Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се запознавте со вашата љубов?

Дискусија во 'Врски' започната од babyketi, 2 декември 2009.

1. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    немам што да одговорам овде, бидејќи сеуште не сум го нашла

На MayDiamonds, Belgin1, ivimis и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Blondie.18

Blondie.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    87
    Со мојата љубов се запознав во теретана :inlove:

На crazylady, sj *O*, Anon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Се знаевме уште порано мислам од гледање така од ист град, мал град се знаеме ситее... и така бевме излезени за викенд јас со моето друштво тој со неговото, и масите ни беа една до друга и така цело време се гледавме, и по некое време ми пријде и демек ајде дојди малце надвор на муабет..да да така бешее... и од тогаш така почна сее.. :l::D

На EdnaDevojka21 и twilight123 им се допаѓа ова.
  4. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Се знаеме 4 ипол години, а сме во врска 2 ипол години. Се запознавме на една клупа летен период, и имаше една празна клупа а јас како што бев изморена од цело време шетање со другарките се стрчав накај клупата тамн седнувам и седнува едно машко до мене. И така тој ми вели јас прв ја видов клупата ова она, ни тој станува ни пак јас. Ме адна после тоа на ФБ и почнавме пријатели за после да развиеме една врска. :):l:

На harizmaticnana, buuuce28 и twilight123 им се допаѓа ова.
  5. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Со мојот сопруг се запознавме преку интернет додека беше актуелно MSN во брак сме 3 год а заедно 7 и пол

На rose60, Emy867, Aleksandar1212 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Со бившиот сакан , на CS 1.6

Радости -љубов брак- среќа- промена-плачки-нервози
    На најубавиот ден 14.02 се рег после
    3 години -развод -минато.

Сегашниот , убавини дај боже и понатаму.

На crazylady, Cinderfakinrella, buuuce28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Со мојот дечко, сега сопруг се знаеме од мали... од 5/6 годишна возраст заедно одевме на курс по англиски јазик.... одевме во исто основно училиште, па неколку години подоцна бевме заедно на летување во детско одмаралиште каде се “фативме“ и ете денес сме во брак, по поминати 13 години во врска, оваа година се венчавме, здравје догодина и принова ќе добиеме!

На MG3, МикиМаус0807, emce.eme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. corapka

corapka Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    109
    Се знаеме уште кога јас бев 5 одд а он завршува 8мо. Беа у врска со една моја комшивка и јас детенце симпатија ова она и некако немав надеж. Многу години беа заедно мислам околу (4-5 години) и јас најдов друг дечко, со него раскинавме, почнав друг живот и така после некое време гледам понуда за пријател на фб. Што ќе видам, дечкотооо :D
    И јас го прифатив мислам август беше, и тој ништо, секој ден по еден лајк ми става.. Доаѓа декември, тој ми пишува. И ја му викам ЈАС ТЕБЕ ТЕ ЗНАМ и он вика од кај ме знаеш постар сум од тебе? И јас му кажувам за неговата бивша дека сме сосетки и така излеговме, се беше спонтано и таа наша спонтаност за некој ден полни 10 месеци :inlove::lol::angel:

На emce.eme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Нема да верувате, на четиригодишна возраст се запознав со љубовта на мојот живот, и ден денес сме во среќна нераскинлива врска. Толку многу ценети мигови минавме заедно. Бај д уеј, се вика Десанка, еве ја. :)

На CameliaMiller, rose60, MysteryMan23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl23

CrazyGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    Пред 3 години, со другарка ми отидов на кафе. И женскава ми вика ај ќе земам еден другар. И тогаш бевме со него на кафе и не ми се свиѓаше тогаш нешто. Следен пат го видов на журка после 1 месец. Никогаш поубав, позгоден и посреден.. Умрев скрос. И така почнавме нешто да збориме, па се смувавме дури после 3 месеци и така :rofl:

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Na nova godina pred 4 godini bevme drugari nekolku meseci posle toa dodeka da sfatime deka se sakam pa vo vrska hahahah kratko treaese vrskata pola godina ama ubavo bese dodeka traese ...do den denes sme vo relativno dobri odnosi :)

На rose60 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.148
    Допаѓања:
    50.526
    Бев излезена со другарки тогаш некое време не бев излезена и се договоривме да излеземе со другарките во еден ресторан, а и тој исто таму бил со неговите другари масите ни беа блиску и тој веднаш ме забележал јас тогаш не го ни видов. На една друга маса на другарка ми седеше еден дечко што го свиѓаше и тој повремено доаѓаше на нашата маса, а дечко ми го познавал, а потоа го прашал дали ме знае како се викам и презивам и утрето веднаш ме побарал на фб и ме аднал. Јас малку се двоумев, па го прифатив и веднаш почнавме да си пишуваме и по една недела се видовме и оттогаш сме заедно скоро 2 години. :l::inlove:

На MG3 и rose60 им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    36.177
    Јас минатата година бев во црква да запалам свеќа, да се помолам и на некој начин да поразговарам и со самата себе и со Бог. Посакав да најдам работа и си велам Господе ако може ама и не мора не е итно но таму да ја запознаам вистинската љубов. На 03 јануари наоѓам работа, тој еден од моите колеги но бевме само пријатели цели 6 месеци. Шестиот месец се случи некоја магија ни самите не можеме да си објасниме, почнавме да бидеме заедно цел ден и цела ноќ, туку наеднаш сфатив дека тој ми е вистинскиот. И еве сега чекаме малечко плод на нашата вистинска љубов. :l::inlove:

На loveandhope, harizmaticnana, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Cestito :)

На gjoker4e и rose60 им се допаѓа ова.
  15. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Како мали таткоците ни беа најдобри другари, а мајките ни работеа заедно. Моите починаа кога имав 6 години и изгубивме секаков контакт и секогаш кога врвев блиску до местото кај што живееше тој се сеќавав на двајца браќа ама незнаев од каде. Еден ден во шпицот на летото во 2013 година се шетав со мојата најдобра другарка и уште еден другар, јас тогаш имав една врска на далечина која не ја сметам за врска, и му заѕвони телефонот на другарот тоа беше симпатијата на мојата другарка бил во сендвичара погоре и не видел го чекавме да дојди. Тој дојде со еден сладок црн небитен дечко и го претстави како брачед јас за тоа време зборував на телефон.. Помина летото и дојде октомври, 2 месеци ми беше прекината далечната врска и имав мувач јас тогаш, со другарка ми излеговме и ни се јави другарот дека се во близина и да се видиме со симпатијата нејзина, се муваја тие некое време тој топло ладно и праеше, и тогаш се појави тој по тренерчиња и дуксерка со капуљача стрижан кец зашо се згрешил дур се стрижел сам усрамен совршен официјално се запознавме. Одевме да седниме на едно игралиште ама мене ми се јави мувачот, кој тотално го заборајв, и отидов да се скарам со него, се карав 1ипол сат јас на предната друштвото на задната страна од сколијата. Потоа им се придружив ии почнавме да правиме муабет јас и тој му ја фатив косата и ме погледна директно во очи тој момент сакав само да го бакнам, ама глуп скапан мувач (facepalm) срамота ќе беше, и се тргнав изгубено по неколку минути ни се јавија друго друштво и си заминавме со другарка ми. Другиот ден помислив на него неколку пати ама не го побарав ништо, по една недела на фб ми стигна нотификација за пријателство од него, тие веќе се знаеа со другарка ми тој ја аднал на стариот профил и ми велеше шо е толку важна шо не го прифаќа, почнавме да пишуваме секој ден околу 4 сатот докај 5/6 дури не ми побара телефон во фазон ееј си купив телефон да ти се јавам да го испробам и му дадов број :inlove: почнавме да се слушаме секој ден, ама сакавме да излезиме некој викенд јас смеев еднаш да излезам за викенд и никако не се годевме така 3 недели, додека не ми дојде роденденот и му кажав дека сакам да го видам да го почастам беше понеделник јас се скоцкав и со другарка ми слеговме кај то средното школо пак а дојде и симпатијата, тие не се брачеди туку најдобри другари не зезаше тогаш, и цело време беше срамежлив дур беа овие и кога си заминаја ми рече дека ми е лут оти го зафркавав јас почнав да се правдам зборав брзо и преплашено да не го повредив, блеску бевме на еден чекор, тој го направи чекорот неочекувано и ме бакна :inlove: , тотално ми ги стреси колената, кога заврши ми рече "стварно незнајш да заќутиш" :rofl: јас му реков дека ова беше најдобриот роденденски поклин кој некој ми го дал.. и од тогаш сме заедно:inlove:

На Feather, sj *O*, rose60 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887

(Легендата вели,дека некои личности во мојот живот влегле преку понуда за приијател)

На ivimis и rose60 им се допаѓа ова.
  17. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    Мојата е интересна.... Тој ме имаше видено со една другарка, беше зима и зошто тој носеше капа и дебела вентијага мене ми изгледаше како грдо буцкаво дете... 2-3 дена ме молеше другарка ми да му правам друштво него а таа со другар му беа пар... Некако се решив, бевме кај другарка ми дома, се чекаа момците АМА кога го видов очите ми останаа... Многу убаво градено тело и очи црни преубави. Плус беше од друга религија и се двоумев малце, но кога ме бакна се заборавив. Бевме во врска 6 години а во брак сме 4 години и имаме прекрасно дете кое личи на него Се плашев од родителите на почетокот ама гледаат дека сум пресрекна и го прифатија.

На mira.mira, Feather, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    На фејсбук. Тој ме нашол сосема случајно во предлозите. Само што ме видел му кажал на другар му дека ја нашол вистинската и дека ќе ме земе за жена, а уште не ми ни испратил понуда. Потоа ја испратил, ја прифатив. Почнавме веднаш да правиме муабет. Имено, ми пиша дека ако погоди три работи за мене, да го частам пиво. Рака на срце се погоди, не знам ни самата како. Прифатив. Првото договарање неуспешно, имав обврски околу кучето. Второто пак, имав вечера за специјална пригода со другарките. На третото се состанавме. Се зезавме пошто се чекавме пред Сваровски, дека е рано за прстен. Отидовме на едно пиво, он частеше. Па на друго, јас частев. Па отидовме на пиво. Тамуги разменивме броевите (претходно се допишувавме на Месинџер). Отидовме во парк, од парк кај него дома. Останав таму да спијам и попладнето ме однесе на работа. Дејтот ни траеше 16 часа!!
    Сега сме заедно една година и два и пол месеци. Неразелни сме. Повеќе сум кај него, отколку дома.

На sj *O*, Ketchup, emce.eme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    33.873
    Како на филм:) ако не и бетер.
    Во средно на една школска и ѕвонел некој за нејзе сосема непознат број. И реков на зезање дај ми го бројот јас ќе го средам кој и да е. Така почна се.
    На почеток си разменувавме по некоја порака, а потоа се слушавме на домашен, разговори на мобилен беа луксуз во тоа време.:D Се немавме видено, ама се слушавме и муабетевме на телефон извесно време. За средба не ни паѓало на памет, бевме од различен град, мала оддалеченост, но секој со свои обврски. По некое време некако се намалија телефонските разговори, се изгубивме целосно.
    Во трета година средно добивам порака за Нова Година од него, возвраќам најкултурно.
    Помина цела година, ништо без збор.
    Следната Нова Година ја чекавме со друштво на плоштад во Скопје, тогаш беше Горан Бреговиќ. Враќајки се назад од дочекот ми стасува порака од него. Подоцна дознав дека на исто место сме славеле Нова Година ама со погрешни луѓе.
    Во тоа време излегував со друг, имавме неколку средби се запознававме, ама не се случи баш ништо со него.
    Се договоривме после празниците да се видиме. На 13 или 14 јануари ни беше нашата прва средба, дојде во мојот град. Се немавме видено, само што се слушавме претходно. Првиот состанок во диско на Дуле и Коки, два реда муабет не направивме. Ме испрати до дома и ме бакна во образ. Искрено не очекував дека нешто ќе се случи.
    Потоа ми испрати порака и фрчеа пораки до долго во ноќта.
    После една недела се видовме повторно на едно мирно местенце и оттогаш не се разделивме.
    Уште на самиот почеток на врската ми беше јасно дека тој е тој вистинскиот. Помина некој месец и официјално го запознав со моите.
    На мои 19 години му реков на татко ми: "Нашата врска е сериозна и еден ден ќе се омажам за него, откако ќе завршам факултет."
    Така и бидна. Диплома во рака, односно одбрана на дипломскиот труд, а по 25 дена и брзинска мини свадба.

Последна измена: 2 декември 2016
    На mal.ecka, SummerGirl, mira.mira и 27 други им се допаѓа ова.
  20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ziveeme mnogu blisku preku dve ulici, odevme vo isto skolo jas koga bev prvo toj bese cetvrto od togas go znam posle od petto oddelenie bevme vo drugo skolo i koga jas dojdov petto oddelenie toj bese osmo togas samo taka po nekoj pogled si frlavme jas mu bev nego simpatija, i od kako zamina toj sredno ne go gledav cesto. Potoa koga bev jas osmo se zbliziv so nego preku negov skolski drugar a isto i mene mi bese drugar i mu kazav na nasiov zaednicki drugar deka mi se dopaga i taka izleguvav so nego vo isto drustvo se sobiravme navecer na nekoja klupa ili vo skolskiot dvor i si razmenivme broevi se slusavme na telefon nekogas i izleguvavme da se vidime i od 1.1.2009 tocno na nova godina po polnok se fativme bevme dosta mali ama ljubovta istrai pa sega sme vo brak :inlove:

На harizmaticnana, mal.ecka, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.