od koa prestanav da ja susam kosata so fen i da ja peglam kosata mi ozivea,dva sata pred mienje stavam ricinusovo ulje na korenot ja mijam so samponot od kopriva i maskata od kokos i na kraj ja polivam so caj od kopriva rezultatite se prekrasni probajte i vie
гледам дека пишува дека помагаат и против опаѓање на косата,shururup ги пиеш за да ти порасни косата или имаш проблем и со опаѓањето?
Ги купив со намера да ми се зајакне косата затоа што ми е мноогу тенко влакното, а исто така ме интересира и дали ке се забрза растот. Мајка ми истовремено ги пие со мене поради опаѓање на коса , така да, штом видам резултати било какви, ке пишам
Цел живот не ми растеше косата нешто нешто и еден ден ми снема шампон а беше се затворено и мајка ми ми донесе од кај баба ми еден обичен шампон од 85 ден. Цилиндрично пакување постои од бреза коприва и камилица. Го користам тој од бреза и многу брзо ми расте косата многу! додека пак камилицата е за чуствителните.
јас си кажав дека кај мене нема никаков ефект дека миењето на коса секој ден ке допридонесе за побрзо растење а не искоментирав дека солта помага реков погоре дека сум на ова и ке видам какви резултати ке има, погрешно си ме сватила
Го знам тој шампон, го купив пред некој месец ама косата ми ја прави како жива ограда, ни регенератор ни ништо не помага и престанав да го користам. А инаку да, пишува на него дека го поттикнува растот на косата, само бидејќи еден месец само го користев јас не видов резултати никакви. А ти колку време го користиш?
Денес бев во аптека да си купам пантенол раствор но немаше и аптекарката ми даде пантенол маст... дали го забрзува растот на косата исто како и растворот.. ми е страв уште да го пробам мастот :\
Јас мешам 1 шише пантенол со 2 шишиња шампони од бреза,значи во шампон. Ама некогаш и го ставам и во маска(рицинусово,чичково,АД капки,пантенол).
Незнам јас мислам дека е исто и раствор и маст сум слушнала дека некои и го користат мастот, но ми кажаа дека нема да има исти подобро било раствор
Јас го користам шампонот Pantene Nourishment & Shine овој месец и во составот пишува дека содржи пантенол
Составот на растворот пантехол и маста е ист...за шампоните е препорачливо да се става растворот зш полесно може да се расредели во шампонот...маста е помрсна и ја употребуваат за дерматолошки промени на кожата обично кај мали деца...Маста тешко дека ке се растори во шампон и притоа ако се стави на скалпот мислам дека цела недела нема да може да се измие... :geek:
Јас си ставив на косата,само на коренот пантенол маст и не ми е многу мрсна косата зашто ми беше ептен исушена од растворот, сега мастот како да ја врати во живот а и не е лош воопшто и лицето ми го освежи не ми се лупи како порано на некои места
Девојки незнам дали сте пробале некогаш таблети Геритамин нео,не се скапи околу 200 ден 20 таблети,ама ефект има,мене ич не ми расте косата пошо изгорена ми е така повеќе и онака слабо ми расте сега па ич,ама од таблеткиве имаше ефект ептен.