Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    потоа го измиваш чајот или така ја оставаш косата? и чајот е оној од филтер вреќичка или?

2. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Не не чајот не го измивам, не треба да се измива чајот, воопшто не мириса после тоа. Инаку не користам од филтер вреќичка туку берена коприва, па сушена појма незнам што како, мајка ми ја зима од баба ми таа ги има сите видови на чаеви. :D :D И си сварам во мало тенџерче почекам да се излади и после на бањање . ;) :D

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    како правите бе луѓе?од кога ќе ја измиете косата кога е чиста крајно ја потурвате со чајот и толку така? и има ефект? :$

4. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Да да си вариш чај од коприва, ако е домашен нели нормално цедиш оставаш да се излади и после на крајот кога ке се избањаш само истуриш врз косата и толку.
    Ова го дознав од мајка ми нејзе и кажала една нејзина пријателка која постојано така им правела на керките, а како што ги знам девојчињата уште од мали имаа ептен долги коси што значи дека делува.
    Јас имам само 4-5 пати така правено па сеуште незнам дали има резултати а плус и се шишав пред некој ден, така да ќе видиме од сега натаму ... :D :D

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    За да имате посилен ефект на растот на косата би требало чајот барем неколку минутки да се умасира во кожата на главата инаку ќе остане само на косата, таа ќе биде убава и сјајна ама нема да има толкав ефект на растот :) .

Значи блага масажа е потребна :).

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    абе и тука ли се замеша? а? :D

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Срам да ти е, јас давам добронамерен совет а ти се буниш :D.

Па немате само вие девојките коса :D.

На sweetyears и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    е немој да ми кажеш дека имаш долга коса само тоа НЕ! инаку и не ти е лош советот има логика само не се осмелувам така да си ја оставам косата со чај без да ја исплакнам

9. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Чајот воопшто нема лош мирис исто е како со вода да си се измила на крајот. Јас не забележав никаква разлика :)

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    баш ке пробам ама како за прв пат ке го направам тоа кога нема да излагам тој ден за секој случај, и некои кажаа дека кај плава коса ја менувал бојата во случај некоја да се реши да го проба рецептов да си знае

11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не Симонче, кратка коса имам ама сум учел (самоницијативно) за суплементи, додатоци во исхраната, витамини и минерали како и средства за раст на коса :) .

Косата посебно ме интересирала затоа што на машките почесто им опаѓа така да сум ги гледал и состојките на шампоните и средствата за раст на коса.

Значи можам да ти кажам дека сите средства на база на чај можеш слободно да ги оставиш на косата освен ако некаде не е изричито наведено дека мора да се исплакне :) .

Копривата и костенот се познати народни чаеви за раст на коса и можат да се остават на косата, само ќе ти користи.

Уште еднаш ако ме искритикуваш за нешто без потреба, скар сум ти :D .

12. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92

Да кај плавушите некои чаеви ја отемнуваат бојата,затоа за плава коса се препорачува чај од КАМИЛИЦА ја осветлува плавата боја и дава сјај на косата.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ја направив само еднаш, ми стигна ама многу е тешка за нанесување се оскубав :D

14. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    ајде и јас да прашам мора ли чајот од коприва да се нанесува на косата ,нели е поздраво да се пие (имам слушнато дека чајот од коприва е многу здрав за цел организам) и на тој начин да влијае врз растот на косата

15. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    ако го пиеш ке ти делува на целулитот а не на косата ,нормално дека треба да се миес со него за да имач ефект на косата

16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    aj aј не плачи одма :D не те критикувам веќе. инаку сакам да си прашам немам такви коприви ама може со филтер кесички, е сеа колку такви кесички чај на колку вода да ставам?

17. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не да провоцираш не знам, ептен си за ќотек :D.

Инаку прво ќе си одредиш колкава количина вода ќе употребиш, јас би зел литар и во тоа да речеме стави 4 до 5 филтер кесички, во просек по 1 на 250мл вода да дојде. Ако видиш дека е прегуст следен пат стави една кесичка помалку :).

И пази да не ти потемни косата греота ќе биде за боичката :D.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    нема да потемни ни да се смени бојата не сум плавуша не се секирај ти за мене ;)

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Штотуку ја направив маскава ама некако малку ко да е, или доволна е?[/quote]

Ако имаш подолга коса можеш да си направиш дупла доза,наместо една жолчка стави две,и по две лажици рицинусово масло и јаболков оцет[/quote]
    Ја направив само еднаш, ми стигна ама многу е тешка за нанесување се оскубав :D[/quote]

Малку е тешка за нанесување се согласувам,леплива е од рицинусовото масло но јас послем тоа немам потреба да користам друг вид на некоја хемиска маска како на пр: Genera,Garnier и сл.или пак некој спреј за коса,ова ми ја прави косата многу подобра од нив.

20. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Мене сега за сега, од се што пробав мислам дека најбргу ми расне од Чичково масло. А можеби е и од шампонот со пивски квасец па дури сега се гледаат ефектите хаха :D