Феминка , многу работи рекол Бог. Далеку е нашиот живот и свет од она што Бог го рекол и го покажал на дело.
Види ги почетоците на Христијанството самата, нејќам да ја полнам темава со офтопик. Прашај го истомисленикот ти во која секта одвоена од црквата членува, пошто Христијанин ко тебе не е. Машинерија за перење на пари.
Има е во секта де, не во истата со него, ама не ни многу далеку... Си пропуштила кај што се скараа која била подобра
Протестант е колку што знам.Протестанството е деноминација на христијанството.Се одвоило од Римокатоличката црква.
Не е смешно - жално е што се' се гледа преку пари. Во христијанството се дава, а не се зема. Не продолжувајте понатаму , секако ќе ни ги избришат мислењата.
Знам Феминке, знам. Не е темата тоа овде ама сакам да му покажам дека тоа што се води по општествено прифатено само за појави за кои му одговара, не му иде у прилог. Се што е одвоено од црквата се смета за секта, а он членува во една. Не прифаќа дискриминација на своја кожа, а обожава да ја исполува кон други појави.
Ај не се прави фина сосила Се се тоа етикети, кои за мене немаат никакво навредливо ниту возвишено значење. Човек и ништо повеќе ни помалце.
И ништо да не го наречеш ако го осудуваш си го навредила. А наречи го како сакаш - ако не ти е гајле што прави во неговиот живот, мех... Не верувам дека некој ќе се навреди
Не знам како да се постигне компромис со вас, не сте флексибилни ич. Пуштете ги луѓето нека живеат како мислат, се додека не ве повредува вас ( а не ве ), па ако постои евентуален суд во афтер лајфот, нека си одговара секој за своите дела. Дотогаш олабавете и глејте си ја својта постела. .)
Па не ми е гајле, само си пишувам што мислам, тоа осуда ли е? И ти си пишуваш што мислиш за различни теми. Не гледам проблем јас тука.
Значи јас сум сигурна што сум каде сум,препрочитај се кој пиша ПРОБА па ако одиме на проба,ајмо тогаш до просветлење со помош на пробичка
Апсолутно! Но тоа може да го сфатат и гледаат токму така луѓе кои освен верски се и духовно на повисока вибрација,не е се до читај само книги,но кој да го сфати тоа
Читајќи ви ги офтопиците од последниве 2-3 страници, мора да го повторам ова уште еднаш. Следен пат го ставам и на статус: Ако нешто е константно и се повторува без ниту еден исклучок на форумов е тоа дека секогаш кога активистите на ЛГБТИ ќе останат без аргументи, веднаш здружено се свртуваат кон напад кон неистомислениците, исмејување, понижување, клевети, етикетирање, навреди, цинизам, сарказам... Се чудам како тоа ве исполнува и како дишете со толку омраза во срцето?