Не мислите дека растот на косата и ноктите е запишан во нашиот генетски код? Читав дека здрава исхрана и вежбање допринесуваат за квалитетот на косата; повремена масажа на скалпот ја забрзува циркулацијата што исто така делува позитивно. Мислам дека маслата и витамините допринесуваат за квалитетот но се сомневам дека може да го забрзаат растот. Сепак може да се проба, ако не помага, нема да наштети
А што пак толку овие маслава, јас користев рицинусово некое време, и никаква разлика не забележав, освен тоа што едвај ја миев косата после Прашањево ми е што функција имаат за косата?
Лично јас освен шампони и маски не сум ставала ништо на косата. Расте како што си расте. Побрзо - на фризер надоградба и за 2 часа коса колку сакаш
Маслата (особен чичковото) помагаат влакното во коренот да ја задржи влажноста. Со тоа помага да не се суши коренот и да не се ствара првут, а ја зголемува и флексибилноста, елаsтичноста на влакното. Фала богу, не треба да ставаат масло на коренот оние што имаат и така мрсна коса.
се мрсни ли косата од рицинусово масло?? а јас сакав да си го земам али ако се мрсни мн сто ке биде па тоа??..
Девојко, те пратам низ темите за коса, и сакам да те прашам- нели осеќаш колку си напорна? Купи, пробај, види, аман! Што сме ние тука, божји глас кој ќе ти каже како ќе ти реагира тебе косата на производите? Аман
Мене зза побрз раст на коса, нокти и зголемување на апетит ми ги препорачаа Б-комплекс ме интересира дали некој ги испоробал овие таблетки и дали функционираат? поззче
badcat8 - Овие 182 страници се Б-искомплексирани. Односно расте бројот како резултат на Б-комплексот. n.a.k.e. - Сериозно, пробај, види и кажи впечатоци. Последиците/резултатите се индивидуални.
а каде можат да се купат и колку се пари?[/quoте] Во секоја аптека,има и рефус,најефтини се така,но и така и така не се скапи воопшто,валда онолу 2--30 денари
Феминки мене косата ми порасна преку ноќ,верувале или не нонстоп си велев оти не ми расте,сега ми е подолга и тоа интензивно подолга сите ме прасуваат даи надградба сум ставила значи не забелезав само јас усте 5 цм ке ми биде до газот,мозно ли е да ми пораснала од тоа сто цел месец мислам дека зивеев само на млечни производи?незнам друго не сум конзумирала а и мозно е тоа се белковини протеини верувајте на здрав начин и нема поубаво не дека јас многу здраво се исхранувам ама ги намалив цигарите и алкохолот а и да не заборавам ајварот е на мени секој ден јадете ајвар да ви расте косата
Добро бе луѓе б-комплекс да не знаете што е. Не е едно апче 30 денари, рефус незнам колку точно е од прилика толку. И не дебелеат, туку отвораат апетит.
[/quote] Вака растот на косата не е поврзан со б-комплекс апчиња туку станува збор за б-комплекс ампули --ампулата е во прашак си има раствор ги мешаш за да се соединат во течност и таа течност ја ставаш во шампонот според мене 2 ампули во еден шампон се доволни цената на една ампула е 30 ден. ги има во зегин како б-виплекс поентата е дека се истите само од различен производител.
Јас сега почнав да пијам матичен млеч, не поради растот на косата докторката ми го препорача за имунитет. А прочитав дека најмногу содржи витамин б6.. може ли да помогне за раст на косата матичниот млеч?