1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Јас мислам дека се прифатени од повеќето. Така да нема што да се дискутира. Само така е насловена темата.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ти кажав еднаш.
    Насилството не е секогаш иницирано по директен пат. Често тоа е пасивно, незабележително.
    Пример, добар дел од хетеро другарите на некој рендом дечко средношколец - хомосексуалец кој јавно се произнесол за својата ориентација се случува да почнат да го отфрлуваат. Го озборуваат позади грб, исмеваат, и константно го изложуваат на вербално и психичко насилство. Доволно е да те фрлаат со хартивчиња, иритирачки да ти се смеат во позадина, да те оставаат сам да дремеш у училница на голем одмор за да се почувствуваш како вишок во општеството. Психолошкото насилство е најсигурно оружје кое води кон самодеструкција.

Што се однесува до работните места, и останатите јавни институции. Не мора некој да не те прими на работа само затоа што си геј. Доволно е кога за прв пат ќе влезеш во канцеларијата да те пропратат десет осудувачки погледи попреку од колегите само затоа што си јавно деклариран/етикетиран како таков.

Последна измена: 23 декември 2018
    На sweet-cherry, Harper, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Се читаш што пишуваш?
    Што има не морално во бисексуалноста или во хомосексуалноста?Сфаќате дека тие луѓе НЕ ИЗБРАЛЕ да бидат такви какви што се?Сите сме потајни хомо/би само што кај некои е поизразено кај некои помалку.
    ТЕБЕ како индивидуа не ти прават лично ништо сфаќаш?Додека ти и таквите како тебе со тоа размислување ги навредувате, осудувате и омаловажувате.
    Да логично е дека машко и машко не можат по природен пат да направат бебе, ниту две женски, ова е ,,неприродно” ај да кажеме.Ама ако веќе се сакаат и сакаат да оформат фамилија бар во 21 век има 19394 начини да станеш родител.
    И знаеш што?Подобро да сум лезбејка него да имам ваков маж секој ден што ќе збори без врска и ќе осудува.
    788CC48B-D893-418B-93B5-F662010E6346.png

На Lolo5, crimson, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    А кога би имал дете што е геј, сеедно ли би ти било? Претпоставувам не.

На Lolo5, crimson, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Прифатени или не прифатени, мене не ми сметаат..се дружам со секакви луѓе. Само да не ми навлегуваат многу длабоко приватниот живот. И океј сфативме дека се такви не мораат да парадираат и да се докажуваат што се и како се. Напорни станаа со тие паради.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Напорни станаа - мислиш секој викенд паради има. :D
    Кога имало парада кај нас па ти станаа напорни ?

На sweet-cherry, smooch, Lolo5 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Сигурно живее во Њујорк или Рио де Жанеиро. Па, смачено и е веќе од толку шаренила и фанфари.
    На форумов доаѓа рекреативно, да направи update за тамошната ситуација. :D

На smooch, Lolo5, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587

леле мајко Ев..ти немаш деца па затоа вакви глупости се изнатреска..Па децата по школиве се тепаат со ножеви, боксирачи, и тоа само за глупости, само за еден лош збор или поглед, каков булинг за хомосексуалци??

Што треба родителот да мислел ако неговото дете снимало педери како се бакнуваат!?
    Дај жити се, па тие сами себе се снимаат како се сексаат..и што сега родителите треб да прават??

Што се однесува за парадите, е само уште паради ни требаат на овој град кој изобилува со карневал и циркус во сите можни институции, на сите можни јавни места....абе дајте баталете глупости, треба многу работи други да с средат за да почнеме да мислиме на педери и лезбејки.

На Orthophill и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    55.278
    Ако ти смета туѓа среќа што нема никакво лошо влијание на никој тогаш проблемот треба да го побараш во себе, а не во „таквите“. :)
    @Justicija браво, ме израдува. :hug:

На Lolo5, WildMk, Anabelle.Amorette и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Да ги воспитаат пред да ги пуштат надвор од вратата..
    И јас се имам сликано дур се бакнувам со другарка па таа слика не искочи по соц.мрежи
    И зашто да нема барем една парада каде ќе можат без страв и со гордост да се покажат кои се и што се?Затоа и се вика парада на гордоста.Подобро ЛГБТ парада него да кампувате со шатори на -20 пред Влада..holy s*it

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    На голема жалост, децата не се однесуваат подеднакво кога се дома, пред родителите и кога се надвор со своите врсници.
    Инаку јас сум против паради и нејќам да се повторувам, нели има друга тема за тоа.

12. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Зборував општо за секаде по светот.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Вие сте тешки особењаци..
    Врска си немате од животот само осудувате без да размислите дека можеби ќе повредите некому.
    Знаете ли дека БИ личностите можат да имаат потешкотии во создавање на личноста?Знаете колку им одмагате со вашите мизерни коментари?
    Пишете на интернет ,,хомосексуалност” или ,,бисексуалност” и едуцирајте се малку не се брукајте плис.
    7F3353B8-DEA2-4E18-A9F3-D8B5AD691D0C.png

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RoseRain

RoseRain Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    1.678
    Стварно сакам да разберам што им мислат мозоците вака кога ќе се спомни хомо врски, какви слики им се прават. Кога ќе видат две жени кај што се држат за рака сигурно аларми им пиштат. Страшно, невидено.
    Интересно ќе беше да беа нешто посебно, ама не, исти се како овие хетеро.

@Justicija мило ми е шо си стигнала до овој степен, сега ќе биде многу полесно. :hug:
    Гледај да си бидеш околу луѓе кои те сакаат, почитуваат и нема да им биде важно дали за рака ќе држиш маж или жена.
    Омразата која ќе ја добиваш од луѓе како овие погоре не е твој проблем, нивни е. Ти не си таа полна со омраза, тие се.

На Justicija, Snowflake97, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    А зошто па не ми е јасно навистина, зошто бе не исмејувате НАС што не сакаме и не ни е убаво за очи да гледаме педери и лезбејќи?
    Ние сме така воспитувани дома, да се знае кој со кого си е пар, како се ствара фамилија и кој каде припаѓа!

На EvAngelos, marchi-cool и worrieddd им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Бабе сфаќаш дека сексуалната определба нема врска со воспитанието??Едноставно такви се и тоа е тоа.Силувачите, педофилите сигурно дома не ги учеле да бидат такви (морони) какви што се.Ете они нанесуваат зло некому, ама хомо/би луѓето не повредуваат никого со својата сексуална определба, напротив самите тие се жртви на ова у***но општество.Само кој да сфати.
    Има многу начини да се оформи фамилија, не зборете за репродуктивност.Што ако во хетеро брак мажот или жената не можат да зачнат бебе?Тогаш и они по друг пат ќе гледаат да добијат бебе, истиот пат по кој и хомо/би можат да добијат бебе.
    Луѓето со ваква сексуална ориентација нити се болни, нити се ретардирани, нити се изопачени.Тие се само различни од нас по секс. ориентација.
    Мене дома пример ме воспитале да ги почитувам сите, без разлика на пол, раса, нација, сексуална определба итнитн.Дали моите требале уште од мала да ми го перат мозочето со причи од типот на ,,Иу педерите се гнасни шират сида” ; ,,иу лезбејките се гнасни се фаќаат на јавни места” ; ,,леле овие хомосексуалциве се болни луѓе бе не можат деца да направат” или па ќе слушнам некој што мисли дека е од Господ пратен и вели : Според Господ и тоа и тоа Евангелие хомосексуалците и луѓето слични на нив не треба да постојат бидејќи Господ ги создал Адам и Ева за така да се репродуцираме дрндрндрн...
    Мислам се читате што зборите???

На Lolo5 и 1209 им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.399
    бабе имаш поддршка од мене и јас истото сакав да го кажам.

Добро еве на две лезбејки им се одобрува брак,посвојуваат дете. И после која ќе се омажи со него и ќе живее со две свекрви??

нема врска со воспитанието туку со пореметување на психичката состојба. И педофилите и силувачите така ги декларираат па богами и овие истополови врски се со некаково одстапување од нормалното

На Snowflake97, EvAngelos и baba Rada им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Не ми сметат. Само ми се одвратни со парадана... својата интимност на изволте ја ставаат. Нивниот избор со кого ќе легнат вечерва и со кого ќе станат утре апсолутно не ме занима. Ама се бламираат во екстремни граници. Ваууууу ние сме геј прифатете не!! вриштат комплекси. биди си геј кој те врти не ми вришти на глава и не ни кочи сообраќај за ти да парадираш. Затоа не ги почитувам. не зашто се геј. Туку зашто драмат ненормално поради тоа што сакал ист полов орган а не различен. Ме заболе мене стојна за негов избор...

На Bitter-Sweet, EvAngelos, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.443
    Допаѓања:
    165.441
    Некои родители ги прифаќаат децата свои како засебни индивидуи и иницираат процес на критичко мислење, и од таму, детето е способно да развие свои ставови за нешта, а не да е папагал на тоа шо родителите зборале.

Just saying tho.

Едит. Хомосексуалноста не настанува поради родителите и нивно воспитување. Кога продолжив да читам гледам и то си спомнала.

На dayla, Lolo5, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Па педофилите и силувачите се јесте мрднати.Психички сфаќаш??
    А хомо/би НЕ СЕ ПОРЕМЕТЕНИ.
    Да земеме да ви цртаме?
    Реков јас особењаци сте.Ќе зборите вака дур не ви стане детето геј :rofl: е после или ќе го шутнете низ врата или ќе го сакате како и до тогаш.. :?:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.