Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Глупости! Не мора секој месец да се скратува а и милиметри пулс :^) Дај молим те ти знааш ли колку е тоа милиметри?

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    имам слушнато дека кога е топло косата побрзо расте и + млекото можеби до тоа е. :D

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    4.Маслиново и рицинусово масло

Овие две природни состојки се познати по тоа што го стимулираат растот на косата.3 големи лажици на рицинусово масло се мешаат со истата количина на маслиново масло. Мешавината се загрева се додека не стане поприлично топла. Маслото се нанесува на коренот на косата со помош на прстите. Со кружни движења се масира скалпот во времетраење од 10 до 15 минути.Ова е клучот за поздрава и подолга коса за најбрзо време.

На WhiteButterFly5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Наташа, скратувањето на косата е добро ако сакаш косата побрзо да ти расте. Со скратувањето на врвовите , ги скратуваш испуканите и расцветаните влакна. Со тоа кога косата расте , кога ке дојде до врвовите нема да се расцвета како другите влакна.
    Затоа се препорачува еднаш месечно да се потскратува косата.
    :!: ако имас проблеми со коренот или со влакното на косата *ако е премногу суво...* тогаш одредени производи можат да го зајакнат влакното.

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

имам читано во млекото покрај калциум кој е важен за здрава коса има и многу Б витамини а тие пак го забрзуваат растот на косата.

6. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6

епа од сега ке почнам и со пиење на многуууу млеко :) .. абе што се не би направиле за подолга коса :D

На WhiteButterFly5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    јас не се сложувам со ова зошто
    1.косата не пука само на врвовите , може да испука и на среде влакно
    2.косата расте најмногу до 1см месечно , а ти него ке го скратиш и ако го правиш тоа секој месец значи дека постојано ке имаш иста должина
    3. производите за коса само даваат влажност, а бидејќи содржат и улје тебе ти изгледа дека структурат на влакното е подобрена а всушност не е -само ти дале лажен моментален ефект, не го корист производот косата пак ке ти биде иста
    4. кратењето на косата ни помага само да се олободиме од веке оштетената коса и тоа не значи дека треба да го правиме секој месец, значи дека треба да смениме некои навики во исхраната да внесуваме витамини како б6, б12 калциум магнезиум- смени го начинот на исхрана и ке имаш резултати а од кога ке ги добиеш првите резултати извадија оштетената коса(скрати ја)
    да потсетам дека во минатото косата била знак на здрава личност, неа ја сметале за света и ја крателе определен ден во есен(значи само еднаш годишно) а зошто во есен се сметало дека тогаш се добива нов живот и дека ако се скрати тогаш ке расти побрзо наредната година :hai:

8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    За да не се тормозите многу, земете чист жолт кантарион (ако не можете да најдете од природа, купете од билна аптека) и ставете го 2-3 недели нека отстои во маслиново масло, и тоа она еднолитарското, за јадење што се користи.
    Користете го стандардно, еден час пред миење.
    Пробајте, природно е, не губите ништо. Ако не раст на косата, барем квалитет ќе добиете.

На verica-mitreva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Јас скоро на секои 2-3 месеца кратам а другарка ми веке 6-7 месеца ја нема скратено косата и пак нејзе побрзо и порасна...
    Пробајте да не ја пеглате и фенирате косата редовно, поарно е да си направите плетенка кога ќе испаднете од бањата и утредента пуштете ја па ќе ви биде ем убава ем здрава косата. Една другарка стави и киселина за да има трајнно виткана коса сега пери-носи си прави.. немора ни да ја фенира ни да ја пегла.. ретко кога ја суши.. така да не ја изложувајте на многу високи температури дека тоа највеќе штети на влакното затоа и расцветуваат врвовите.. и на крај на секое туширање поминете ја косата со ладна вода исто и телото, со тоа се затвараат порите на главата и косата е посјајна..

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nake-mirce

nake-mirce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    знам и јас една другарка и таа така прави и има мн убава коса :clap:

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Колку само не, јас летен период ја мијам и по два пати дневно а остатокот од годината или секој втор или пак секој ден се случува и пак не се гледа дека е порасната, а прочитав и на друг сајт за јодирана сол дека помага и затоа пробав.

А што се однесува на витамините од б група мене ужасно ми мириса косата одпосле пробав и прво нив да ги ставам а потоа да се измијам со шампон и пак ми ириса гадно, единствено ги пијам во форма на таблетки.
    Така да сеа за сеа сум на овој третман а дали ќе има ефекти ке видиме.

12. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Дали ќе има некој контра ефект доколку во шампонот од коприва се измешаат пантексолот заедно со витаминот Б и пивски квасец во таблети? За пантексолот знам дека може да се меша со витаминот Б но не сум сигурна како ќе делуваат таблетите во смесата....Ми е страв немој смесата да е презаситена од витамини па да се појави и некое штетно дејство, па наместо за растење да не испадне за опаѓање :wasntme: ако знае некој нека пише... :hai:

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    КОлку само да...јодта може поттикнува нешто малку, ама тоа е ништо во споредба со тоа колку ќе ти ја оштети косата, па и тоа малку ќе треба да го ишишаш, си уште повеќе од претходно долгата коса, не џабе на одмор се препорачува маски, темелно миење, секаква заштита на косата од солта, и по враќање задолжително кратење.

14. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    мислам дека не би требало да има проблем...али сепак распрасајсе

15. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Има од мерц дражеи за коса и нокти се пијат за побрз раст. Мајка ми ги пие знам и до сега задоволна

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Колку пари се ме интересира и од каде се купуваат/порачуваат?

17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
  18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ги има во аптеките цената е мислам околу 500 до 600 денари колку апчиња се незнам баш би сакала да видам овде лично искуство што пиеле некој :?:

19. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас ги пијам скоро една недела, па ке видиме како ке е за месец-два.

20. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    mojata majka ima preubava kosa ja mie so sampon od kopriva i i raste ubavo.....i jas taka porano ja miev kosava i imav preubava kosa no od koga zgresiv pa staviv boja mn mi pajga pa morase da smenam sampon da baram sampon koj nema da mi pajga ali seuste ne go pronajdov toj sampon/......zatoa ve sovetuvam da miete so sampon od kopriva i da ne stavate nisto na kosata pa da ja ostetite