Пробај со Кокосово масно, Маслиново или Кромид .. Ќе ти помогне ке видиш http://www.zafateno.com/2011/05/kako-do ... sata-kosa/
Мислам дека рицинусовото масло ти е одличен избор, исто така можеш и да ја прскаш на пример еднаш дневно со пантенол раствор.Многу е важно и да ја чешлаш повеке од обично, со тоа го масираш темето и растот се подобрува Ампулите јас ги користам од август, косата ми е пре преееуба е сега за растот, мислам дека се што ставам по малце помага. И во секој случај, не заборавај дека оштетените врвови пукаат колку и да расти косата, и затоа си мислиме дека не ни расти. Поздрав, имаш време почни уште од сега и ке имаш резултати
да ја цеслам повеке од обицно...исто така со пиејне вода практикувам да пијам повеке од обицно...е сега пантенол сто е тоа? како се користи и како да си казам кога ке го земам?? од сто е најдобро?? инаце не ми е остетена косава бидејки немам користено ни бојки ни слицно...веке е скратена и нема остетени врвови и да си земам само бб ампули или сите б??...поздрав и фала ти мн...
Епа тогаш супер, само така продолжи и земи ги сите б витамини во ампули, ако можиш најди б комплекс сите во една Пантенол е исто така еден од б витамините и многу помага во растот и квалитетот на влакното, само што многу го суши темето и можи да предизвика првут.Го има во составот на сите шампони и ке му речиш во аптека пантенол раствор, 100 до 140 денари е.Внесувај повеке протеини во исхраната, значи млечни производи и не заборавај да не ја пеглаш, сушиш со фен или виткаш) Поздрав
на една англисак страна цитав за масло мира...писувасе дека било за растејне коса за краткоо време мислите дека кај нас има такво масло??? или некои сампони како сто имам гледано на страниве англиски фаст и несто такви сампони???:
Јас го користам шампонот Орзене, и имам ставено неколку таблетки од б комплекс. Кога како ја мачкам со рицинусово масло, исто така и трепките. Сега сакам да пробам со копривата па ќе видиме.. Инаку да е проклета фризерката што ми ја скрати повеќе од колку што требаше .. А резултати не знам. пред 1 месец почнав да го практикувам ова па ќе видиме...
леле и мене ми се слуци така.....и јас се нервирав и се и сесто викав..но нема назад...од тоа сто цитав ми остави впецаток брезов сампон и бб ампули... па и рицинусово масло 2 пати неделно...леле бе кога вака кратат коса едно казувас др прават
како се употребува ова, како пумпица и се шприца на коса ? а ова со првутот прави некои посебни проблеми? несакам да направам од еден проблем друг
Па можиш да си го претуриш во шишенце со пумпа и како парфем да прскаш, можиш и само на прстите и да втриваш со масажа на коренот ) всушност помага при мрсна коса, пример наместо на 2 дена ке се избањаш на 3! е сега создава првут, ама кај секој различно
За овие 2 месеца мене косата ми порасна околу 3 сантиметри хааха x). Во септемрви користев пантенол ама сега неуспеав да најдам па купив рицинусово и маслинво масло и пред секое миење ставав жолчка од јајце и пиев фитовал капсули и бекомплекс во октомври. А пантенол многу ми ја сушеше косата и ми ствараше првут незнам колку е точно тоа дека помага при раст.
И мене ме запусти фризерот ,7цм ми отидоа јабана. А јас за секој милиметар пресечен сум плачка! Спојлер Да даде Господ да му попадне косата,вештер никаков несериозен и глув! Сега користам брезов шампон од Фрутела ,помешан со издробени апчиња од пивски квасец. Ќе пишам за некое време што како.
За овој пантенол не сум слушнала... Од овој побрзо растело косата? Се употребува како и другите масла спомнати на темава, или?