MADEINHAVEN nema na sto da se zablagodaruvas..... MILO mi e sto se javi i nekoj so doziveana ljubov na prv pogled... Jas veruvam vo ljubov na prv pogled..... Iskreno SEKOJA prikazna za zapoznavanjeto pomedju dvajca vljubeni e VOLSEBA i prekrasna... Fala za ubavite zelbi i ti posakuvam da TOJ bide covekot na tvojot zivot za 100 god. POZ.
Благодарам и на тебе за убавите честитки . И јас верувам во љубов на прв поглед и во сродни души . Се најубавво
Многу ми е убаво на душата кога ќе прочитам некоја ваква приказна... ми дава надеж да верувам во љубовта babyketi, Ви посакувам убав живот и се што ќе посакате да ви се исполни! Јас не верував во љубов, посебно кога бев повредена од човек што навистина искрено го сакав... ми требаа три години да се опоравам како што треба, т.е да почнам да излегувам со други... ама тогаш сфатив многу работи кои ме направија да бидам посилна, и посигурна во себе... Мојата љубов ја запознав преку фејсбук... скептик бев во однос на тие врски преку интернет, не верував дека можат да успеат, ама ете, мене ми се случи тоа... иако бев во врска со друг човек, преку фејсбук стекнував нови пријатели меѓу кои и мојот сакан - тој не беше во Македонија тогаш, станавме пријатели на фејсбук преку некоја од апликациите за дружење, разговаравме на скајп понекогаш, се зезавме, се смеевме, ама имавме и сериозни муабети - така неколку месеци... се договоривме да се сретнеме кога ќе дојде на одмор во Скопје, и иако се уште бев во врска прифатив да се видиме (а никогаш не би му го направила тоа на човек што навистина ми значи и со кој сум во врска)... после тоа ништо не ми беше исто... раскинав со дечкото, ама не беше нагло, секако врската не ни функционираше како што треба, па ставив крај на тоа мачење... од април 2009 сум со човекот кого навистина го сакам, и го чекав цело лето (4 и пол месеци додека тој работеше во друга земја)... кратко време бевме заедно пред да замине, нецел месец, и затоа мислев дека нема да ни опстои врската, пред се затоа што воопшто не можевме да се гледаме... но издржавме... сега тој е тука, во Македонија, веќе 8 месеци сме заедно и јас знам дека тој е вистинскиот... уште летото кога бевме разделени знаев, но сега со секој ден ми се потврдува се повеќе и повеќе
EVENSTAR bas mi e milo sto si si go nasla covekot na tvojot zivot...ete i na tebe moze da ti se sluci da si najdes ljubov preku internet ,kako mene Samo vo srceto mozes da osetis dali e vistinskiot.....nema vrska kako ste se zapoznale i sto bilo pred toa...samo OCI OTVORANJE ne 4 tuku 44 Spored godinite taman si i za mazenje pa ti posakuvam happy end! Pozdrav i sekoe dobro!
interesna tema, pa ajde da pisam da ja spodelam mojata prikazna. minatata godina vo septemvri bev sigurna deka sakam da se zapisam na akademija i bev svesna deka moram da rabotam mnogu cela godina za da ima rezultati na priemen. togas preku edna drugarka go najdov brojot na eden umetnik, se slusnavme se dogovorivme i jas pocnav da odam na privatni casovi, toa ne bea casovi casovi bidejki mi e komsija i ne mu plakav tuku taka mi pomagase i mi davase soveti... i so tek na vreme.. sekoj den po 5-6 saati zaedno.. muabeti , caj, boi, platna... uzivanje.. se poveke i poveke se zblizuvavme. se bese taka spontano.. mirno preubavo.. ete od koga prv pat se sretnavme pomina skoro godina i pol. jas se premisliv za akademija no nie sme zaedno i nemozam bez toj covek, premnogu se sakame i ni e preubavo. mi [hepi]
VERVER mnogu ubava prikazna! Mnogu mi se dopadna.... Mnogu sakam "prikazni" kade sto se se slucuva spontano i bez nikakov plan i namera! Vi ja posakuvam seta sreca!
babyketi Fala sto ja otvori temava pa da se iznacitame za ubavi prikazni i sreka!bravo za tebe i za tvojata ljubovna prikazna,neka ti se mnozat uste mnoguuuu godini!!!!!! inaku so decko mi odam od 14 godini,prvo na site im tvrdev deka mi e "dobar Drugar" ama majka mi me zafrkavase oti ke prerasne vo ljubov i taka i ispadna, stapivme vo vrska i iako mali(jas 14 toj 16) i ne ni pretpostavuvavme deka toa detskoto ke prerasne vo nesto vistinsko.ednostavno se nizea denovi i denovi,pa prerasnaa vo godini.sega sme srekni,seuste kako decko i devojka ama planirame toa da se oficijalizira!kako i da e ima vreme za brak,ama sega znam deka sum presrekna,i iako nemame nikakvo drugo iskustvo nam ni e ubavo. Ubavo e da znaete i dvajcata deka eden bez drug ne mozete.Pozdraavvvv!!!!!
KATE 21 drago mi e sto ti se dopadja temata... I vie imate ubava prikazna iako ste ja pocnale od mali..toa sepak moze d abide ubavo... Pozdrav do teeb i ti posakuvam da se sakate i da ostanete do kraj zaedno!
I jas imam interesna ljubovna prikazna so segasniot ...Jas bev 14 godini koga prv pat toj mene me zabeleza toj bese 15..2 meseci od prvoto viduvanje non-stop- me sledese vo sekoj cekor i rekov daj da se zapoznaeme da go maanam od glava potoa pocna da mi se dodvoruva ama jas nejkev da imam decko bidejki smetav dek auste sum mala a i da sakav mislev deka nemase da bide toj ..i taka pominaa edni dobri 8 meseci i deckoto nikako ne se otkazuvase duri mi stana napaden i ednostavno nemozev da go smislam i na kraj se fativme i sto ljubov ke bese odevme godina dena no od takvi rekla-kazala muabeti raskinavme(potocno toj mi raskina)...jas da receme go zaboraviv no toj mene ne po raskinuvanjeto 3 meseci bev sama i si fativ drug decko voedno i mojata prva iskrena ljubov i seriozna vrska odevme skoro 2 godini i vo tekot na tie dve godini bivsiot bukvalno nemase poglednato druga zenska.Toj ostana vo mnogu dobar odnos so mojata najdobra drugarka i postojano i zboruvase za mene deka postojano mislel na mene...deka nikoj vo zivotot ne sakal kako mene i takvi stvari...mene me bese zal za nego iskreno bidejki bese dobro dete no otkako prekinavme pocna mnogu da pie da ne izleguva od doma,se trovese od cigari i toa stvarno me zagrizuvase...no jas imav decko i bev srekna i nemozev nisto d apravam vo vrska so toa.znaci se na se pominaa skoro 4 god od naseto prvo viduvanje...toj prodolzuvase da nema zenska a jas uste odev so decko mi..no i taa vrska zavrsi i pak jas 3 meseci sama "(nekako toa 3kite mi odat ) i koga bev vo strasna depresija od raskinuvanjeto otidov i vo strasnstvo za da ne go gledam sega vtoriot bivsi..tamu nekako se opraviv i koga se vrativ veke neznaev kogo sakam i sto sakam bese uzasen period i najmnogu od se ama najmnogu me zdobole toa sto vidov deka sega i mojot prv bivsi po tolku godini stradanje po mene si fatil zenska...koga gi vidov izgledaa srekni i togas epten mislev se mi propadna.... i taka eden den toj me vikna na kafe i pravevme muabet i mi kaza deka raskinal os zenskata bidejki taa ja nasla mojata slika pod negovata pernica mi kaza deka seuste me nema zaboraveno i deka do denot koga me videl ne veruval vo ljubov na prv pogled no vo mene se vljubil na prv pogled po eden mesec druzenje resiv da mu dadam vtora sansa a i mene da si dadam sansa da bidam srekna i taka se fativme i nasta decka ljubov prodolzi vo nesto poseriozno koe trae veke 2 godini i sme mnogu srekni..nz dali toj e ljubovta na mojot zivot no bi sakala da bide e sea se izvinuvam sto ve udaviv prikaznata e ogromna..ama sekoj covek ima svoja prikazna koja saka da bide raskazana :roll:
Katja.efremova мене баш ми се бендиса приказнава и ич не ме удави. Особено кога стигнав до делот со сликата.... се изнасмеав . Мило ми е за тебе и ти посакувам да си останеш со него засекогаш
Fala Hipica i jas ti posakuvam noguuuuuu ljubov so deckoto ako go imas ako go nemas da si najdes nekoj sto ke te saka i zaluziva se najubavo pozz
Katja .efremova ..super prikaznaaaa.. Bas mi e milo za vas..nekoi vrski ednostavno se sozdadeni da bidat!
Neli Fala i na mene mi e milo za tebe i ti posakuvam sto pobrzo uste edno bebceda si imate posto procitav deka mnogu sakas nov clen vo semejstvoto
Fala ti KATJA.EFREMOVA! Mnogu bi sakala ne edno tuku uste 2-3 bebinja,mama kako sto rekle starite :Kako sto ke kaze Gospod! Uste edno ke bide ,ama koga...neznam! Pozdrav do tebe i site vljubeni!
lugje,povtorno fala mu na boga edna suuuper tema,da se razneznime malku i malku da se nasmeeme!!!kako i da e ljubovta e blagoslov od boga,vi posakuvam na site mnoogu ljubov i samo ubavi iskustva da ni prikazuvate oti vo posledno vreme nekako kako da nema mesto za ljubovni prikazni opsto niz ljugeto,ama sepak ljubovta e zatskriena nekade vo se i ceka moment da se prikaze.bidete site pozdraveni i vljubeni
KATE 21 jas mislam deka sekoj par ima preubava ljubovna prikazna. Niedna ljubovna prikazna ne e losa ili dosadne ,sekoja e ubava na svoj ,edinstven nacin... Mnogu ljubov i sreca na SITE!
tocno babyketi,nema dosadna ljubovna prikazna,nitu pak losa ljubov.da ti kazam i najubavi se ljubovnite prikazni,ne za djabe se vo site romani,filmovi i pesni opisani i opeani.Posakuvam site da si ja najdat ljubovta na svojot zivot kako tebe,mene i site ostanati na forumov i da bidat srekni.pozdrav!
Nema dosadna ljubovna prikazna,ama ima losa i tazna i bolna i grda ljubovna prikazna ili prikazna koja pocnala kako ljubovna ,a zavrsila kako grda prikazna..... Mnogu e vazno sto nekoj podrazbira pod ljubov i vo denesno vreme mora mnogu da se vnimava,vo ovaa sostojba na iskriveni moralni vrednosti. Posakuvam na siet da go najdat ona sto go sakaat ,bez razlika koj sto podrazbira pod ljubov!
Јас со мојот сопруг се запознав во основно, на одмор, сосема случајно. После се заборавивме, и пак се запознавме во средно... се дружевме во средно, и после средно почнавме врска. Немаше преправање и слично, што ќе мисли за мене ако кажам или направам вака или така...премногу добро се познававме, така што врската ни беше интензивна и сериозна уште од сам почеток. Кога дипломиравме почнавме заедно да живееме, куќа, свадба, 2 деца... Многу сум среќна што сум со него. Зедно сме веќе речиси 12 години, и љубовта не избледела ни најмалку. Никогаш не сме се скарале. Заедно сме донеле многу животни одлуки. Заедно пораснавме можам слободно да речам Среќна сум што и релативно рано почнав врска со него, па не сум имала многу љубовни разочарувања во животот. Безусловно го сакам и му верувам.
ARIEL mnogu ubava i mirana lubovna prikazna. Mnogu e ubavo sto ste oddaman zaedno i dobro se pozbnavate ,a osobeno sto Gospod vi dal 2 deca (aj sega i trreto sto pobrgu ). Samo kako toa da ne ste se skarale??????? Ne mi se veruva,kako moze dvajca sto ziveat zaedno 12 god.da en se skaraat nikako..HMMMMMM!CUDNO! Mislam deka treba da pojasnis. Jas sum vo super vrska so mojot soprug,ama koga ke se skarame ..eheeee ISKRI FRCAT! Mislam i deka karanjeto e normalno ,se dodeka ne se pretera Pozdrav.