Па мислам дека е таа незнам како се вика искрено во вестите спикерка е најбрзо коса што имам видено да порасни е нејзината боже секоја чест ми иди на женава да и пуштам порака на фб да ја прашам дури
Ако имаш подолга коса можеш да си направиш дупла доза,наместо една жолчка стави две,и по две лажици рицинусово масло и јаболков оцет
Јас сум слушнала дека од чичковото масло косата растела побрзо па си купив и една другарка ми даде некој "рецепт" во чашка се ставало половина вода половина чичково масло и 12 издробени аспирина и се оставале една вечер потоа се ставало во шампон ама ПОЛОВИНА ШАМПОН ПОЛОВИНА МАСКА бидејки косата ке ви биде мрсна ако има повеќе од чичковото масло.
девојки ајде ми треба едно советче косата сакам да ја скратам ваква фризура сакам одамна само малку подолга но косата ми расти многу многу бавно и ми е страв да ја сечам се плашам послем дека нема да можам да ја одржавам иако мислам дека не е некоја тешка фризура но ќе треба постојано да ми е пеглана незнам што да правам
Миење му е лекот миме. Џабе се сите препарати за растење на косата. Значи шишај си се како што сакаш и миј ја секој ден, не мора да ја пеглаш често, него фенирај ја и стави и‘ лак да не ти лета и да ти е сталожена. Не е тешка фризурата, јас имав ваква пред 3 години, и ги пеглав само шишките затоа што тогаш тешко ми беше сама да се фенирам.
missSpark зато незнам дали да ја сечам оти знам дека сака пеглање за вака да изгледа но ми е преубава фризура се плашам само од фактот дека мн.бавно ми расти косата мислам дека поќе никогаш нема да ми порасни ама кефот е поголем од последиците така да кога ќе се вратам од одмор ќе заигра ножицата
косата си ја мијам со детските шампони од моите деца,бубхен или шаума и многу брзо ми расте дури ме нервира сто морам често да ја шишам а и плис не ми се перути .
Миме, не мора да ја пеглаш секогаш, па и јас имам таква фризура и има толку многу варијанти на носење, ехеее, локни, брановидна, прекршена, ма да пеглана најубаво доаѓа до израз ама мноогу се оштетува..
Велите дека Со ептен често миење на косата после некој период таа сосем опаѓа,сакав да прашам дали тоа се случува и со користење на бебешките шампони?
Дечки, косава некако ми е како изгорена или што се вика расцветена ... После секое бањање, шишање ... ми е ваква. Како можам да го спречам тоа ?! :/
Најдобра маска до сега што сум ја пробала!! Ставаш една супена лажица Чичково масло, едно јајце и една супена лажичка мед... Многу ја омекнува и ја ојакнува.. а и медот е многу добар за косата.. па од растенија е нели.. медот најмногу ја омекнува.
Јас користам чај од коприва, кога си ја мијам косата на крајот ја полијам со чај од коприва.. ми кажаа дека од тоа многу брзо расте костата...
Додадете 45 милилитри вотка во вашиот шампон од 300 милилитри. Алкохолот ќе ви помогне за подобро чистење на скалпот, ќе ги отстрани токсините од косата и ќе го стимулира растот на здравата коса. ова го прочитав на Кафе пауза, како една од 15те намени на вотката.