1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    никако сите ги осудуваат и третираат ко да се болни од лепра кај нас имам мн такви само се кријат од луѓе со не ги прифаќаат и ги осудуваат ,јас имам другарки лезбејки и еден другар со е геј мене не ми сметаат ама воопшто тоа е нивно право :)

2. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    биди тоа што си никогаш немој да се менуваш поради другите,не се замарај со нив они и онака ќе зборат и не гледај другите да се среќни а ти да патиш ова е твој живот само напред :)

3. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Кај нас не се ама оди во некоја европска држава и ке видиш. А штом го има кај нив и кај нас ке дојде. Како после ке му го објасниш тоа на твоето 3 годишно дете дека тетките се сакаат се бакнуваат па во градинка може слободно на твој Бојан да му биде симпатија Драган. Дома нека си прават што сакаат на улица не.

4. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Абе на овој свет што нема да видиш, зна4и постојат ,машки и женски особи и најнормални врски се врските помеѓу машки и женски, а сега луѓето од што не знаат што да прават...па им текнало ај хомосексуалци ќе бидеме... не знам секој си има право на свој став и мислење, ама јас сум дефинитивно против хомосексуалните врски.... А дали се прифатени кај нас или не?? Па мислам дека во Македонија и не се баш прифатени, а ина4е во другите земји тоа им е како нормално иако воопшто не е нормално....

5. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Не се прифатени .
    Се согласувам со кикирика
    ;)
    Немам конзервативно мислење ама јас лично не сакам лезбејки 8)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Не верувам дека се хомосексуални бидејќи, ете така, им текнало.
    Хомосексуалноста датира и од антички времиња, само сега луѓѓето со поинаква сексуална ориентација се “избориле за своите права“, што мислам дека е сосем океј, но најпрвин треба да се изборат против предрасудите.

Хомосексуалноста можеби е болест, но пред се болест на телото -дефицит на естроген или тестостерон, а потоа проблем на психата, пречки во развојот де... незавршен Едипов комплекс можеби...
    Инаку, од кога постојат мажи, постои и фантазија -лезбејки. Ама тоа е за друга тема.

Немам ништо против хомосексуалноста, сега, тоа е тоа, ниту сум да се стрелат или нешто слично... иако сум против тоа да се промовира како нешто најнормално.
    Мислам дека најдобро е на поединецот да му се објасни од мали нозе како функционираат тие работи.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не се прават тие лезбејки, педери или бисексуалци затоа што им е интересно, тие се едноставно родени така. Тоа не е избор, тоа е во психата, во мозокот на човекот. има голема разлика помеѓу женскиот и машкиот мозок, т.е. помеѓу начинот на кој машките и женските реагираат на работите и начинот на кој ги прифаќаат. За сето тоа е крива еволуцијата. Во "Зошто мажите не слушаат, а жените не знаат да читаат мапи" имаше еден тест на способности, што ти е лесно, што ти е тешко, во кои работи полесно се снаоѓаш. Девојките кои имаат "машки мозоци" имаат поголеми шанси да станат бисексуалки или лезбејки, истото важи и за машките. Според неколку девојки кои го имаат правено тестот можам да кажам дека дава прилично точни резултати.

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Факт е дека лезбејките и бисексуалците кај нас се прифатени скоро по нормално од педерите. Не ја гледам разликата и сметам дека не треба да се прави таква поделба па дали си педер или лезбејка тоа е исто маж-маж, жена-жена. или пак на машките им е слатко кога ги гледаат лезбејките а неможат да си го прифатат нивниот пол и нивната изопаченост. Лично воопшто не ми сметаат ни би ни лезбејки ни педери. Секој си има свое право на определување, а тоа што како народ сме заостанале во труско е тоа е друга приказна која треба на долго и на широко да се раскажува. Инаку на запад сево ова и те како топ е прифатено. Ете на пр. додека бев на одмор имаше многу лезбејки и педери на нудистичките, иако морам да признам поголем беше бројот на лезбејките и баш ми беа слатки :lol:

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Јас не ги прифаќам лезбејките и педерите. Не ги прифаќам и не ги сфаќам.Незнам како можат да имаат односи со некој од ист пол. :puke:

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Не се прифатени и нема да бидат :)

11. RodenaSoGreska

RodenaSoGreska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    Веќе неколку месеци не сум била со женско и пред некој ден случајно упаднав во такво друштво....2 девојки почнаа да се лижат пред мене и едноставно ми се згади само си помислив како сум можела некогаш да го правам то 2 дена не ставив залак во уста ми се гадеше од помислата што сум правела ... Дали мислите дека ми дошол паметот?

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    дали ти дошло памет ние воопшто не можеме да знаеме. Едноставно може си го поминала периодот на експериментирање со сексуалноста. А твое е да избереш што ќе одлучиш

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    незнам и јас дали ти дошол паметот ама гледаш од страна ние што не сме такви да речам колку нефкусно ни изгледа?
    Не се прифатени ни лезбејките кај нас напротив мислам дека нема никогаш да ги прифатат неможе нешто што е против природата да биде убаво или пак од надворешната средина прифатено
    јас немам ништо против лезбејките нека си ги лижат таму нека си прат марифети :puke: ама на јавни места не сакам да ги гледам ни едните ни другите искрено би се згрозила
    тие 2јки ако можам така да ги наречам никогаш нема да имаат нормален живот ниту пак нормално семејство јасно е ...

14. Jasmina.mina

Jasmina.mina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Значи вака....Во врска сум веќе подолго време, го сакам мојот дечко но има еден проблем ,можеби е така или јас сама си правам филмови. Подолго време се сомневам дека мојот дечко е бисексуалец или можеби геј. Поразличен е од другите машки.. Ќе опишам на кратко..
    понекогаш ми се чини дека има некои женски манири.. се грижи за неговото лице дури и повеќе од мене...не сака фудбал (што не е типично за машките), освен женски до сега му се има пуштано и машко..се разбира ништо немале.. многу луѓе сметаат дека е педерастичен..но ако е педерастичен дали тоа со сигурност значи дека е педер????
    Од друга страна го знам неговото минато.. Беше голем женкар,имал долга врска пред мене..секс со други девојќи...веднаш му се крева на мене,имаме добар секс...НЕ ЗНАМ ВЕЌЕ ШТО ДА МИСЛАМ.ДАЛИ МОЖЕ ВАШЕ МИСЛЕЊЕ...ИЛИ МОЖЕБИ НЕКОЈА ИДЕЈА КАКО ДА ПРОВЕРАМ ШТО ВСУШНОСТ Е ?

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ти дошол паметот? :o Сакаш да кажеш дека пред тоа си била луда или нешто такво? Навистина добар начин да се обратиш кон нешто што и ти си го правела до пред неколку месеци. Пред се тоа не можеш да го наречеш болест, сé што си правела си правела свесно, не се претварај сега веднаш во хомофоб.
    А што се однесува до твоето прашање, најверојатно тоа било само некој период, можеби едноставно ти поминал меракот, т.е. не сакаш веќе да експериментираш со твојата сексуална ориентација, ама во секој случај не си оздравела, бисексуалноста не е болест.

16. LuckyStar

LuckyStar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    23
    Половото однесување не е определено од страна на биологијата туку од страна на човековата култура...Машките и женските имаат тенденција да се однесуваат според тоа како им налага културата, и доколку се појави некој доволно силен и паметен,и не дозволи опшеството да го гради неговиот карактер завршува гледан како фрик.На нас ни е таков менталитетот,иако лезбејките и бисексуалките се поприфатени од геј популацијата ...сепак се надевам дека ЛГБТ ке добијат исти права како и сите останати позз :)

17. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Не се прифатени ни најмалку бидеќи ние македонциве осудуваме ако некој видиме дека послободно се облекувам поопуштено се однесува не пак да видиме лезбејка или пак бисексуалка а лично јас не осудувам никого тоа си е нивни живот и нивно право што ќе прават со животот

18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Јасмина ни дечко ми не сака фудбал и го пази лицето , и сум сигурна дека не е педер . Дај ни некои други знаци што мислиш :)

19. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    јас сум си би и супер ми е :)

На Jasminkabibibi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Има некои тоа го прават од забава или да бидат поатрактивни за момците, не е важно.
    Но има луѓе кои навистина имаат поинаква сексуална ориентација и нивните односи се дискретни, културни, внимателни...
    Нивните односи имаат здрав темел со меѓусебна поддршка, разговор итн
    Кај тебе најверојатно се јавиле овие предрасуди поради нивниот начин на бакнување, односно ти се згадиле јазиците :D (ако мислеше на тоа) и знам како е имам видено и јас се грозам од истото без оглед на тоа дали станува за хетеросексуален или хомосексуален пар. Зошто друга наведена причина не гледам. Можеби тој период кога си бакнувала девојка си била во фаза на експериментирање и осознавање на нешто ново. Да сакаш човек од ист пол не е болест, туку тоа е нешто што ти го наложува природата.
    Не е во ред да одиш против неа понекогаш бидејки се губиш себеси...
    Како и да е ова последново не важеше за тебе секако, пред се е твој избор. Но ти пишав за чисто да ти ги појаснам работите и да наведам само една причина зошто е можно да ти се згадил чинот.