1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Јас само си кажав зашто така мислам и само ве прашав и вас. И не се филмчиња затоа што и горе кажав дека и двата случаи ги знам до детал, а до детал мислам од почетокот на запознавање па интимата и судскиот процес на втората жртва. Валјда сега ќе треба да отвориме тема за силување од лгбт поединци или? И не само тоа што го знам, знам и други примери затоа што имам познаници кои се лгбт. Знам и геј што кога ќе се опијани добро, тој е центар на внимание и не само што игра туку и секој маж буквално секој го фаќа меѓу нозе. И ме мрзи да навлагам во вакви теми каде што имам многу за пишување со примери од околина ( и не само за лгбт, и други дешавки што според мене не се ок кај стрејт популацијата). И како што нагласив не ми сметаат како популација воопшто, секој може да прави што сака ( можам да напоменам дека и јас се имам смувано со женски) само што не е природно.

И примерот го наведов како што вие наведовте примери за некој што имал однос со делфин итн. Ни тој не ја оцрнил цела популација нит па овој. Ама некој го наведе како пример, па наведов и јас.
    Олабавете малку и не се напинајте ако некој има други гледни точки и различно мислење од вашето. Позз

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Ако отвориш таква, јас ќе отворам за силување од страна на хетеросексуалци. Што има врска каква сексуална ориентација има силувачот? Работава одиш во тема за автомеханичари и викаш на баба ми на золвата свекрвата беше силувана од автомеханичар.

И што дека знаеш? Да не кажа некој случајно дека сите хомосексуалци се китки за мирисање? Која ти е целта со овие примери, знаеме сите дека во секоја демографска група има секакви луѓе, аргументов вришти.

Вакцини, апчиња, парно, инвитро оплодување, сите овие не се природни. Your point?

Не, туку ти очигледно не си навикната да напишеш нешто и тоа да ти биде јавно предизвикано, па да треба да застанеш зад тоа што го кажуваш. Пред да напишеш нешто, размисли колку логика имаат работите што ги пишуваш.

Последна измена: 24 декември 2018
    На sweet-cherry, sparklie, Purplelilac и 16 други им се допаѓа ова.
  3. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Како што знам тема за силување веќе има:) за хетеросексуалци, нејсе изгледа овде не смеам да коментирам.
    Друго пак ќе напоменам читаш како што тебе ти одговара така да уште сега ќе пишам и повеќе не сакам да се замарам со испревртени зборови.
    Апчиња, парно инвитро се измислени од човекот за да си го подобри и олесни животот. Ама пак се наоѓаат некои уште попаметни за да го комплицираат сето тоа:D . И да според мене моето мислење си е логично. И мене твоето не ми е логично ( според анатомија и според верска страна де :D), ама мене не ми е гајле и не се трудам да те одтргнам од твоето мислење, а ти се трудиш со тоа што ги испревртуваш моите мислења, како ова не е тема за тоа, ова не е така, мешаш ова мешаш она. Зашто цитираше одредени делови, а други прескокна,или затоа што не ти одговараа тебе 8)
    Ама двојни аршини во игра :D

На star83, EvAngelos, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Очигледно ова ти е еден од првите пати (ако не и првпат) да се најдеш во дебата на форумов, па се среќаваат типичните ,,аргументи": овде човек не може мислење да каже, ми ги испревртуваш мислењата, смајлиња со смеење насекаде демек види толку ти е лошо мислењето што се смеам дури, поенти не промашени, туку отерани во ептен непознат правец... мех, ништо ново.

На sparklie, Purplelilac, 1209 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Извини а што треба да дебатираме, ова не е дебатирање, мене ми изгледа како да сакате да сменете некому мислење, и да , не дебатирам многу, тек тук си пишам мислење. И повеќето мои мислења се основани на она што го гледам, а не како вас на она што ќе го прочитате или чуете. И нема што аргументи да изнесувам, јер вие и немате некој асолен аргумент.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ќе повторам по 38372937ти пат
    Оние што велите дека не било ова природно слабо стоите со природните науки и општото познавање на природата.:makeup:
    Барем во еволуција да верувавте и да ја сфаќавте:(. Ни тоа?
    Епа ќутете си за хомо типови.

На sweet-cherry, Nausicaa, Astra30 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Прифатени се така што ако се бацат во диско ќе им се соберат неколку напалени мажи да ги замараат. Ако се држат за рака на улица ќе ги покажуваат со прст.
    Не дај боже да се дознае за некоја дека е лезбејка, со среќа после поинаку да ја опишуваат од „онаа лезбејката“.

Изолација, вербално малтретирање и исмевање може да бидат многу болни, и не се ништо. Не е малтретирање само ако земе некој да те претепа, а тоа и им се случува на многу геј луѓе.

На sweet-cherry, Srckata28, sparklie и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Пошто е понормално човек со човек да се сака, да живее во заедница и да има сексуални односи макар и од ист пол да се него со животно.
    Нема логика врската со животно сфаќаш?Плус гадно е да имаш односи со животно.Пре би гледала геј пар како има однос него човек со куче да кажеме.Тоа е измачување на животните.Плус животното ко животно не може да ги регулира своите нагони, ние можеме.
    И има разлика меѓу пол и род не мешај баби и жаби.Пол е какви сме од мајка родени, род е како се чувствуваме.Трансџендеството е нешто сосема друго.

На Purplelilac, Astra30 и crimson им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Ниту е нормално човек сексуално да се возбудува на животно ниту животните ни се храна за преживување. Пред се зборот преживување е премногу тежок за вака да се искористи а според мене и се што сум прочитала човекот по природа не е месојадец. Да јадеш месо е избор. Ама тоа веќе е друга тема..

На Purplelilac, Ketchup, Lella и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ај некој нека ја заклучи темава. Мука ми е веќе. Не ми се верува дека луѓе кои ги сметав за малку по либерални и отворени го пишуваат сето ова. Многу негативно ме изненадивте, и нема да ве именувам, ниту да навлегувам во подлабоки дискусии. Стварно сум разочарана од вас.

На Lella, theowndemon, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Се е 'нормално'.
    Разликата е дали штети некому, или не.
    Двајца возрасни, ако се договорат да имаат секс, не штети никому, овца не може да даде согласност. Исто и дете, за педофилија, или силувач и жртва.

Глеаш разлика или не?

На sparklie, Purplelilac, Lolo5 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Заклучок: „Се е нормално“ и „Ништо и никој не е нормален“. Дискусијава е губење на време. Но, многу членови многу мислења. Навика е се. Нека не ве повредува нечие мислење. Секако сите се еден против друг. Се зависи како гледаш. Грешна планета.

На Lolo5 и Orthophill им се допаѓа ова.
  13. Astra30

Astra30 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    243
    Леле,леле гледам тука книги,цитати,споредби,примери,не знам си што уште не,ах да,проповедања и предавања по веронаука,многу Чколовани тука,бре,бре,бре,а за хомофобијата има еден лек кој се вика ЕДУКАЦИЈА! Мислам дека повеќе од доволно е пишано од секој по нешто,дури и премногу повторувања, ај ти EvAngelos факај си се ским ти воља,многу гледам се исцрпуваш и напнуваш завршувајќи ти твоите тези,факти и аргументи такозвани само во купче срања пишани,секој од нас со своите потреби,желби,пориви како срце не влечи! Та нели сме као створени како поинтелигентни "животни",во превод ке се факам со се што збори,што оди на две нозе,две раце,облик налик на мојот,за алатот не ме заболе,доколку е тоа личноста која ме надополнува,и тоа не ме окарактеризирува нити како ненормална,нити помалце интелигентна,нити помалце вредна од тебе,и слични на тебе,нити па мојот избор на партнер од ист пол можеш да го споредиш со зоофилија,качи се на мењач од кола,ќе ти каже ли колку те сака!? Невозможни сте значи понекои!

На Lolo5, lovestoneddd, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Астра се врати.
    Навистина се врати! :bow:

На Lolo5, lovestoneddd и Astra30 им се допаѓа ова.
  15. Astra30

Astra30 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    243
    Aстра се збесна,навистина се збесна!

На Lolo5 и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    За зоофилот е понормално човек со животно да се сака. Се додека на наведеш објективни аргументи, „понормалното“ останува да биде субјективно.

Нема логика ни врска со ист пол. Гадно е и да имаш односи со човек од ист пол. На некои им е погадно едното, на други другото.
    Ја не би гледал ни едното, ни друогото, ама ти како сакаш :)

Таа „разлика“ ја измислија од ЛГБТИ. За сите останати машко си е машко, женско си е женско. Тоа што некој маж ќе се чувствува како жена, мачка, вонземјанин и сл. тоа си има институции кај што треба да се третира, а не да се воведуваат некакви си „родови“ базирани на нечии „чувства“. Тешко нас ако се водиме по чувствата кои знаат да бидат променливи и необуздани.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Не е нормално човек ни да се возбудува на луѓе од исти пол, ниту на животно, ниту на мало дете, ниту на мртовец, ама ете се дешава. Затоа и постојат: хомосексуалност, зоофилија, педофилија, некрофилија итн.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Е и? Што ти е тебе проблемот? Стварно.. Зошто те тревожи фактот дека некаде, некои 2ца мажи или две жени имаат секс?

На Platysma, Lolo5, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  19. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Па повеќе нема што да се коментира, јас ја прифаќам и зоологијата како нормална појава ( заборавив јас, предокот ни е мајмун) @EvAngelos јас сменив мислење, верувам и ти ќе смениш:D

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Не ни е предокот мајмун, туку од него потекнуваат луѓето и денешните мајмуни.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.