Realno jas vo posledno vreme se prasuvam dali sum biseksualka. Neznam dali me privlekuvaat devojcinja ama nekogas imam zelba da imam odnosi so niv.
По долго време и непризнавање од моја страна , како и долгата борба самата со себе и скришните "врски" со женскиот пол , решив да не си ја мачам душата повеке и да се прифатам самата себе како бисексуалка ... Дека имам симпатии и страсти кон двата пола го знаев уште од малечка но ова затуцано општество не ми дозволуваше да го кажам на цел глас ... Некои мои блиски го знаат тоа но не го одобруваат со цел дека треба да се омажам и да изнарогам деца , но тоа за мене е како да сум си пресудила доживотен затвор во самица .... Мене и не ми е битно тугото мислење ,само ме нервира поинаквото гледање во очи , така да ...јас едноставно морам да бидам она што сум а не што другите сакаат ..... Можеби би се предомислила некогаш но којзнае...
Да си жива и здрава. Најбитно од све е да се осеќаш комотно во своја кожа и да си си на чисто со тоа што си ти суштински. Најбитниот чекор е направен - а тоа е да се прифатиш сама себе. Натаму е лесно.
Честитки! Си го направила психички првиот чекор, а и изгледаш како цврста особа што си тера свој филм, продолжи така и мислам дека сѐ помалку ќе ти влијаат туѓите осуди.
Немам ништо против секој има право на слободен избор. Јас не сум бисексуалка, али бар еднаш у животот сакам да пробам со девојка.
Ова со знамево Ти благодарам и на тебе и на господинот Нигредо Баш ми е мило што на форумов нема прерасуди и се "живее" како во 21 век за разлика од нашето општество кое живее во 9век ... Со овие честиткиве се осекам како роденден да славам
Мислам дека лезбејките и бисексуалките се попрофатени него *педерите* . Имаат потполна поддршка од мене и едните и другите. Имам би другарка и ич не ми пречи, и давам совети дури на шала и кажав ако ме засфиѓа да ме извести може ќе добие позитивен фидбек.