Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се запознавте со вашата љубов?

Дискусија во 'Врски' започната од babyketi, 2 декември 2009.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    На велигденн... пред 2 години.. го сакам премногуууу :) :) :) :) :) :)

Axxx ЉУБОВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ........... :)

2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Се запознавме преку фб :lol:

3. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Епа прво на мсн си праќавме вицови секоја вечер... И другар му негов се договорил со другарка ми да излезат да се смуваат ... Ама тие врткале нешо за мене и другар му ... И си излеговме.. Тие си се муваа ние муабетчиња си теравме.. А тој се срамеше дури и тоа да збори.. Па ајде после некое време ми вика сакаш се смуваме... И јас сеа нејкев да се покажам како лесна женска .. Па ајдее со недели чекаше одговор да му даадам.. хахаха абе мали дечиња бевме... ( иначе да напоменам беше ова пред 4-5 години ) хахахахахха :)

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Хмм...Не запозна еден заеднички другар ,демек,братов имал музики , му требале текстови за песни и така бидна . Ама ништо од бизнисот :lol: Потоа,другарувавме околку година дена и оп! Се деси на неговата матура ...Бевме доста запијани,ама не до толку да не можиме да се контролираме...Така да ,си имало тука нешто ,си тлеело од порано :lol:

5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Јас со моето сонце, се запознавме така што, мојата бест френд ме молеше да дојдам со неа на кафе се договорила со тој што и се бендисуваше ама и тој доага со другар, а сите мои другарки луди по сегашниот ми дечко, и кога ми кажа другаркава со кој другар доага нејкев да чујам, викам неможам да го поднесам, дигнат никаков, у облаци кренат, мисли којзнае што е ако го свигаат (2 женски, мада мн поише беа)...Ама ај ради атер на другарка ми отидов, ладна шприцер не го погледнувам, а он мн сакал повлечени девојчиња што не му праат муабет и после на фб ме исконтактира, различни ставови, неможев пак да го поднесам, ама се усогласивме, стана друг човек, овие 2 години како сме заедно...порано ни во љубов, ни во врска ни во ништо не веруваше, ама му го свртев умот ( се пофалив :lol: ) И така сеа најмногу си го сакам :rofl:

6. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    56
    Бев 14 години и веќе 2 ипол недели некој ми титкаше со скриен број и и кажав на најдобрата ми тогашна другарка и вика дај да го видам бројот и ми рече "Знам кој е,знам едно дете што те свиѓало а може и на тебе ќе ти се свиѓа а од кај му е бројот незнам".Два дена пред велигден беше.И најдобрата другарка ми вели на велигден ќе дојди или ден пред велигден со другарите и со тој што го свиѓам јас.И сите набрани на во центарот требаше да ги пречекаме ама ништо,не дојдоа.Оти од друг град беа.
    И на велигден јас си мислев не излажале,не зезаат само,никој не иде и јас отидов со една братучеда и се разбуткавме низ луѓето.И после ја извртевме црквата и постоевме на молитвата и тргнавме да ја бараме мојата најдобра другарка,па и таа не барала нас,којзнае колку пати сме се разминале а не сме се виделе и ни скисна и застанавме.И еве ми ја најдобрата другарка со едно момче со неа буткаат луѓе.И ме виде.Истрча кон мене и не запозна.Кога го видов се заледив.Најубавото суштество кое сум го видела.И после ми иде најдобрата другарка и ми шепка "Тој е".И јас цела зацепана веќе.Љубов на прв поглед.Прво дружење,смеење и сл.И веќе имаше 2-3 месеци од запознавањето една вечер бевме собрани кај еден другар и нема што паметно да правиме,вистина и предизвик игравме и го прашаа тој што го свиѓам и што ме свиѓа "Кој сакаш или кој ти се допаѓа" и прво срам му беше ама после се опушти и рече "Тотално затрескан во ..." го рече моето име.Незнаев што да правам и будала дете го гушнав.И по една недела го прашав дали тој ми титкал и он ми рече да.И после денот кога ме праша дали го сакам,ми идеше во земја да пропаднам од срам и само главата надоле и едно гласно ДА.И од тогаш сме заедно.А "наша" песна е "На велигден сум се заљубил".Го сакам :inlove:

На sj *O* и senjorita-v им се допаѓа ова.
  7. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Прв пат се видовме во дворот на баба ми :D Од првиот момент физички премногу ми се допадна и ми остана во сеќавање,но на таа `средба` направивме само едно здраво и ништо повеќе.Потоа тоа уште неколку пати го видов низ град (т.е јас го видов),но тој не ме забележуваше.После некаде две години се видовме во кафич и конечно ме забележа :wasntme: По два-три дена успеав да најдам негов мсн и го додадов за пријател.Тој ми пиша прв,разговорот продолжуваше со часови и часови и конечно се договоривме да излеземе :D Потоа се` само по себе си дојде..... :inlove:

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Не запозна заеднички другар мој од средно, они предходно заедно учеле и многу се блиски, ја па со овој другаров исто се зближив и ме фалел таму хахах и сонцево мое почна да ми пишува на чет, а уствари ние 2 години се знаевме ама онака само на здраво, ја тогаш не ни помислував дека би идела со него, ама ете, сега ни било судено :D :inlove:

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Не сум се запознала уште. :D

На sj *O* и I.v.a.n.k.a им се допаѓа ова.
  10. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    Мојава приказна дали е интересна оценете сами па пишете.Го запознав на 1ви Мај на манастир,иако сме од мало место не се знаевме,муабетот веднаш ни појде и се осетив како да го знаев 10 год,потоа продолживме да контактираме да одиме на кафе но со придружба на сестра ми и дечко,зошто така и го запознав преку нив,тоа траеше една година на фб редовно комунициравме,и некако се зближивме,го осеќав како најдобар пријател,иако тој имал потајни чувства спрема мене сите приметиле само јас не,сите се шалеа на наша сметка но јас тоа го сфаќав како шала,и тоа е за прв пат јас да не приметам дека на некому се свиѓам,лани во септември отидовме на кафе но овојпат сами,тој вечер приметив дека се однесува чудно спрема мене и ги дознав неговите намери мн ми беше тешко да го прифатам тоа така зошто го сакав како другар и мн го ценев,му реков дека неможам да бидам со него зошто не сакам да го повредам,а тој ми кажа дека после 7 год јас сум единствената што му го излечила ранетото срце(пред 7 год тој имал долга врска од 4 год,девојката го изневерила 3 пати со едн ист дечко ја фатил 3 пати на живо и од толку што ја сакал и опростувал но не и по 3 пат,отогаш па наваму имал врски но се заљубил никогаш како тогаш се додека не ме запознал мене),и дека лудо е заљубен во мене,дека ако се ожени со некоја тоа ќе биде само како да има фамилија,инаку тој е постар од мене 10 год(иако не се приметува разлика зошто е младолик и во паметот сум малку посозреана одошто е вообичаено за мои години)тоа неможев никако да го прифатам ни да се помирам,зошто неможев да се замислам со 10 год постар дечко од мене и не го сакав што беше најбитната работа,тој го прифати сето тоа но ми кажа дека сака да продолжиме да комуницираме а исто и јас,по 3 дена јас бев во скопје и тој ми се јави ми кажа дека е во ск по некоја случајност и се видовме јас бев кај сестра ми и таа вечер тој преспа таму,тогаш се смувавме,јас осеќав голема вина зошто си го погазив зборот,потоа 4 месеца излегувавме скришно по моја желба,секоја вечер се измачував зошто не ми беше јасно како може да ми биде убаво со него и да се погаѓаме ама баш во се а да не почуствувам ни мала симпатија кон него,колку само пати посакав да му кажам дека неможам да продолжам но секој пат кога тоа го одлучив нешто не ми даваше да му кажам НЕ.На мојот 18ти роденден тој ми купи мобилен телефон и мн ме изненади,ми беше непријатно не поклоните не се одбиваат и јас глупача се поднапив малку и му кажав за се што ме мачи мн го повредив и ми беше криво но несакав да го повредувам на тој начин што ќе бидам со него а нема да биде обострана љубовта,тој ми одговори дека не сака веќе да се видуваме,дека му е тешко но ке издржи,кога ми го кажа ми се скрши срцето осетив голема загуба и неможев да си го замислам денот без да го видам,за среќа бевме договорени да одиме за скопје да ја однесеме сестра ми и јас да му правам друштво да не вози сам,му се јавив и го прашав дали ке му биде непријатно ако одам тој неможеше да ме одбие,по пат отидовме на бања(инаку никој не знаеше за нашата тајна врска нити сестра ми на никој не бев кажала нити тој)таму се понашавме ок но пред да си отидеме сите излегоа од водата и сами останавме случајно се најдовме еден до друг со грб завртени и кога се свртовме страсно се бакнавме,тогаш тој ми кажа дека знам да го бутнам 300 метри под земја но знам и да го однесам на 7 небо,се смиривме веднаш и уште еден месец криевме тој месец јас осетив дека неможам без него и дека го засакав како што тој ми кажа дека неможе чпвек преку ноќ некого да засака,и веќе 10 месеци сме заедно и мн го сакам повеќе од мојот живот,тој ми беше прв...мислам дека животот ми се смени 100% од тогаш па наваму,мислам дека секој ке извлече поука од мојата приказна зошто јас бев најголем противник на големата разлика во годините на една врска и сега навистина увидов дека не се битни воопшто годините битен е духот што човекот во себе го носи,и како се осеќа,затоа немојте да испуштите вакви шанси како што јас за малку ке испуштив но сепак ми бил суден и знам осеќам дека ми е сродна душа :)

На sj *O* и N.Kety им се допаѓа ова.
  11. lolooo

lolooo Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    11
    Јас со моето момце се запознавме пред 10 15 год год тој се пресели од др град околу 5 6 одд така јас бев 3 4одд и ми ана првата симпатија и така минеја децките денови со споменари и така кога веке со него во 7одд го имав првијот бакнеш пота се мувавеме исзвно време раскнувавме и се така се секавам во во 1год на распустот се фативме за озбилно пото после година и несто го имавме и првитејот секс прв со прв и сега сеуште сме си заедно веке 5год и ни е преккрасно некогас си вилиме каква судбина е ова и мн ни велат вие од друството вас нз кој ве спие толку сте отворени еден со др тоа ретко некој и секогаш сам велела јас него НЕКОГАШ го чуствувам како брат некогас како најбобар другар тој е единственијот некој го ми го прави зивотот розов си го сакам најмолг :inlove: :inlove: :inlove:

12. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    се знаевме вака од град,јас знаев кој е тој тој знаеше која сум јас..
    а од кога се заинтересира за мене,и спомна на другарка ми,а она мене ми кажа..
    ме боцна на фб,го боцнав и ја него и ми пиша на чет : само poke?
    е од тој ден,сме неразделни.. :)

13. Jellyfish

Jellyfish Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    12
    Еве и јас да ја споделам својата љубовна приказна со вас :D
    Со мојот сопруг се знаеме од мали... Oна буквално... идевме у исто школо.. бевме неразделни до 8мо одд. бев машкуданка и додека другарките се дотеруваа и шминкаа јас играв кошарка со сите машки... Јас бев толку заљубена во кошарката што не ни размислував за симпатии и дечковци... Летото по завршување на осмо одделени се променив скроз... почнав да носам фустанчиња и штикли... сите кои ме знаеа од мала неможеа да се изначудат како може толку да се променам... од една машкуданка за неполн месец прераснав во дама...:D Cо другарките почнавме да излегуваме скоро секој ден... Момчињата за прв пат почнаа да ми се додворуваат а пак мене сите ми беа одбивни...:D Како дојде први септември 2000 повторно бев во ист клас со мојот сегашен сопруг, тогашен најдобар другар... Не остана рамнодужен типот... Почна д ами се додворува и тој.. јас онака ладна година дена и после сватив дека нешто се случува во мене... од најдобар другар на 2септември 2001 година ми стана дечко... Mе запроси на нашата матурска вечер се венчавме после само 2месеци.. ептен бевме мали, но денес и двајцата сме со високо образование и две прекрасни ќерки Лара и Миа кои имаат 2ипол години и сме едно пресрекно четричлено смејство кое наскоро ќе стане 5члено...
    Девојки љубовта е најпрекрасното нешто што го движи светот... Не плашете се да се заљубите, сакај те и верувајте дека љубовта ке ви биде возвратена... Поздрав!!!

На sj *O*, Dr.Ofboli, hunny-bunny и 5 други им се допаѓа ова.
  14. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    10.122
    го запознав во една црква во скопје ама тогаш не му обрнав внимание ...после тоа го видов уште мн пати ... одевме јас и тета кај него на гости и такој :* :inlove:

15. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    адреса од баба ти ? :rofl:
    инаку во викендичка кај другарка ..... :)

16. noAngel

noAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    се запознавме пред 5 години не запозна еден наш заеднички пријател. од тој ден само неговиот лик насекаде го гледав и едноставно чувствував дека некогаш во иднина ќе го сакам. после 2 години ми стана дечко и се уште сме си заедно и најмногу си го сакам на светов!

17. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Се запознавме во дискотека, преку заедничка пријателка пред 3 години. Таа му го дала мојот број и почнавме да одиме онака на кафе, после 3 недели стапивме во врскаа :P . И уште сме заедно - прекрасни 3 години :inlove:

18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    хах интересна тема, па прво ми се пушташе скоро цела негова машка фамилија, брат му братучед му кум му другар му и што е најтрагично цело време ме свиѓал и он а цело време ми доаѓаше за да ми го мести братучед му, нормално не излегов со никој од нив туку со сосема др дете бев во врска оклоу 4 месеци коа раскинав пак ми дојде (сега веќе дечко ми ) и коа го видов помислев оууууу не пак ке гњави за братучед му, а шо е најтрагично во тој момент стоев со кум му и нешо пука као зашо овој пак ми доаѓа. и овој ми вика ај да праиме муабет дојди од надвор, и ја цела таква за кој? и овој ми вика со мене, му реков не, и почна да ми тупи зашо ова она му реков така и се свртов си заминав. али дознал дека сепак ми е симпаточен и следниот пат коа се видовме само ме фати за рака ме тргна на страна ме праша зашо сум го одбила минатиот пат и ме бакна ( не ми остаи време да му одговорам хаха :D ) и така сме заедно веќе две години и супер ни е

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Се запознавме по телефон. Другарка ми го запознала во дискотека и требаше они двајца, излегуваа зедно... Но на денот на мојот роденден другарка ми беше кај мене да ми помогне бидејки вечерта правевме пижама парти и бидејки она не беше дома мајка и му го дала мојот број (сето ова се случува пред 11 години и немаше моб :D ) и нормално ја побара кај мене и додека она ја декорираше тортата јас требаше да зборам со него т.е да го занимавам по тел и си разговараме подолго време и така почнавме да се слушаме и се слушавме 6 месеци. Занчи не се знаевме само се слушавме и имав чувство како да го знам цел живот. Потоа се видовме односно јас немав појма дека он ке дојде требаше јас и другарка ми на кафе да одиме ама она пред тоа се договорила со него и се видовме и така :D Врска 8 години и брак 3 години :D Не требала другарка ми туку јас. :D

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    бев на поседок кај тетка ми во крушево и си се легачев онака си гледав телевизија нешто.... и едно време влегува братучед ми и гледам дете зад него, а јас цела онака мрзла од спиење станата ушште по пижами и гледам непознат чоек влегува и скокам наеднаш..... и онака ко го видов останав цела здрвена и почнав да дткам буквално... и си седнав онака го пулам под око и си ќутев... детето беше колега на братучед ми од факс.... и вечерта излегуваме в град долу и го гледам дојден и тој со братучед ми и јас онака поднапијана бев и му се тупнав и почнав да си прам муабет со него и тој ми прокоментира ами ти си знаела да зборуваш ајде надвор да одиме да си попрајме муабет.... и си излеговме си седнавме в парк и праевме муабет до 4 сатот сабајле... и другиот ден излеговме пак и си бидна работата.... бевме заедно 3 месеци после тоа останавме во контакт ама не се гледаме често последен пат го видов април (јбг во различни градој живејме).... сега сум со друго дете ама овај си го сакам уште..... :)

На sj *O* и Ammy.Lee им се допаѓа ова.