Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Aбе читам пивски кавсец било убаво за побрзо растење на косата, ама никако не сватив како се употребува..? Во што треба да земам..? Tаблети? ..Прашок? И после како? И се извинувам ако негде има ваков коментар, али мрза ми беше да ги читам сите.. од 1 до 100 и некоја :$

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.137

Викаат дека овој шампон го забрзувал растот на косата, а колку е точно незнам. :?:

3. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    порано мн брзо ми растеше косата,а оваа година некоако не ми расти како шо ми растеше,и почнав да ставам во шампонот б комплекс,по 10 таблетки,дробени ,и ми ја освежи косата,и мислам дека за овие неколку месеци ми потпорасна побрзо :)

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    има таблети пивски квасец се пијат.некои во сампон дробат и стават...имало некој како прасак несто така се правело како маска и се масирала косата со тоа...
    сега сто си земав ваков и писува го забрзува растот...а порано повекето ваков сампон користеле и имале убава и долга коса...

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Добро,ми доага да врскам.Речиси една година од кога сум шишана вака

Moже малку ми е подолга ама користев и рецепт шампон,и ампули,и брезов и рицинусово масло.Не знам уште што не ставив на косата ама таа не мрдна .Никако не ми расте.Порано мислев дека имаше ефект од рицинусовото ама се излажав.Должината ми е иста.
    Другарка ми заедно со мене си ја скрати тој ден исто како мене и после 1 година нејзе и е до половина а мене не ми мрда.Е да го е.ам што треба да сторам друго за да мрдне од место |(

Прикачени фајлови:

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Ако ја пеглаш, тоа е причината.И со мене беше исто, ама откако веќе 3 месеци нема пегла видено, да видиш колку ми порасна.

На Rock-a-Fella и Pelikuna им се допаѓа ова.
  7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не ја пеглам којзнае од кога.

Другарка ми ја пегла секој ден а и порасна за толку кратко време.
    Морам нешто да превземам.

8. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Храни се здраво, со многу Б-витамини. Можеби го знаеш ова, ама мислам дека ке треба да има резултати после одреден период ако почнеш да го применуваш. И исто така, масирај го скалпот секоја вечер пред спиење од 5-10 минути. Тоа ја забрзува циркулацијата .

На Arika и Pelikuna им се допаѓа ова.
  9. Arika

Arika Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Јас буквално ги убив од замарање сите луѓе од фамилија до другарки и се наоколу ... Кој како го запознавам го давам со моите проблеми за коса.Можеби и вас ако сум ве сретнала некаде на цигара пред диско...Долго ја пеглав (7 години) и сега сум без коса,не расте,личи на слама и е цела искршена...Сум ги пробала сите видови хемија од шампони до маски и ништо не лекува како здрав однос кон косата (миење редовно,Б витамини,повеќе риба и пилешко во исхранта,никако фен или пегла и никако залижана во цврсто репче итн...) Полека,полека се опоравува но се` уште многу споро. :(

10. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    во шампон од 400мл. колку треба да ставам пентанол раствор?и дали тоа би помогнало за побрз раст на косата? :?:

11. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Мислам дека доволно ќе биде 50мл,пантенолот навистина помага за раст на косата но мене многу ми создаде првут.
    Но пробај можеби кај тебе нема да се случи истото.
    Па пиши резултати :hai: :hai: :hai:

12. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Имам прочитано дека не требало често косата да биде собрана со стегач. Тоа било едно од причините за нерастење. Потоа да се консумираат почесто Б витамини :месо, зеленчук, јајце, џигер...

На OnlyGirl1 и shururup им се допаѓа ова.
  13. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Павловичева крема ете тоа е решението и за две недели ќе ти блесне косата.

14. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    За стегачот и јас знам дека одмага во раст. Повеќе паѓа ако е затегната, колку подолго стои во реп, полошо. Имам другарки, па и мене ми се случило да заспијам со собрана коса и после во ластикот сто пати повеќе влакна. Плус и залистоците се зголемуваат со тек на време, со често носење стегната косата.

15. Arika

Arika Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13

На англиски форум читав дека пантенолот не може секој да го користи.Ок е за оние што имаат цврста и некршлива коса,за останатите може да биде проблем во позголемено кршење на влакното.Пантенолот и не е баш решение за сите!

16. Smile.Girl

Smile.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Резултати ми се покажаа по околу еден месец употераба.. пробај ги можеби ке делуваат :*

17. cvetushka

cvetushka Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сте слушнале за шампон Нирел? Го има некој користено? Делува :)

18. cvetushka

cvetushka Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0

А колку им е цената на тие АД капки и капките од коприва?Каде може да се најде Пантенол и цената колку му е :) ??

19. cvetushka

cvetushka Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    срцка а колку чини тој шампон? :)

20. vodolija10

vodolija10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Што кажавме, колку чини тој шампонот од кој што косата расте со брзина на светлината??? :lol: И каде да се најде? Ајде фала многу :)