Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Не ја префрлајте вашата затвореноумност на религијата/Библијата.
    Познавам верници и верници на кои ама ич не им е гајле дали некој бил геј и дали тоа било против Бога или не знам која измислена норма. Слобода на избор бе, златни. За канибалот пред некоја година што изеде човек што му се јавил на огласот, никаде не видов некој да се побуни како Бог рекол дека така не треба, сите беа као биле подеднакво луди и било тоа взаемно, т.е. жртвата сама си барала. Овде демек не е взаемно и се напнувате ко да тоа директно влијае врз вашата благосостојба и место во рајот.
    Ако тој ваш Бог створил сѐ, ги створил и хомичите/бисексуалците...deal with it. Или дело на Сатаната се?
    Геј популација со деца...колку се? Дали и 1% од населението. Стрејт родители створиле геј деца, а створиле и убијци, лопови, деликвенти...па на тие не им пикате под нос како е против Бога да имаат потомство, него и за нив ц'цкате само по интернет, пак со она досадното „Бегај подалеку од такви“ и „Господ да чува“.
    Јаката порака.

На Dabria, Lady Phoenix, MaggieTatum и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Па ако папата Францис нема ништо против нив, смешно е другите да се 'вадат' на Библијата.и на тоа дека било ненормално и болест !

На Lady Phoenix и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    3.985
    Epa zosto togas ne ve prifatat kako normalni? Zatoa sto ocigledno malkumina razmisluvaat kako vas. :)

4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Пфффф. па од кога тоа е Македонија НОРМАЛНА средина за нормални граѓани ? Се повеќе земји ја прифатија ЛГБТ заедницата. А ако си во мнозинството со своите размислувања, тоа незначи дека си/сте во право под default !!

На Lady Phoenix, MaggieTatum и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Не си во право. Бидејќи секој ден се повеќе расте процентот на стрејт луѓето кои ги прифаќаат поинаку ориентираните од нив па дури и во нашата земја.
    Доказ за тоа се моите пријатели, познаници итн. кои се повеќе се изјаснуваат околу оваа ''проблематика''. И верувај дека не се толку малку, колку што вие се обидувате да ги прикажете.

Имено, немам јас намера да те разубедувам тебе, или оние кои сеуште сметате дека е тоа болест на модерното општество. Но, ако ништо друго, топло би ви препорачала да ако навистина сакате да ''разубедите'' некого да се зауздате со валидни аргументи. А не само да приложувате коментари од типот ''Не е природно бидејќи мене ми делува така'' ''Оневозможена е репродуктивната функција'' или ''Да се биде геј е грев бидејќи библијата вели така''.

Отворете студии, прочитејте. Немаат заби, ветувам. :)

На Lady Phoenix, Jordanovska-K, MaggieTatum и 5 други им се допаѓа ова.
  6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    кажав и во друга тема секој има право на живот и како сака нека го живее но не можам да подржам нити лезбејки нити геј.....господ создал маж и жена за продолжение на човештвото....и нема врска со тоа што сме 21 век баш заради тоа што сме тој век доаѓа на се крај со таа технологија ....и демек не сме 18 или 17 век подобро да сме зошто овие во овој век незнаат веќе ни што прават ни кои им се границите....колку сакате може да ме осудувате...

На Rama и baba Rada им се допаѓа ова.
  7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Да, ама Адам и Ева имале 2 сина. Сега што правиме?

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    незнам ајде ти кажи...

9. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    АХАХАХАХАХАХА абе срцка, ко ќе почниш некој аргумент, треба сама да знаеш да го завршиш ;):rofl:

10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    па јас си дадов аргумент и тоа е мое мислење по 100 пати исто ли да пишуавам....нема шо повеќе да се коментира...а со тоа што адам и ева имале два сина тука има многу дискусија на таа тема :D не сакам да навлегувам зошто ти веруваш во едно јас во друго ,трет во трето итн ...и никогаш нема да се усогласиме..кој во што сака во тоа нека верувааа......сите се бориме да го направиме светот подобро место за живеење...

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    "The idea that some lives matter less than anothers is the root of what is wrong in this world" Paul Farmer.

На 1209, crimson, Olli28 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    аам баш ме интересира, која е таа дискусија? Зошто колку што знам јас, Кеин го убил Абел ии.. што потоа?? Како се продолжило човештвото? Искрено сум заинтересирана, еве не мора тука, прати ми во лп објаснување.

Аммм... Океј... Значи со ова сакаш да кажиш дека според тебе, подобро ќе е да се вратиме околу 4 века наназад, кога луѓето биле измачувани и убивани само заради тоа што биле поинакви или имале поинакви размислувања од црквата?

lol, good one :rofl:

На sweetgirl358, crimson, bombona23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Па да бе. Ти не знаеше дека ангажманите на терористите се насочени кон таа цел, да го спасат светот?
    Срам да ти е. :D

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    види што ке ти кажам како што ти или некој друг подржува вакво нешто јас не..незнам што има тука лошо...кој што сака нека биде во животот како сака така нека прави и тоа е тоа...за каин и авел знаеме само од библијата од тоа што е пишано од колено на колено ....не си била во тој период па да знаеш како и што ...и сигурно овој свет не е настаант од репродукција помеќу двајца мажи или две жени....ако имаш повеќе аргументи и факти па кажи како е продолжил родот на адам и ева па и ние да дознаеме ...

15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Па еве на пример јас имам теорија за тоа како продолжила генезата. Продолжила, на тој начин што не постоеле ниту Адам, а ниту Ева туку Стефка и Таско. :)

Дури, во вакви ситуации поприфатлива ми е Дарвинова Теорија, со која од субјективни причини не се согласувам, отколку овие библиски nonsense што се пропагираат денес. Хаос...

Последна измена: 13 јули 2015
    На crazylady, crimson, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    епа ке останеме на тоа да си верува кој во што сака...и така натаму.......

17. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    [​IMG] (отсега само овај гиф ќе си го употребувам :rofl:)
    Офф лелее.. Не знам ни што да болдирам, ова цело мислење е прекрасно :rofl:
    Не планирав да коментирам зошто веќе пола од мислењата на странава ќе се од мене, ама искрено, ова е одличен начин за поминување на времето :D

Хммм стварно не знам што има лошо тука, можеби фактот што деца на моја возраст и помали секојдневно се самоубиваат поради мислења како твоето? Или можеби фактот што постојат групи како ISIS кои фрлаат хомосексуалци од згради? Или групи како Westboro Baptist Church што им ги перат мозоците на фамилиите за да одат и да серат на гробовите на војници затоа што господ ги мрази хомосексуалците и затоа ја мрази Америка?

Ама не знам, можеби си во право, можи црковните идеали се комплетно безопасни :)

Now this is just precious.. Имам само едно прашање - ти си била?? :D

(другото ти го одговори Valerin :D)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    ти очигледно сакаш да бидеш влијателна да делуваш врз психата на другитее..брее што да не си некој научник па зборуваш циначки немала што да болдира па и твоите мислења се смешни ама еве не сум те навредила не сум до толку некултурна.....СЕКОЈ КЕ СИ ВЕРУВА ВО ШТО САКАААААА.....ти реков дека знаеме само од тоа што е напишано ..ни ти ни јас не сме биле тогаш и така да уживај и не се змарај со моите глупи мислења...ето толкуууу

19. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Хахааха yup, you got me! Јас дефинитивно сум некултурен научник кој зборува циначки и има смешни мислења. Дефинитивно.
    Само не знам каде зборував како научник? Ама океј, whatever.

И btw - мнооогу други работи се напишани, само некои работи имаат повеќе смисла од други :)

20. stela22

stela22 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    imale dva sina sigurno ne sozdale potomsvo.....jas sum protiv strejt brakovi a kamo li posvojuvanje decaa...kako ke raste toa dete so dvajca tatkovci ili dve majki ...zadzabe ne se sozdadeni maz i zena inaku svetot kade bi stignal koj ke sozdava potomsvo

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.