптека! 8)

19. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    Јас шампонов го користам веќе 8 месеци и можам со сигурност да ви кажам дека сум презадоволна.Во овие 8 месеци 3 пати го имам направено,што значи дека од еднаш ќе се миете околу 2 ипол месеци.Кошта се вкупно околу 330 денари.Косата ми е порасната многу побрзо,посјајна ми е и многу мека на многу луѓе го имам дадено рецептов и се презадоволни.Само капки од коприва не постојат во аптеките така што си истурам 100 дл чај од коприва и резултато е одличен.Пробајте и бидете упорни.На крај си ставам маска,ја држам 10-15 минути и супер ми е косата.Многу ми е подобрена,а четири години по ред носев надградба сега ја ставив во ред и сум многу среќна.

20. DESTIN

DESTIN Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Јас имам слушнато од милион луѓе за триење на скалпот со лук,голем и сочен лук и дека навистина помага.Е сега тоа што ке мириса е друга работа,ама ке си испланираш кога нема да излезеш од дома за да го носиш некое време.Знам дека многу делува,а сакам да го пробам и јас,зашто во предниот дел на главата имам келави делчиња од плетење на плетенки.Тие влакна никогаш не ми пораснаа.И јас многу не нервирам и дефинитивно морам да превземма нешто во врска со тоа.Значи главицата лук ке ја пресечеш,и со внатрешниот дел(сокот)ке го триеш скалпот,таму каде што има потреба дури кожата малце се зацрвени.Пробај да преспиеш со неа,стави од тие капите за туширање или кеса.Неколку пати па ке видиш дали ке има резлутати.Се надевам ке успее.Поздравче :) :emo: