Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас имав другарка студираше таму и ја имаше земено таја водата ја користеше заборавив како се вика ова беше пред 3-4 години ја користеше околу 3 месеци кај неа немаше никакив резултат можеби затоа што косата и беше пртемногу оштетена од фарби но немаше никаков резултат и повеќе не ја користеше...

2. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Дали Фитовал капсулите можат да помогнат за побрз раст на косата? :D

3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Денес ја скратив малку косата, на 12.10 :dance: според календарот :D
    Е сега да видите 3см ќе ми расте месечно :rock:

4. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    колку жолчки, колку јогурт, колку лимон и колку лажици рицинусово масло ????

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    не
    барем кај мене не се покажаа така капсулите се за да го спречат опаѓањето на косата неможам да речам дека чудо прават имав некое подобрување
    инаку косата пред некој ден ја скратив и тоа доста до половина ми беше сега ми е до раменици ја секов цела оштетена коса сека косата ми е мазна и мека и опаѓањето на косата ми е многу мн.намалено исто така фризерката ми рече косата за да расти и да не паѓа мора да се крати и да се обновува поинаку неможе што сакате користете све имам пробано

6. prettyButerfly

prettyButerfly Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Со сончогледово масло. Втријте го во коренот, не сум пробала. На интернет некаде прочитав. :)

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Девојки, колку пари е пантенол раствор ?

8. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    100 денари :D

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Исто така на еден форум прочитав дека косата ке расти правилно и поздраво ако е сечена рамна, наместо на делови, и нешто што ме зачуди секој ден по 20/30 секунди да седите навалени значи главата да ви виси за крвта побрзо да стигни до мозокот и да се подобри циркулацијата :)

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    можеби не одговара на твојата коса или пак можеби си во право можеби косата ми расте во овој период повеќе отколку порано. Незнам како е но сепак го користам неколку месеци и ми се допаѓа :D

11. Smile.Girl

Smile.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Јас ги користам Б-комплекс и делуват :) побрзо ми растат ноктите и косата, а ми отвра и апетит :rofl:

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    апцинјата или??? јас сега поцнав со пивски квасец и фитовал....но кога пијам пивски квасец таблета незнам зс но малце имам температура..кога пијам по 2 но кога пијам по едно нема нисто...а ти после колклу време виде резултат??? јас со таблетив и сампонов ке правам 3 месеци а потоа ке сменам ако нема нисто :(

На Smile.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    Мерц дражеи. 400-500 денари се, за еден месец е дозата, 60 дражеи. Се пијат 2-3 дози, па месец пауза, па пак. За кожа, коса и нокти, топло препорачувам.

Мене ме интересира тие шампоните од бреза, камилица, коприва... Знам повеќе дека има, ама конкретно производител дали може некој да ми препорача? :wasntme:

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Oд Илирија мене ми се најубави :)

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ја отворив странава но барав сегде и не можев да најдам... ај хелп.. кажете ми кај да идам

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    2 zolcki od jajce,edna lazica ricinusovo maslo,ceden limon i jogurt:
    девојки дали некој ја правел маскава?
    колку цеден лимон и јогурт треба?
    колку време да стои на коса?
    и како ја нанесувате на коренот или надолу на косата??
    sakam da ja pravam no nikogas ne sum pravela maska na kosa i zatoa da si prasam...poz

17. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    девојки вака...пред 1 месец ме скратија мн знаци косава ја имам над гради а ја имав мн долга е сега сакам до март месец наредна година да ми порасне повеке од 10 цм нагоре бидејки ке се мазам и сакам барем толку да ми порасне ако мозе и повеке супер би било :clap: поцнав со фитовал золт и рицинусово масло сакам да користам вака до нова година бидејки мн скап сампонов.
    за тие сто користеле имало ли видлив резултат и после колку време?
    или да си земам ампули и да си ставам во сампон но од кога ке заварсам со фитовал..накај јануар месец до март со ампули колку би ми порастила.??...
    стварно ми треба васа посмос за косава да ми порасте до март повеке од 10 цм...писете поз

18. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    За жал, месечно косата расте најмногу до 1,5цм така што не знам дали ке ја добиеш посакуваната должина за толку кратко време, ама колку толку!:)) Единствено со наградба можеш дури и повеќе од 10 цм :(

19. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    хм...не ми треба надградба....е тоа цитам низ странава веке подолго време некои имале резултат по 2 3 месеци околу 10цм па јас до март имам 5месеци така да барем 8цм ако не повеке...е сега незнам дали ампули да си земам како сто некои писат тука дек аимало релултат..па да ми расте како на некои 3цм супер би било па и 2 е ок....од се ова писувано незнам сто е подобро...а рицинусово си земам пред 1 недела и поцнав со тоа па мозеби и од тоа ке дава поголем раст... :( :( лелееееее ај казете несто ефикасно сто сте пробале????.....ако не да си земам ампули али да не има несто несакано па ми пајга коса и слицно од тоа??? ај писете совети :( :( позз

20. Zbuneta90

Zbuneta90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Гледам многу се зборува за Б виплекс ампулите. Сакам да прашам дали откако ќе се стават во шампонот, тој треба да отстои неколку време или може веднаш да се користи?