Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. SaraTrajkovska

SaraTrajkovska Истакнат член

Женски помагајтее!! :( Косата ми е за никаде :worried:.. ми се разлетува а и крута е на допир :| а по секое миење користам маска за коса и не помага... и воопшто не расте ми изгледа како беживотна... Дајде некој совет?... :sweat:

2. crazylady

crazylady Форумски идол

и јас го имам истиот проблем ама јас ја фарбам ја горам и затоа ми е никаква :devil: :devil:

SaraTrajkovska likes this.
  3. SaraTrajkovska

Да да може да е и поради фарбата.. ама јас избегнувам преса.. и ја фарбам со к'на и пак ми е никаква :worried:

4. didisi

didisi Популарен член

Ставајте масла пред миење и напрајте пауза некое време од горење со пегла/фен, одморете ја косата, и пијте витамини Б

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Сара шишање си бара веројатно :)
    Оди да ти ги скратат врвовите, веднаш ќе се освежи.

6. kitfox2010

kitfox2010 Истакнат член

Па јас колку што знам најмногу помага честото миење на косата.Колку почесто ја миеш толку повеќе расне како некое растение.Колку повеќе го вадиш повеќе расне... ;) позз

7. Victorya

Victorya Популарен член

Колку повеќе ја мијаш, толку побрзо се мрси во коренот, а се сушат врвовите од шампонот. Ништо друго. ;)

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Да, брзото мрсење е резултат на пречесто миење на косата. :worried: ...зборам од искуство...

9. SaraTrajkovska

А за да не се сушат врвовите од пречесто миење треба косата во коренот да се мие со шампонот а врвовите да се избегнуваат...

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Врска нема тоа дали шампонот допира до врвовите или не. Јас ја мијам околу 3 пати неделно зависи кога-како ќе се погоди и и` ставам маска за коса и ја чувам маската минутка-2 и тоа. Пожелно е и ако ја пеглаш а јас ја пеглам пред тоа да ставиш силиконски капки ама јас не ставам, а пожелно е. Ако ти се расцветани врвовите обавезно ќе ја ишишаш до местото каде почнало расцветувањето зошто така само ќе ти се делат влакната и ништо. Еве и јас сакам многу подолга коса, најкраткиот степен ми е до рамена имам коси шишки на страна, најдолгиот до грб (до под гради кога би била напред, а кога ја ставам напред до гради) и еве ја си расте, иако споро, а фарбана ми е + шатирана со бланш.

п.с. Може маската и да не ти е квалитетна, така јас порано ставав Камил и исто ко да не ставав, џабе.

11. SaraTrajkovska

Да.. се зависи до твојата коса... дали ќе и одговара маската или не... ја сега ја сменив си купив од Гарниен па да видиме што ќе биде :)

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

И од фарбата зависи. Со каква фарба се фарбаш и која боја? Гарниер се супер маски :)

maleckataa and SaraTrajkovska like this.
  13. soncicko

soncicko Истакнат член

Мене многу ми помогна мската на орнезе ми се за сува и оштетена коса со жолто е на опаковката и не е скапа 220ден ја има во сите маркети

feminna09 likes this.
  14. mime87

mime87 Популарен член

моментално ја користам новата маска на гарниер како во златно паковање,не најдов слика да ви да постирам за оштетена коса е морам да ви ја препорачам прекрасна е ;)

15. SaraTrajkovska

Да и јас си ја купив таа во златното пакување.. за оштетена коса што е.. многу е добра.. ја омекнува косата и прекрасно мириса :)

16. SaraTrajkovska

Аа иначе се фарбам со кна за коса во црна боја.. Ама сум слушнала дека кната не е штетна за косата..
    Во шампонот здробив пивски квасец, витамин б6 и витамин Ц. Малку да експериментирам хехе.. па ќе видиме какви ќе се резултатите дали ќе ми се опраи косата да не е веќе како струја да ме дрмала x) :P

17. SaraTrajkovska

Најдобар е тој шампон... мајка ми ја мие со тој шампон и и расте како луда.. и плус не и цвета :)

18. shururup

shururup Истакнат член

Морам да напишам дека сум презадоволна од Орзен, преубаво мириса, косата не ми била поубава со било кој друг шампон кога ја имам миено, а го користам само една недела, така да, за тоа како ке расте косата, ке морам за некој период да ви пишам. :)

maleckataa likes this.
  19. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Во есента прочитав во темава еден рецепт , во шампон Глис да се стават апчиња Б-комплекс и го направив тоа . Го користев 4 месеци и косата ми растеше исто како претходно , со таа разлика што ми се мрсеше двојно побрзо . Сега планирам да земам шампон на Орзен со пивски квасец и да му ставам ампули Б-комплекс , наместо апчиња , па ако има некој напредок - ќе ве известам .

20. lattie

lattie Популарен член

Пробај со схампон од коприва и во него стави една ампула B6 и со тоа миј ја косата кај мене има резултати некак и косата ми е поубава,помека и за 2 месеци има прилично добри резултати ама избегнувај да ја гориш косата избегнувај пегла,фигаро и не ја суши со фен остави ја природно да се исуши