Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да ама тој е против опаѓање, не за поттикнување на растот колку што знам..и не сум задоволна. Не можев да ја расчешлувам косата после него, побрзо ми се мрсеше од вообичаено и ми се чини дека повеќе коса ми паѓаше него пред да го користам. Тоа е мое искуство не мора да значи дека кај сите ќе има таков ефект, додека не пробаш нема да знаеш.

2. cvetushka

cvetushka Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Епа затоа и прашав,го користам и мислев дека можеби само мене не ми помага.Сакав да чујам и друго мислење фала ти многу..А користиш некој друг шампон или слично? :)

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да не одиме многу вон темава бидејќи и онака е пренатрупана со мислења, а сигурно за опаѓање на косата има друга тема, а инаку имам користено шампон кој дејствува и против косопаст и за растење на коса и мислам дека е спомнуван низ темава исто така. Шампонот се вика Аlpecin caffeine и од него сум задоволна, скап е ама за разлика од Нирелот барем делуваше.

4. cvetushka

cvetushka Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Е уште цената да ја слушнам ме заинтересира?
    :))

5. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    Океј,а што би ми препорачала?? :?:

6. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Аман бе девојки, направете список, излезете до аптека, на секој корак ги има и прашајте за цените. Ја натрупавме темава со цени и "препораки". Мора да пробате за да знаете како ке ви делува. Секоја коса е различна. Најбитно е да ја негувате, да се храните здраво и да бидете стрпеливи :)

На Arika и Springy им се допаѓа ова.
  7. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Да ви споделам и јас една информација за побрзраст на косата.
    Да се мие косата со домашен сапун(оној сто се прави од свинска маст и сода) прво со него па после со шампон,регенератор маска било што за да не е заплеткана и да може убаво да се расчешла.
    Тоа го слушнав пред некој ден па пробав еднаш,ке ја мијам почесто па ке видиме можеби ке има позитивни реакции :) :)
    А исто така знам и од порано баба ми ми има кажувано дека во нивно време косата ја миеле со таков сапун и имале многу здрава и долга коса.......Пробајте и вие ако имате дома,јас си набавив :) :) :)

8. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    Пилулата баш не е скапа, корисна е, а е до 2000 евра, не е нешто којзнае што.

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Пф, 2000 евра како скапа.... ехеее луѓе секој ден по 2000 евра даваат, дури и га*от со нив си ги бришат...
    Па и за раст уште пф, големо чудо. :^)

Подобро надградба 200 евра, ако веќе имате да давате. :^)

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Луѓе, не знаев кај да го поставам прашањево :D
    Со ножици си ги скратив бебешките влакна, сега ми се за никаде. Чаре некое? :D или да си чекам да нараснат...поголема глупост не сум направила :D

:$ :$

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Чаре нема освен гел или восок да им ставаш за да не штрчаш.Ама ако ептен си ги скратила ни тоа нема да помогне :|

12. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ќе нараснат. Што да им правам. Памет за следен пат :)

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Капче!
    Нема да ти студи ,фенси е , а и нема да ти се познаваат бебешките .

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Минатата година во шампон од коприва ставив б комплекс и цеден лимон и многу брзо ми растеше косата.
    Го користев долго време и престанав, ама пак ќе почнам.Имам користено и нирел, алпецин и фитовал, но не сум баш задоволна.

На MarchelineAmaru и Butterfly15 им се допаѓа ова.
  15. vodolija10

vodolija10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1

Alpecin caffeine,шампонот мислам дека околу 500 ден. е, ама има иста таква течност која се користи паралелно со шампонот. Значи шампонот е демек за секојдневна употреба, но во случај да не се мие секој ден косата, се користи течноста како лосион нешто, и се мачка скалпот само... и таа течност е околу 500-600 ден. Дечко ми ги зема двете од Зегин и 1100 ден . го фати.
    Многу фален шампон во последно време... мислам дека вреди да се проба :)

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Не знаев каде да го сместам ова, па решив тука, зошто најмногу се зборува за маслата и нивната употреба. Многу е корисно, прочитајте го.
    Го преведував од срско-хрватски па може да има некоја грешка!

Чичково масло- едно од најпознатите масла за коса. Се користи за зајакнување на коренот, а го користат и тие што имаат проблеми со опаѓање на косата. Ја смирува иритираната кожа, го отстранува првутот и помага во обновување на сувите врвови. Потикнува циркулација и ревитализација на кoжата на главата.

Кантарионово масло- ценета билка која позитивно делува на кожата на главата и го регулира лачењето на мснотии. Во комбинација со маслиново малсо дава изненадувачко добри резултати и помага прио опаѓање на косата.

Масло од јојоба- го употребуваат против опаѓање на косата, но помага косата побрзо да расте и го убалжува чешањето во коренот.

Масло од авокадо- ја смирува и влажни косата и дава посебно убав свилен сјај. Најдобро дејство има на коса која не е фарбана.

Бадемово масло- ако сакате екстра сјај на косата, бадемовото масло е идеален избор.

Масло од лаванда - Ако имате некоја инфекција на галвата, постојано ве чеша и е воспалена тогаш изберете лаванда. Ова масло го дизинфицира, смирува и негува темето.

Рузмарин- иделано е за масна коса, затоа што ги регулира маснотиите кои се лачат во темето.

Лимоново масло( прецизирано малсо, не сок)- благо ја осветлува косата и ја подобрува бојата. Го зајакнува коренот, а и самиот мирис на лимон има смирувачко дејство и го подобрува вашето расположение.

Маслиново масло- може да го користите за да ја смирите наелектризираната коса со неколку капки на чешелот, а ако го нанесете на коренот очекувајте мекост и сјај на косата. Ако имате проблеми со првут, помешајте маслиново и бадемово масло, нанесте го на темето и оставете го да делува барем 10-тина минути пред да ја измиете косата.

Ореово масло- Ако косата е оштетена и сува, ова масло ќе и ја врати живоста.Доколку имате кафеава коса, ова масло ќе и даде прекрсен црвенкаст сјај.

И запомнете, на секое масло му треба време да отстои на косата пред да го измиете. Препорачлива е и блага масажа на коренот за подобро дејство.

Се надевам ова ќе ви биде од корист, посебно зимава, кога треба да се зголеми заштитата на косата.

На Smilly, MarchelineAmaru и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  17. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ти благодариме за корисните совети, а иначе јас ради диета почнав да пијам чај од рузмарин, и на зачудувачки многу места прочитав дека бил одличен за побрз раст на коса, и што е најдобро резултатите се гледале за многу краток период.Јас пробав еднаш само, наместо со коприва косата ја измив со рузмарин и мека ми е, и сјајна.Кој сака нека проба :))

На MarchelineAmaru и starfish им се допаѓа ова.
  18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Кога бев на шишање пред некој ден зазборев со фризерката дека користам шампон од комприва и дека многу брзо ми расте косата.
    И таа ми рече во тој шампон од литар да додадам ампула од Б6 вит, ампула од Б12 и ампула од Ц вит. и плус 3 изгмечени апчиња пивски квасец. Пред секое миење да се протресе шампонот па после да се стави од него на коса. Рече дека осетила разлика на косата и поубава и била.
    Па планирам да го пробам ова :lol: . Може уште помека ќе ми биде.
    Осеќам дека тек тогаш ќе се шишам секој месец :D

19. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  20. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    Пантенолот во шампон колку на колку треба да е односот знае ли некоја? :)