Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    би требало да го има рицинусовото масло во секоја апотека.

2. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    devojki aj pisete postaviv tema ali mi kazaa tuka da pisam...koristam fitoval zolt mi pajgase kosava sega sakam da korista i ricinusovo maslo i samponov fitoval da ne ima nesto steta? koristel nekoj li vaka? ili pak samponov fitoval i pivski kvasec za pobrzo rastejne na kosa? da ne ima steta isto vremeno da koristam? aj ve molam pisete sovet,mislejne ili nekoe iskustvo vase :(

3. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    незнам по кој пат писувам али не доајгало на кирилица :o еве вак поради пагајне на косава ја сисав али многу кратка :( и сега си земав фитовал од золтиот против опагајне и викат дека е и за побрзо растејне коса....ке го користам фитовал али сакам да пробав или со пивски квасец или и со рицинусово масло :^) како би било подобро фитовал и пивски квасец? или фитовал и рицинусово масло??? ај казете совет или некое васе искуство?... стварно ми треба побрзо растејен до нова година барем да ми дојде малце подолга на нисто не ми лици :( мн си потресена со ова......сто мислите и кои од овие 2 со фитовал да користам? да не има несто стета ако користам и двете заедно?? и несто повеке за пивкси квасец сто таблети се тие и за сто тоцно се користат? :* ве сакам и мн сте ми потребни

4. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    ovie gi mesaas se zaedno? i kako taka stavas na glavata ili samo na kosata? na kolku se praktikuva? leleeeee kolku sakam da mi porasne kosava ne deka ne mi raste tuka oti mi ja skratija mn kratka :(

5. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Не би требало никаков проблем да имаш ако измешаш. Најдобро би било да ставиш рицинусово масло на косата, само не помалце од 1 час, а потоа да го измиеш со фитовал. А ако имаш уште нешто нејасно, можеш да погледнеш на претходните 170 страници затоа што е се пишувано и објаснето :)

6. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    да има писувано..ни мислев да не има некоја несакано дејство...ако користам две заедно...сепак фала за советот ке поцекам да ми даде усте некој па потоа сто ке биде повеке пивски квасец и фитовал или рицинусово со фитовал едно од овие ке користам

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас претходно пишав дека ќе користам пантенол раствор за побрзо растење на косата, читав на еден српски форум иста тема и голем дел од форумџивките се задоволни од пантенолот. Се става само на коренот и се чува колку што можеш подолго, некои го користеле и два пати дневно, ама јас ставам секој втор ден.
    И едно прашање: Се мислам да го ставам пантенолот во тој шампонот од коприва и плус да му додадам и некое масло, рицинусово или чичково на пр. бидејќи шампонот од коприва ми ја суши премногу косата. Што мислите?

8. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    Jас имам додадено во шампон од коприви пантенол,AD капки и 3 ампули б витамин,но некако пантенолот многу го разреди шампонот(скоро е течен колку вода :( ) а не забележувам некоја разлика во растењето...а мој совет е да не ставаш никакво масло во шампонот бидејки со тоа ке ти измрснува косата...

9. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас лично, користев Б ампули растворени со вода и првин ја миев косата со нив, а потоа со шампон. Неколку пати така направив, а потоа престанав да ги користам затоа што непријатно ми мирисаа. Сега моментално користам само рицинусово масло измешано со маслиново ( 2 мали лажици од едното и од другото) ги загревам малку и потоа со памук ги мачкам на целата коса, па ги држам така најдолго што можам. После некој час, најнормално си ја мијам косата со орзен за сува коса :)
    А исто така, пијам и Vitamins for the Hair од Natural Wealth, ама нема ни месец како ги пијам, така да рано е за резултати :)
    Инаку на многу места прочитав за маслата и затоа само нив ги користам, немам пробано со пантенол.

10. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Јас претходно пишав дека ќе користам пантенол раствор за побрзо растење на косата, читав на еден српски форум иста тема и голем дел од форумџивките се задоволни од пантенолот. Се става само на коренот и се чува колку што можеш подолго, некои го користеле и два пати дневно, ама јас ставам секој втор ден.
    И едно прашање: Се мислам да го ставам пантенолот во тој шампонот од коприва и плус да му додадам и некое масло, рицинусово или чичково на пр. бидејќи шампонот од коприва ми ја суши премногу косата. Што мислите?[/quote]
    Јас ставив пантенол во шампон од коприва и косата многу тешко ми се расчешлуваше воопшто не беше мека.. а пантенолот навистина помага за раст, но ја исушува косата па затоа преминав на маслиново и рицинусово масло.

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас ставив пантенол во шампон од коприва и косата многу тешко ми се расчешлуваше воопшто не беше мека.. а пантенолот навистина помага за раст, но ја исушува косата па затоа преминав на маслиново и рицинусово масло.[/quote]
    Епа тогаш и јас не ставам во шампон, ќе продолжам само пантенол да користам на коренот а од време на време ќе ставам и некое масло :)

12. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    девојки пак јас малце досадна али ми треба помос :( незнам дали да користам фитовал (овој веке го користам) и мегу време и рицинусово масло?? нема ли да има проблем?..... сакав да пробам и со пивски квасец али мислам сите 3 да не е многу и да не има стета??? сто мислите?? јас сакам до нова година со фитовал да продолзам и да си земам рицинусово масло ке биде ок?? :) али некако и овие таблетиве како да сакам да пробам али се пласам да не има некое несакано дејство сите три :^) ај ве молам казете совет и мислејне?.. имам време до недела да купам потоа со уцејне и работа теско дека ке мозам :* лове јоу...писете ве молам ми треба

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    н а к е
    незнам што би имало штетно дејство од овие 3 работи
    фитовалот е еден од најубавите шампони кои ги имам пробано и го користев интензивно кога ми беше косата мн.оштетена шампонот можам да кажам дека ми ја врати во живост
    рицинусовото масло е едно од најголемите потикнувачи на растот на косата тоа го ставаш пред да ја миеш косата така да користиго слободно
    е сега ако сакаш да пробаш со таблетите од пивски квасец слободно тие се полни со витамини но внимавај влијаат на апетитит и килажата а нема несакани дејства од нив ниту од ние една од овие три работи напротив користи ги слободно...

14. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Јас сепак бев на фризер и го извадив скоро целиот метил, се гледа дека ми е косата освежена, па си продолжувам со третманот :) сакав да ве прашам само отприлика за колку време можам да очекувам раст? знам дека треба барем месец, ама многу сум нетрпелива :lol: пред секое капење на косата држам маска од маслиново и пантенол, оние кои користеле само пантенол ме интересира за колку време колку им пораснала косата?:)) поззз

15. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    фала ти за мислејнето :* ке си продолзам со фитовал и ке си земам и рицинусово масло до нова година вака ке користам... а потоа некаде од фебруар ке си земам и пивски квасец...сега зиме мозе мн да се здебелам а и онака не сум дебелка али сепак вака ке си направам :hai: фала ти за совет....а и маслото колку да стои на главата едни писуват 1 сат др мозе и повеке ...???мислам околу 45 мин да го дрзам бидејки и со сампонов имат исто дејство против опајгајне...??...еееххх мозеби ке непајга повеке косава и ке порасне лелеееееееее :inlove:

16. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    лелееее мама ми вика да не се направис некако од се ова :worried: сите наеднас да не ти дојдат и бидне несто...уууффф бе а стварно ми треба побрзо растејне на косава мн ми е кратка :( ај сега за сега сампон и масло потоа ке видиме...а сто мислите за 3 месеца ке има ефект?? ке се забелезува??

17. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    И да не ставаш ништо косата секако ќе ти порасне за 3 месеци колку толку.
    Инаку јас не верувам во овие работи, дека нешто помага за побрзо да расте, единствено можеби почесто миење, бидејќи во лето од одмор кога се враќам ми се чини дека само за тие 10 дена ми расте 1-2 цм. Можеби сите овие препарати ја негуваат косата, ама да предизвикуваат нејзин побрз раст... што знам.

18. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Миење на косата секој ден НИКАКО не помага во побрз раст. Запомнете го тоа. Можеби секојдневното масирање на скалпот да помогне, затоа мислите дека е од водата, инаку и кога е сува косата може да се масира скалпот и тоа помага.

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас да се пофалам, конечно овие 3 месеци ми порасна косата, ама уште сакам :)
    Три месеци нема видено ни фен ни пегла, користам пантен шампон како и секогаш, тоа немало некоја улога, ама на секое миење ставам ваква маска
    потоа, на мокра коса
    и кога ќе ми се исуши силиконски капки.
    И да не заборавам, еднаш неделно користам ампули за оштетена коса од Зегин ги зимам.
    Сепак, мислам дека најмногу влијание имаше што ја оставав сама да се исуши, без пегли, фенови и слично.

20. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    devojki citas se okolu ali ne procitav ili utnav kolku vreme da se upotrebuva ricinusovo maslo,,mislam na kolku ednas nedelno ili mesecno?? kako go upotrebuvate vie??