1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    Ти напишав мејл :)

2. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Како се прифатени ... хмм кај нас и не се баш како што треба мислам во споредба со странство :)

Јас немам ништо против нив, секој има право на различен сексуален идентитет, би сакала и да се дружам со нив но никако не прифаќам посвојување на дете ... тие нека уживаат во нивниот живот но не и со дете ... Тоа ќе биде истрауматизирано, омаловажува но (кога ќе порасне ) покажувано со прст барем кај нас менталитетот е таков ... И секако немам ништо против но да е подалеку од дома :)

На srnichkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Па познавам и од двата случаја(и прифатени и неприфатени)....Зависи од луѓето наоколу,колку им пречи тоа...Додуша и не знам зошто на некој би му пречело ако другиот е би или геј.Не јадат луѓе....Ме нервира шо др не се обидуват да сфатат..Обичен си како другите и ден по ден,додека другарките и другарите зброруватат за дечковци/девојки ти сфаќаш дека си привлекуван од истиот пол а не од др(во овој случај хомосексуалците).Џабе е да викаш дека сакаш црвена боја и да глумиш пред другите кога тебе црната ти е омилена...И не треба другите да се сложуват,доволно е да го прифатат.:)

На MaggieTatum, LGBT, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. srnichkaa

srnichkaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Немав пρедρасуди,сеκој се опρеделува κон κој пол е наκлонет. Изρеволтиρана бев,κога дознав деκа дечκото ми е БИ... ноρмално мислев деκа не е точно,но κога му го најдов пас на фб,имаше што да видам... у исто вρеме си имал и дечκо... јас сум била κаκо одбρамбен механизам за да се спρави со пρедρасудите на општеството и семејството...Таκа да јас немам ништо пρотив нив,само неκа се пρидρжуваат κон тоа на што се наκлонети,а не да стρадаат дρуги,κаκо во мојава ситуација!

На presiosaP и tessie им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Немам во моја околина колку што знам никој од овие модерниве парови :D ама во принцип сум против и не ги поддржувам , ајт таму , тоа е болест според мене , Господ не створил како пар маж со жена , а не као лезбо педероси :devil: а уште повеќе се ежам кога во ваквите заедници има и деца за гледање , тешко на тие кутри деца со 2 мајки и 2 татковци :( нека пронајдат лек побрзо за болеста место да бараат права и да се борат за легализирани бракови :D

На monnii-4 и Tumblr.123 им се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Не почнувајте јавно да разменувате контакти, не за друго ќе ве банираат. Имате пораки, таму сторете го тоа. Без навреда, ве подржувам и се, ама да не правиме хаос у темава. Поздрав. :)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    4.815
    Сите луѓе од кои сум видела лошо во животот, оние кои направиле најмногу да патам биле сосем "нормални". Сите биле стрејт, сите слушале нормална музика, се облекувале нормално, имале нормални фризури, а всушност биле најподлите и најодвратни луѓе кои ги имам видено.
    Додека пак, имам запознаено лезбејки и бисексуалци, и секакви, и досега немам ништо лошо од нив. Се додека никој не ме чепка, не пробува да ме манипулира, не ме интересира со кој сака да оди во кревет и што сака да прави таму.

На eliesaab, srnichkaa, Valerin и 2 други им се допаѓа ова.
  8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    пред се сите на светов сме луге еднакви ако некој одлучи ддка треба да сака некого од ист пол тогаш тоа е негово право лугето не треба да осудуваат за одлуките на другите бидејки ако осудуваме за се тогаш на планетата нема да има луге !!!:^)

На alaska667 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    По хомосексуалците општеството дупло ги мава стаповите, тоа да си знаеш. Да бидеш геј во ова дисфункционално општество си подложен на голема психолошка тортура. Не дека го оправдувам дечко ти, далеку од тоа, секако дека можел убаво да седне и се` отворено да ти признае, ама до некој степен сфати го и ти него. Инаку, совет од мене? Ако вистински го сакаш, а знаеш дека нема да може ова вашево да функционира после разоткривањето продолжи да лажеш дека си со него во врска и терајте си двајцата животи секој по свој пат. За двајцата е најдобро така.

Последна измена: 23 јануари 2015
    На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Памтиш како беше онаа пословицата, испод мира триста вира? Е, ова важи за тие ''нормалните''. Не секој хетеро човек е злобен, ама постојат луѓе кои од премногу концептуалност те тераат да си го ставиш прстот на чело и да се запрашаш кои се всушност испод маската.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    4.815
    Да де, мене ме викаа изрод, а тие гледаа да си ги излечат комплексите врз некој, и многу други психопатски работи.
    Сакав да кажам дека нема да му судам на човек по тоа спрема кој пол чувствува привлечност. Ми се чини сосем небитно тоа покрај други полоши работи. Разликувам само лоши и добри луѓе.

На MaggieTatum, alaska667, piksooki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. srnichkaa

srnichkaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Јас не го осудувам, го ρазбиρам. Наκρатκо ќе го опишам неговото однесување κон мене. Беше многу љубомоρен,му сметаше да излегувам,саκаше да има сеκаκво влијание вρз мене( κаκо ќе κаже он-таκа да биде),почна да пρави планови за заедничκи живот и ρед дρуги ρаботи. Κога дознав се шоκиρав ! Се ова било глума за да се спρави со пρедρасудите на општеството и фамилијата. Јас не му ρасκинав после ова и не му κажав деκа знам,но од самиот тој момент веќе беше дρуга личност за мене. После 3 мρсеци му ρасκинав зашто веќе се ствоρи тензија, пρитисоκ и многу лошо фунκциониρавме. 6 месеци κаκо не сме у вρсκа, јас уште немам сила да му κажам деκа знам се. Κонтаκтиρаме уште ( не сеκојдневно) и сеуште ми вели деκа ме саκа и деκа иднината ја гледа со мене.. Не можам да го ρазбеρам... извинете за долгиот пост
    Κажав и пρетходно не ги осудувам, неκа се опρеделат κој пол ги пρивлеκува. Κога веќе ги пρивлеκуваат од истиот пол неκа не ги κоρистат тие од спρотивниот. Болно е да се најде неκој во ваκва ситуација

Последна измена: 24 јануари 2015
    На Valerin и free girl им се допаѓа ова.
  13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Toa e многу неправедно од негова страна, барем според мене. Требал да игра на отворени карти, наместо вака да ти боде нож позади грб. И сосем небитно е дали оној со кој те изневерува е маж или жена, неверство си е неверство!
    Освен тоа, мене воопшто не ми се допаѓа дечково. Од една страна глуми мачо тип ака манипулатор, сакајќи врз тебе да воспостави контрола за да покаже колку е доминатен, а од друга страна прави работи кои се нетипични на ова претходново. Мое мислење е дека главниот проблем за неговото нетипично однесување лежи во фактот дека тој сеуште не се профатил себе, и си го бара својот личен идентитет. Очигледно е дека сака да води двоен живот, а ти му служиш како одбрана. Мое мислење е дека ти треба да собереш храброст и да му кажеш се`. Немој да се срамиш или плашиш, како што пишав и горе, неверството не треба да се простува и тука нема оправданија. Немој да молчиш, има право да знае дека не те направил будала!

Сепак, она што ме интересира е како ти дојде до тоа сознаение дека те изневерува со момче? Ти го виде ли, слушна, што се случи? :?: Можеби ако ти кажал некој од страна е само озборување и ништо повеќе од тоа.

Јас на пример, имав другарка која имаше сличен случај на твојот, но уште првите неколку месеци дечково и кажа што всушност се случува, значи не чекаше таа да дознае од други. Многу фер постапи и како резултат на таа меѓусебна доверба се сеуште заедно.

На srnichkaa и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  14. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    ги прочитав неколкуте последни коментари за девојкава што дечко и бил БИ. и да оние што се лез/геј не влегуваат во такви врски. но тие што е би, неможеш што се вика по ништо да приметиш дека е би(ако сака веке да се крие).постојат мажи,значи ко ке го погледнеш гледаш МАЖ,а он уствари бил бисексуалец :^). и јас мислам дека подобро ке било да игра тој со отворени карти, да ти каже за него и што тој уствари правел, дека ти си била одбранбен механизам, како што викаат, да не го збори народот. тоа ни најмалку не го оправдувам.
    а за тоа што викате во смисла лесно на оние што растат со 2 мајки или 2ца татковци, не ве оправдувам. зошто? бидејки немора да значи дека тоа дете има 2 мајки/татковци и дека и тоа дете ке биде геј/лез. човек ако не е роден таков неможе некој сосила да го натера да стане(освен некои шо сакаат да се прават интересни,и кога ке им помине тој периот ке согледаат дека само се глупирале).|(
    познавам три семејства (нормално не од мк) во кои децата имаат 2 истополови родители. скоро моја возраст се децата и не се разликуваат по ништо од другите. децата на 3те фамилии се стрејт (иако имаат 2 мајки/татковци) и се многу поотворени за муабет, за шали, за разлика од некои размазени дечишта кои пцујат и употребуваат секакви вулгарни зборови,се дигаат на нешто што го немаат :''види ме кој/а сум'' овие ке те срозат,но не со пцовки, туку на културен начин и тогаш ке осетиш дека се по океј од тебе,и ке видиш колку боли ко ке ти кажат што имаат да ти кажат. нивните семејства живеат во многу повеке љубов и хармонија. ова го кажувам од свое лично искуство со тие семејства :)
    (и извинете за малку подолгиот пост) :)

На 1209, srnichkaa, alaska667 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. srnichkaa

srnichkaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Ние сме од ρазлични гρадови, ама случајно дознав од негов шκолсκи ( на ρоденден κај κолешκа). Ноρмално не го пρифатив ова κаκо вистина бидејκи не го знаев за да му веρувам. Но за да бидам сигуρна го најдов неговиот пас на фб и таму се потвρди деκа е точна инфо. Уште 3 месеци останав у вρсκа и цело вρеме следев што пρави. На дечκото со κој се глледаше му немаше спомнато за мене, глумеше заинтеρесиρаност само κон машκи.На κρај пуκна филмот и му ρасκинав. Останавме у κонтаκт ама κаκо што и ти κажа невеρство е невеρство. Само што немам хρабρост да му κажам деκа знам се

Последна измена: 24 јануари 2015
    На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    мислам дека подобро е да му кажеш дека знаеш за него. така и ке видиш дали навистина тебе те сака или неговите други љубовници. на тој дечко штом не му спомнал дотогаш,верувај никогаш нема да му спомне за тебе,биди сигурна ;) и ако не му кажеш секогаш ке вика дека те сака.....и да се колни дека ке каже, кажи му ајде тројцата очи во очи ке одиме некаде и да слушнам и јас дека ке кажеш. јас сигурна сум дека ке си ја свие пашката и нема да сака да го направи тоа и ке се осеќа поразено, а може би и ке те моли да не кажуваш на никого да не му го нарушиш статусот во општеството

17. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    а за тензиите што ги стварал,и што сакал да те контролира и такви некои други работи, е дека не сакал да дознаеш за вистината.

18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Да сум на твое место малку би го уценувала. :devil:
    Чисто онака колку да му покажам каде му е местото. Би му рекла дека знам и ќе кажам на сите, па да видиме како ќе реагира. Секако дека нема да го сториш тоа, ама малку мора да му се одмазидш, нели? :wasntme: Поштено си е поштено. Чиста сметка, дуга љубав. 8)

19. srnichkaa

srnichkaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Мене ми е сеедно веќе и да се доκаже деκа мене ме саκал, јас после сите тие ρаботи не можам паκ да бидам со него. Таκа да за да не ја отежнувам ситуацијата оставив се во минатото. Κаκо што κажа и ти аκо го напρавам тоа ќе биде поρазен и ќе се плаши да не κажам на дρуги. Фаκт е деκа он погρеши многу со мене ама ајде неκа живее κаκо што саκа. Мене ми е доволно што дознав се и се тρгнав на стρана. :)

На citiesinflames и Valerin им се допаѓа ова.
  20. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    4.480
    Во нашето секојдневние дефинитивно да речам ваквата појава привлекува погледи.
    Боде во очи ваквата слика пред се кај децата што не би можел да им објасниш за ситуацијата , но според мене најсоодветен одговор би било да им се објасни дека тоа е љубов и дека не мора секогаш да е помеѓу машко и женско , но зависи и од домашното воспитување.
    Нај многу ме нервираат некои машки со нивните затупени размислувања: педери вакви онакви да се убијат а всушност машките кои имаат нај многу негирања и предрасуди според мене имаат афинитет да станат геј.
    Не ги осудувам ни едните ни другите тоа постоело од секогаш и веќе како модерна нација не би требало да имаме крати и плитки размислувања.
    Да , не моежеме да ги сфатиме бидејќи не сме во нивна кожа со што директно ни се одзема правото за нивни предрасуди