1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. eve123

eve123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Сакајќи да испаднеш едуцирана на тема население забега оф топик скроз, а твојот став за темава нигде не го наведе. Ќе ми биде мило ако ми ги посочиш идеите што не знам како си ги интерпретирала како фашистички во мојот пост. Теоријата можеби е точна, може не, си се потрудила, но слепо повикување на бог и религија како во постот на кој одоговарав и дискриминација на било каква група на луѓе, без оглед дали придонесувале за размножување за мене е злобно и неприфатливо.

2. scrappycoco

scrappycoco Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    15
    Dovolno imam citano i slusano za temava i samo sakam da vi kazam jas sum BI. Uzivam na poseben nacin so mazi uzivam na poseben nacin so zeni, Se si ima svoja ubavina. A kako e i sto e so cuvstvata nema da objasnuvam zasto djabe e i da kazam koga mnogu od vas nema da razberete. Sum bila vljubena vo zena, ete tolku moze da bide silno. A dali e normalno ili ne NIKOJ NE E DOSTOEN DA SUDI!!!!!!
    [mod-kirilica:63gi7rip][/mod-kirilica:63gi7rip]

На Ekstaza, devojce14, anakonda88 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Dacja

Dacja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Не ми се верува колку затворени умови имало во нашава држава! Сакам само да ги прашам сите оние што се против, нека бидат свои и објективни, и нека наведат барем една причина поради која лезбејките и бисексуалките им пречат во нивниот живот? Не тоа што кажале тато и мама, бидете свои...

На strejtforward му/ѝ се допаѓа ова.
  4. herecomestherain

herecomestherain Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во врска со темата, очигледно е дека не се добро прифатени врските што не се straight особено откако се начитав мислења на форумов ... Специјално си го направив профилот а сега дури ми е страв да напишам шо ме мачи :D Можи ќе заминам малце офф топик можете и тема нова да отворите ама не знаев каде да си го сместам "прашањето". Имам 21 година, не сум баш тинејџер па да ме прифаќаат периоди на помодарство, цел живот си мислам дека сакам мажи, сум имала и подолга врска, но во последно откако сонував еден забеган сон - дека имам девојка, почнав да си роварам на интернет за би и геј теми .... Се преиспитувам себе си, и да се фаќам во чудни ситуации што и дотогаш ми се случувале само не сум обрнала внимание како на пример излезени со другарки и сите лелеее види го онај, а јас гледам во жени таму ниту сум го приметила :^) Сум имала дечковци со долга коса на што многумина ми велеа добро не ти е чудно дечко ти да има долга коса a мене само тоа ми се допаѓа на него :o Да не должам, воопшто не ми е чудна помислата да бакнам девојка напротив мислам дека и би сакала ... Единствено знам дека тоа не може да биде некоја другарка. Можно ли е да сум би или геј а да не сум сфатила досега or I have lost my mind ?? :/// хееелп ...

5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Вака си мислам,ма не ги дикриминирам,а уствари кога видам некои типови такви ми се грози...За девојќи сеуште не сум сретнала...

6. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Ги подржувам. И тие имаат право на живот и одлука какви што тие ќе одберат.
    Кога ќе слушнам некои петли и кокшки квакаат на телевизија дека тоа не е природно. |(
    Како не е природно? Природата нив ги склонува кон истиот пол. Не се они виновни, нив тоа ги привлекува. Не сум лезбејка, но ги подржувам.
    И сите гледаат со предрасуди кон нив, во стил: Бегај од неа, лезбејка е, може да ти се пушта. |(
    Како што ние не им се пуштаме на сите машки, ни они не се пуштаат на секоја девојка.
    Али тоа изгледа е многу тешко да се сфати.
    И гледам сега на вести, бракот да биде само помеѓу маж и жена. |(
    Ова би требало да биде либерална земја.
    Нема они само заради владата сега да почнат да сакаат машки.
    Владата не е свесна дека со ова нив ќе ги избрка од тука.
    А, зошто да си одат? Познавам многу парови лезбејки кои сакаат да се венчаат и да посвојат детенце.
    Значи, сакаат да израснат дете заедно. И онака домовите за деца се полни.
    Сепак, ќе направат добро, ќе посвојат дете! Тоа не е нешто мало.
    Како и сите други сакаат да основаат семејство.
    А нашава влада ги брка.
    Абе владава треба да се избрка. Зошто после не не примаат во ЕУ?
    Затоа што на ЕУ и треба либерална и антидискриминациска држава. :)
    И со овој нов закон(брак само помеѓу маж и жена) нема ги спречат.
    Ќе се иселат(и онака многу се иселуваат) и тогаш владата ќе се жали дека нема доволно луѓе во оваа мала,кутра,сиромашна државичка(која според нив е либерална земја |( со јаки финансии и 837482374237 други лаги) .

На citiesinflames, iloveyou29 и eve123 им се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.443
    Не сум лезбејка ниту пак би, но сепак и покрај тоа јас не сум ограничена. Воопшто не ми сметаат таквите, дури имам и другарки кои се би, со кои функционирам најнормално. Доколку некој сака нешто да прави со својот живот, не сме ние тие кои треба да осудуваме. Секој има право да си прави што сака. ;)

8. martina98

martina98 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Секој си има свое право на живот јас искрено би сакала да пробам и со женско зошто да не што може да се случи само ке знам дали повеке сакам да бидам со женско или со машко.Искрено многу пати сум фантазирала дека сум со жена само што никогас не сум се осудила да пробам ;) позз :)

На alaska667 и callmyname им се допаѓа ова.
  9. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Немам ништо против нив. Секој си има право да живее како што сака. Имам две другарки би-сексуалки, и воопшто не ми пречи да седам со нив, најнормални си се, ко секое девојче.:)

10. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Никако! Не ги оправдувам,најодвратно нешто.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slatkamala11

slatkamala11 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    mene iskreno ne mi precat i gi prifakam

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.887
    Допаѓања:
    89.336
    Секој си има право на своја определба , и мислам дека не треба да има дискриминација и треба да се посвети внимание и на нив , сепак се луѓе и сакаат да си ги задоволат своите потреби !
    Мене лично не ми сметаат и во целост ги подржувам :)

На Miss.Bass и Strumka22 им се допаѓа ова.
  13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Сфаќам дека секој има право на среќа,има право да избере каков живот ќе живее,не треба да биде дискриминиран поради тоа што е..... така треба да е.
    Не сакам да судам,но овие сепак не можам да ги прифатам,едноставно сметам дека тоа е сосем неприродна работа.Тие веројатно не се виновни за тоа,не можат да го променат,затоа што не е нормално.

На bassical и QueenElena им се допаѓа ова.
  14. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Ги поддржувам и прифаќам.
    А овие од страна што 'мрчат муда' да ми извините на изразов, незнаат што да прават со својот живот па ќе солат памет на други. Што те боли тебе за интимниот живот на другот?
    И некој тука ке пише као демек се декларираат како лезбејки или бисексуалки оти сакаат модерни да се прават. Уааат? Мислам стварно?! :^) Сеуште не сум сретнала некој доволно луд што е стрејт, а се преправа дека не е.. зошто? За сите да плукаат по него во оваа наша проста државичка?
    Не било нормално.. Па не е нормално и в г*з да се еб*те кога веќе имате дупка наменета за таа работа, па вие сеедно го правите тоа за свое лично задоволство и затоа што ви се допаѓа. Доаѓа некој од надвор да ви каже дека не е нормално и да не го правите тоа? НЕ.

Чисто пример давам.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Никако! Од што се `убаво` прифатени тука, знам девојки што отидоа во странство за да не мора повеќе да се кријат.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.073
    За жал,луѓето од ЛГБТ заедницата никако не се прифатени во државава.
    Нивните права не се ни на маргините на општеството,отфрлени и исмејувани од другите.За оваа проблматика имам пишувано и во темата геј-пријател.Јас ги поддржувам и ги прифаќам како граѓани на оваа држава.Нивните интелектуални способности се занемарени,а приматот е ставен на сексуалната ориентација.Па,секој има право на свој избор и живот.Кои се тие некои да глумат светци и да прават дискриминација од ваков тип,како тие да се совршени и да имаат идеални сфаќања.Од една страна бараат јавно да се декларираат,за да се знае нивниот број,па потоа да се отвори дебата за нивните права,а од друга страна доколку ги знаеме "ќе ги плукаме'.Какво лицемерие и деградиран ум ]:) Мислам дека ова прашање уште долго време ќе биде "жежок костен' за балканците.

17. ImagineFreedom

ImagineFreedom Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Jas na 19 godini otriv deka sum bi i uste ne sum ok so faktot inaku spored mene nikako ne se prifateni homoseksualcite ...

На alaska667 и Miss.Bass им се допаѓа ова.
  18. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Во ова општество во кое живееме,прифаќањето на некој што излегува од шаблонот наметнат од застарените сваќања е сведено на минимум,или е жустро критиковано или осудувано како болест.Јас лично 5 години живеев студирав надвор од земјава, таму научив многу за толерантоста кон секоја поединка во општеството, било да е по верска, национална или сексуална определеност различна од мојата.Би се сместила во бисексуалка,ми се свиѓаат жени, сум била и со жена и наравно со мажи.Секоја врска си е прича за себе.Тоа го знаат и мојот круг на пријатели , и особи на кои им сум се доверила, и искрено баш ме брига дали го оправдуваат или не. Во секоја врска без разлика со м/ж треба да си пронаоѓа човек задоволство.Мене тоа ме прави среќна и убаво ми е.Како што посветувам време во врска со маж така и со жена, значи немора строго с**с , пред се пријателка, зезање да излезеш на кафе, диско и слично. Секој човек сака да се осеќа сакан и почитуван од партнерот без разлика спротивен пол или ист.Во Македонија малку е потешко да се отворат девојките, да ти пријдат, мислам оние кои се би или лезбо.Тука на форумот читам некои имаат слободни сваќања на оваа тема, драго ми е што има девојки и кај нас што макар на форум признаваат.Можеби малку оф топик отидов али нема веза , :)

На callmyname му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mmm3

mmm3 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    Воопшто не се прифатени, ја сум би, сум имала една врска со девојка, беше фатална. Многу голем притисок е и од општеството и од самите себеси какви се прифаќаме и дали мислиме дека правиме нешто лошо... влијае на психата. Сега сум во долга врска со дечко, но понекогаш знам да се загледам во некоја цура :devil:

На Alex.90 и Miss.Bass им се допаѓа ова.
  20. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Здраво,

Дали знаете каде можат да се најдат 3-4 лезбејки кај нас? Имам идеја.

Edit/P.S. Не такви доминантни мушкасти алфа лезбејки, туку природни, со убав и женствен стил на облекување и фризура, итн., не шишани кец како машко.

Поздрав,
    - Играта