Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. SaraTrajkovska

SaraTrajkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Женски помагајтее!! :( Косата ми е за никаде :worried:.. ми се разлетува а и крута е на допир :| а по секое миење користам маска за коса и не помага... и воопшто не расте ми изгледа како беживотна... Дајде некој совет?... :sweat:

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    и јас го имам истиот проблем ама јас ја фарбам ја горам и затоа ми е никаква :devil: :devil:

На SaraTrajkovska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Да да може да е и поради фарбата.. ама јас избегнувам преса.. и ја фарбам со к'на и пак ми е никаква :worried:

4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Ставајте масла пред миење и напрајте пауза некое време од горење со пегла/фен, одморете ја косата, и пијте витамини Б

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Сара шишање си бара веројатно :)
    Оди да ти ги скратат врвовите, веднаш ќе се освежи.

6. kitfox2010

kitfox2010 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Па јас колку што знам најмногу помага честото миење на косата.Колку почесто ја миеш толку повеќе расне како некое растение.Колку повеќе го вадиш повеќе расне... ;) позз

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Колку повеќе ја мијаш, толку побрзо се мрси во коренот, а се сушат врвовите од шампонот. Ништо друго. ;)

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Да, брзото мрсење е резултат на пречесто миење на косата. :worried: ...зборам од искуство...

9. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    А за да не се сушат врвовите од пречесто миење треба косата во коренот да се мие со шампонот а врвовите да се избегнуваат...

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Врска нема тоа дали шампонот допира до врвовите или не. Јас ја мијам околу 3 пати неделно зависи кога-како ќе се погоди и и` ставам маска за коса и ја чувам маската минутка-2 и тоа. Пожелно е и ако ја пеглаш а јас ја пеглам пред тоа да ставиш силиконски капки ама јас не ставам, а пожелно е. Ако ти се расцветани врвовите обавезно ќе ја ишишаш до местото каде почнало расцветувањето зошто така само ќе ти се делат влакната и ништо. Еве и јас сакам многу подолга коса, најкраткиот степен ми е до рамена имам коси шишки на страна, најдолгиот до грб (до под гради кога би била напред, а кога ја ставам напред до гради) и еве ја си расте, иако споро, а фарбана ми е + шатирана со бланш.

п.с. Може маската и да не ти е квалитетна, така јас порано ставав Камил и исто ко да не ставав, џабе.

11. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Да.. се зависи до твојата коса... дали ќе и одговара маската или не... ја сега ја сменив си купив од Гарниен па да видиме што ќе биде :)

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И од фарбата зависи. Со каква фарба се фарбаш и која боја? Гарниер се супер маски :)

На maleckataa и SaraTrajkovska им се допаѓа ова.
  13. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Мене многу ми помогна мската на орнезе ми се за сува и оштетена коса со жолто е на опаковката и не е скапа 220ден ја има во сите маркети

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    моментално ја користам новата маска на гарниер како во златно паковање,не најдов слика да ви да постирам за оштетена коса е морам да ви ја препорачам прекрасна е ;)

15. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Да и јас си ја купив таа во златното пакување.. за оштетена коса што е.. многу е добра.. ја омекнува косата и прекрасно мириса :)

16. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Аа иначе се фарбам со кна за коса во црна боја.. Ама сум слушнала дека кната не е штетна за косата..
    Во шампонот здробив пивски квасец, витамин б6 и витамин Ц. Малку да експериментирам хехе.. па ќе видиме какви ќе се резултатите дали ќе ми се опраи косата да не е веќе како струја да ме дрмала x) :P

17. SaraTrajkovska

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Најдобар е тој шампон... мајка ми ја мие со тој шампон и и расте како луда.. и плус не и цвета :)

18. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36

Морам да напишам дека сум презадоволна од Орзен, преубаво мириса, косата не ми била поубава со било кој друг шампон кога ја имам миено, а го користам само една недела, така да, за тоа како ке расте косата, ке морам за некој период да ви пишам. :)

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Во есента прочитав во темава еден рецепт , во шампон Глис да се стават апчиња Б-комплекс и го направив тоа . Го користев 4 месеци и косата ми растеше исто како претходно , со таа разлика што ми се мрсеше двојно побрзо . Сега планирам да земам шампон на Орзен со пивски квасец и да му ставам ампули Б-комплекс , наместо апчиња , па ако има некој напредок - ќе ве известам .

20. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Пробај со схампон од коприва и во него стави една ампула B6 и со тоа миј ја косата кај мене има резултати некак и косата ми е поубава,помека и за 2 месеци има прилично добри резултати ама избегнувај да ја гориш косата избегнувај пегла,фигаро и не ја суши со фен остави ја природно да се исуши