Ми текна уште нешто за побрзо растење, што мене ми делува. Се мијам со обични шампони од камилица, бреза, коприва, некои овошни....зошто се останато ми прави првут. Во последно време приметувам дека косава ми расте како луда, а се мијам со шампонот од коприва. Се шишав последен пат некаде во јуни а сега косата ми е дупло порасната од тоа што ишишав. Ако немате проблем со шампоните пробајте некој со коприва. Може ќе делува
Јас користев пантенол раствор околу 3 недели а после преминав на пантенол маст пошто кога побарав во аптека немало раствор и не ја суши воопшто косата мастот можеби е и малку премастен, и отприлика ми порасна околу 1.5 или 2 cm незнам баш точно.
a кој е тој шампон поточно?бидејки до пред некое време и јас се миев со шампон од коприва ама не забележав некоја разлика во растот..
И јас цел Септември го користев шампонот од коприва и ми порасна побргу косата, но многу ми се ствара првут од тој шампон и сега пошнав пак со Head and Sholders.. Па по некое време пак ќе пробам со шампонот од коприва само да го исчистам првотот малку.
На алкалоид ми е шампонот од коприва. Исто така знам да се сварат коприви и да се мие со тоа косата, ама откако видов дека има голем напредок од шампонов не пробав со течноста од варени коприви.
Паа за еден месец користење на пантенол раствор и маст, ми порасна околу 2 cm. И мастот ги има истите состојки како и растворот и тој помага во растот само што го нанесував само пред миење а растворот го нанесував 2 пати на ден. А можеби и за тоа придонел и шампонот од коприви, кога ја мијам косата со него навистина ми е многу поубава побујна и има сјај.. но многу имам првут од него
како сто цитам со денови низ ова страна.....пивски квасец се витамински таблети кои се купуват во аптека ако витамински таблети пивски квасец...така?? -да не рецам некако инаку па да му се смеат и дека од овие таблети некои од вас сто користиле им растело и косата,и дека пиете по 2 или 3 на ден??- тоцно ли е ова??? рицинусво масло и тоа мозе да се најде во аптеки и од фитофарм било подобро?..рицинусово масло е наменето за коса или?...рицинусово мозе дас е користи еднас или 2 пати неделно пред миејне на косата и да стои околу 30 мин...се нанесува на сува коса со прсти се масира само на коренот .... а не се мрсни ли косата потоа или ке си излезе од миејнето од сампон?? рининусово масло е наменето за против пагајне коса... DEVOJKI OVA GO CITAV NA OVA STRANA I SVATIV VAKA...BIDEJKI MI PAJGA KOSAVA I MI E MN KRATKA SAKAM DA PROBAM OD OVIE I DENOVIVE SAKM DA GI KUPAM...DALI OVA STO GO PISAV ZA PIVSKI KVASEC I RICINUSOVO MALO E TOCNO??? DA NE MI SE SMEJAT KOGA KE BARAM VAKA VO APTEKA PA ISPADNAM BUDALETINKA? и околу маслото нема да биде ли косава мрсна? па масло е тоа ,,да не мозам да излезам надвор со мрсна коса?.. писете ...ако мозам утре или задутре ке си купам,,но првин да ми казете ова така е или несто повеке... лове ја
ОД лично искуство ви кажувам за побрзо растење и зајакнување на косата е да си земите од аптека ампули оние за инекции витамински Б и неколку да ги турите во шампонот шо се миете .. Значи во шишето , измешајте го и користете го
сакам првин вака да пробам...па ако за 4 или5 месеци нема нисто ке пробам така и ке ти писам тогас за повеке детали.. а сега ако мозе за постон сто го писав да писете