Форумџика на годината

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    па мене ми кажаа дека во 400мл шампон доволно е 50мл пентанол .Но право да ти кажам не сум пробала што како...Велат пентанолот создавал првут :?: Сепак не сакам да навлезам од еден проблем во друг :)

2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Разговарав со фризерката за Фитовал,пошо него го користам моментално и ми рече дека не бил добар,а јас го користам релативно краток период и рано е за да кажам дали има ефект или не.
    Ми даде таа рецепт за правење смеса и ми рече дека била многу ефикасна..па сеа ај да видиме.
    Инаку рецептата е вака :
    2 шампони од коприва,3 паковања AD3 капки. 3-4 лажици семе од коприва попарено во 100ml зовриена вода. Едно шише пантексол и едно шише кантарионово масло.

3. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    Јас направив пакување со рицинусово, бадемово и ореово масло, пар саати, собрана косата, и нема мрдање од дома пошто погон за зејтин бев во главата. Ставив во шампонот само лажица пантенол, значи многу малце. Два пати со шампон исплакнав додека не се исчисти се`, маска на врвовите само. Без пегли, фенови, глупости, со пешкир само тапкање, сушење, гужвање... Јас поубава коса у живот не сум имала, најтопло препорачувам. Масла, шампон од коприва, маска на врвови, тоа е се`.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас некаде прочитав за масло од рузмарин дека било совршено за раст на косата,дали некоја има испробано? Исто така и за таблетки дермабион ако има некоја лично искуство ако може да ми каже дали имам ефект?

5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Jaс слушнав дека шампон од коприва бил многу ефикасен за раст на косата. Сите што ги прашав сите ми дадоа позитивен одговор за овој шампон. И плус ефтин бил околу 80 или 100 ден, во аптеките. Дали некоја од вас го има користено овој шампон па да слушнам уште неколку мислења пред да го купам. :)

6. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    Па зависи...Мене косата ми ја правеше ко жива ограда....пробај,можеби на твојата коса нема да има таков ефект :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас и претходно имам пишувано дека ко луда ми расте косата од тој шампон :lol:

8. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    Овој што е обичниот шампон од коприва за тој ли шампон зборите или има некој друг.........

9. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    мало е сликичево ама мислам ќе се види.
    јас овој го користам :)

10. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    еј фала многу не сум знаела за овоа , а тоа што пишува тука во ворумот некакви апчиња што се додавале во него ти ставаш апчиња или ..........

11. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    не, ништо не ставам. а на претходната страна го имам напишано ова, ама не сум го пробала се уште... :)

12. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ме интересира, дали убо ти влијае на косата, оти како шо спомнаја чупињата овај другиот ефтиниот од илирија, од коприва ко жива ограда ме праеше, стварно неможев крајот да си го најдам и одма го прекинав :D :) И отприлика за еден месец се гледат резултати? Поздрав :)

13. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки си купив Wash & GO од коприва, дали ќе има ефект од овој шампон или мора да е тој од коприва ефтиниот од 80 ден(што спомнавте погоре) ? Денес ја скратив косата и се покајав милион пати, многу ми е куса :( па затоа сакам сека да ми порасне побргу.

14. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    Коприва или на Илирија, или оној Херба, мислам од Алкалоид е, уште поевтин. :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Пред една година немав навика да факам во репче, секогаш ми беше пуштена. Значи тогаш ми беше косата некаде до рамената. Потоа почнав да ја факам во решче и сега за една година ми порасна околу 8cm.
    Кога косата била затегната порите брзо лачеле и блакното побрзо растело :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.121
    Ајдееее, јас па знам кога стои во репче и затегнато дека побрзо паѓа, лично и мене така ми се случи. :D

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Да не те разочарувам, ама 8 цм за една година е малку, освен ако не си ја скратила два-три пати по 2 цм.
    Башка не се препорачува да се носи косата често затегната, затоа што повеќе влакна паѓаат.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Toa значи дека во просек косата растела 5-6 милиметри т.е. пола сантиметарче на месец, така да тоа не е воопшто многу или надпросечно растење.

19. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    vaka devojki ke vi kazam kako raste brzo kosa barem mene mi raste pobrzo odkoga go pravam slednovo veke 5-6 meseci i imam stvarno vidlivi razliki ja mijam kosata na sekoj 2-3 dena koristam sampon od kopriva i potoa stavm subrina ja plaknam kosata i na kraj pred da iskocam od kada stisnuvam zabi i so ladna vodna ja pominuvam kosatai potoa obavezno stavam kapki za kosa i posle toa ja susam kosata ja peglam i ne mi se ostetuva pozdrav probajte nema da zazalite :)))

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Во принцип се препорачува да се мие косата со млака вода, а ние сме научени со топла, скоро жешка вода, што е штетна исто колку што се штетни и пеглите и феновите.
    Кога ќе ја поминеш со ладна вода после жешката, овозможуваш подобра циркулација кај темето, и веројатно тоа поттикнува раст.
    И претходно имам пишано за ова, или млака вода, или на крај со поладна, секако не грч ладна.