1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. Astra30

Astra30 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    243
    Не се труди,не вади никакви извадоци,тек тогаш уште повеќе материјал ќе има да проповефа евангелија овде хахахахахаха,поштеди се и поштеди не и останатите аман не дирај ,само нека се стави во мирување хахахахахха

На Feminka22 и DAngel им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ова автопрашање е? :D
    Ти збориш за омраза?
    :D

На Lella, Orthophill, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    @EvAngelos Не вреди. Битно кажано ти е тоа што го мислиш. А они што ќе кажат и мислат тоа си е нивно. Нели е така? :)

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Astra30

Astra30 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    243
    Ова му/и е селфдистракшн ахаххахахахах,поради некои од нас прозвани "ненормални" ваквите ќе полудат без воопшто некој да се потруди :D

На Orthophill и DAngel им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Омраза??Која омраза ја имам јас еве?Што ги почитувам тие што се различни од мене?Извини ама мајка ми и татко ми ме воспитале дека луѓето се делат на добри и лоши, не дека се делат по вера,нација или секс.определба.Ти си утнал нешто.
    Се надевам детето нема да го воспиташ како хомофоб.

На Lella, Justicija, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.944
    Ај веќе кога се повторуваме и јас да се повторам.
    Ако нејќете да ви се смеат оти тропате глупости, не тропајте.

Не може да напишете
    и да не ви се смеат.

На Lella, RoseRain, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    @KateKane, тоа беше напишано ОТКАКО активистите на ЛГБТИ се изјаснија дека хомосексуалноста е нормална затоа што партнерите си даваат взаемна согласност за врска/однос, а зоофилијата ко бајаги била ненормална затоа што животното не давало согласност за врска/однос. Е потоа покажавме дека оваа причина е чиста „реторичка акробација“ на ЛГБТИ (бидејќи не можат да најдат дурга причина) и дека таа е логички неконзистентна (контрадикторна) бидејќи ЛГБТИ лицата слободно си јадат месо без да побараат согласност од животното и притоа воопшто не се сметаат за ненормални.

Така што очигледно нешто друго во позадина ја прави зоофилијата ненормална појава, ама тоа сигурно не е „немањето согласност“ од животното, бидејќи како што видовме ЛГБТИ никогаш не бараат согласност од животното за да го јадат. А која е вистинската причина, уште пред 10 страници прашав и нема одговор. И уште 10 страни ќе поминат и пак нема да има одговор од активистите на ЛГБТИ :)

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    Ајдеее, сега па според излегувањето од плакар и „пробувањето“ ќе делиме кои од геј луѓето се нормални, а кои не... :D
    Можеби цело време се бисексуалци. Можеби тоа „пробување“ со спротивниот пол било само неприфаќање на самите себеси и обид да се вклопат во општеството - каде уште од мали се учи хетеро модел на семејство како единствено нормален, и се гледаат филмови и серии со 90% хетеро врски. Сега е полиберално, ама во времето на овие на 30 и повеќе години - не баш.
    Maybe it's maybelline... :D

Абе оставете ги луѓето и терајте си го сопствениот живот по свое, а баш тоа што без причина ви пречи кај другите треба да го задржите за себе.
    И не им глумете пријатели, ве молам. Никому не му треба пријателство од типот „и јас имам еден/на другар/ка шиптар/ка / педер / лезбејка, фин/а е амаааа... “.

Иначе, он топик да дадам пример како што даде Кримсон - јас имам професорка на факултет со кратка коса, длабок глас и неженствено однесување, па неколку пати само ради тоа сум слушала колешки како ја исмеваат, колоквијално ја нарекуваат „онаа лезбејката“ и си прават смешки дека „им е страв да ѝ појдат на консултации хехе“.
    Академски граѓани пред дипломирање... (facepalm)

На Amellie13, Lella, Feminka22 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Еве ја не јадам месо, дали сега аргументот за согласност има смисла ако го кажам?

На Someonespecial, Ketchup, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    А дали бараш согласност од кокошката за да и ги земеш јајцата?
    Дали побара дозвола од кравата да го пиеш нејзиното млеко?
    Дали јадеш путер кој што се прави од животински масти?
    Дали бараш согласност од животното за да носиш кожна јакна или кожни кондури?
    Дали си посетила зоолошка градина каде што животните се затворени без нивна согласност?
    Итн.
    Ако да, тогаш, според логиката на ЛГБТИ, секако дека има смисла да го етикетираш зоофилот како „ненормален“ затоа што има врска/односи со животното без нивна согласност. Во тој случај логиката ќе ти биде конзистентна и неконтрадикторна.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Дали побара согласност од ЛГБТИ заедницата да ги навредуваш?
    Ако не побара, дали тоа те прави зоофил?
    Исхраната е природна работа. Дали според тебе и зоофилијата е природна? И педофилијата, и силувањето?

На Someonespecial, Astra30, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Не ги навредувам. Само си кажувам мое мислење дека според мене хомофилијата, зоофилијата, некрофилијата, педофилијата итн. се ненормални сексуални ориентации. Во слободна и демократска држава си имам право на свое мислење и нема потреба сите 2 милиони граѓани во РМ да имаат исти убедувања како лобито на ЛГБТИ. Не сфаќам зошто ви сметаат и зошто се замарате со луѓето кои различно размислуваат од вас? Прифатете дека не може цел свет да размислува идентично како и вас и да ги има вашите убедувања.

И да, ако скролаш од првата до последната страна на темава, ќе видиш дека активистите на ЛГБТИ се тие кои навредуваат, клеветат, понижуваат, етикетираат, исмејуваат, наместо на он-топик на темава вие ги напаѓате личностите кои не се согласуваат со вас.

И престанете со тоа папагалско повторување „ама зошто ви сметаат хомосексуалците?“ На кој тоа му сметаат? Не видов на ниту еден на форумов да му сметаат. Она што нам ни смета е инквизицијата од средниот мрачен век која ЛГБТИ активститие сакаат да ја оживеат во 21 век со тоа што ги напаѓаат неистомислениците и сакаат нивната идеологија да ја доминираат врз цел форум, цела држава, цел свет. Полека малку :)

13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    хаха тоа е тоа, како што кажав ова правило навистина нема исклучок и мора да оди и на потпис, за да знаат и идните форумџии на фемина што ги чека ако пишат мислење различно од идеологијата на ЛГБТИ.

Ако нешто е константно и се повторува без ниту еден исклучок на форумов е тоа дека секогаш кога активистите на ЛГБТИ ќе останат без аргументи, веднаш здружено се свртуваат кон напад кон неистомислениците, исмејување, понижување, клевети, етикетирање, навреди, цинизам, сарказам...
    Се чудам како тоа ве исполнува и како дишете со толку омраза во срцето?

14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586

Мора многу да те боли фактот што не можеш да успееш да натераш некоја да излезе на кафе со тебе, да не збориме за повеќе, а таму негде во светот у истиот момент оргазмираат маж и маж или жена и жена. :)

На Someonespecial, KateKane и DAngel им се допаѓа ова.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Не, веган сум :)
    Зоолошки не посетувам, кожа не носам. Друго?

На Srckata28, Luminary, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ти дојдоа на врата и ти рекоа
    "Сте слушнале за хомосексуалност"?
    Ох, чекај... Не одеа тие по врати :)
    Не нудеа тие подли часови по англиски на кои ти ја раскажуваат библијата.
    Или кариерно советување што ти помага да го најдеш патот предодреден од Бог.
    Или психолошко советување што ти помага да си ги решиш проблемите ама строго преку религијата (ама ако одбиеш добиваш еден куп навреди).
    Или "бесплатните" усб стикови за студенти.
    Се тоа ЛГБТИ го прават, во право си.

На Someonespecial, blueeparadise, Orthophill и 7 други им се допаѓа ова.
  17. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Лошо прават луѓето? Ако не ти се свиѓа нема да припаѓаш таму. Исто како и со хомосексуалноста нели?

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ти дојде некој и ти рече: "стани лезбејка"?
    Прашувам само затоа што кажа дека пропаганда имало и го малтретирале. Активизам било.
    Што е поголем активизам, религијата или хомосексуалноста?

На Someonespecial, Lella, blueeparadise и 5 други им се допаѓа ова.
  19. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Религијата постои не е активизам.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Значењето на зборот активизам го знаеш?
    Очигледно не :)

На Someonespecial, Lianna Anna, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.