1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како се прифатени лезбејките/бисексуалките кај нас?

Дискусија во 'Врски' започната од RodenaSoGreska, 25 октомври 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Не му беше во тој контекст мислењето :o
    И да повеќе сме, и во право сме.Демократија мац, владеење на мнозинството 8) :emo:

На Astra30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. star83

star83 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    240
    Navistina mnozinstvi ste, nekako taka dojde vremeto kako pomodarstvo stana nestoto.

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Кое нешто??

На Astra30 и HerMajesty им се допаѓа ова.
  4. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Незнам, ама реално тешко им е на оние кои отворено кажуваат дека имаат поинакви сексуални склоности, поточно што се јавно бисексуалци или хомосексуалци...

Генерално јас не им се љутам на хомофобите, пошто тоа си е нивно мислење. Исто така мислам дека во официјалната ЛГБТ заедница се atttention whores и цела борба ја прават повеќе за пари одколку што имаат искрени намери да помогнат некому.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Значи тебе како бисексуалец ти е океј да те дискредитираат преку јавни пцовки, навреди и исмевања?
    Како и физички да се пресметуваат со тебе рендом батки само затоа што си полу педер? Зошто тоа е она што го прават хомофобите.

Често, тоа не се луѓе кои ќе ги видиш како пасивно седат во ќош со I don't care attitude, туку се баш вакви, агресивни и насилни.

На Someonespecial и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  6. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Не, туку не ми прави разлика дали тоа го прават ради тоа што сум бисексуалец, црнец, белец, муслиман, христијанин.... и така натаму... Секоја една маргинална група во било кое општество има проблеми да биде прифатена, па така на пример хетеросексуалците имаат проблем да бидат прифатени во паштунското општество...

Иначе генерално кажав на почетокот на постот, тешко е да бидеш јавно деклрариран хомосексуалец или бисексуалец.... Но зошто ти е потребата јавно да го искажувам тоа, кога добро ми иде и вака :)

На Astra30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Аха.
    Значи ти како дел од маргинализираната група не би имал проблем да бидеш разоткриен и јавно исмеван?
    Мислиш дека другарите кои те дружат денес или твојата сопруга би била океј коа би дознале дека си бај? Мислиш дека не би подлегнал на морален линч?
    Лесно ти е тебе да зборуваш така автохомофобично напикан у плакар. Искочи, па дојди напиши ни го искуството за заедно ќе си се смешкаме. ;)

Да да, таквите општества се мнозина. Голем проблем е, баш. :D

На 1209, Someonespecial, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Па еве ти даваш тука класичен школски пример на осуда и на исмевање или поточно морален линч од обратниот аспект.... Зошто, затоа што ми било страв и неконфорно да излезам од плакарот....

9. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Не, туку затоа што пласираш нереална слика за тоа какви се хомофобите.
    Тие шеги за педери кои твоите хомофобични другари ти ги раскажуваат уз пиво, се приказна за мали деца во споредба со тоа колку од нив би биле "океј" со тоа ти да си геј. Кога би знаеле што правиш, не би било повеќе смешно, ама во ред, твој избор.

На Lella, 1209, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  10. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Аха, ОК експерту за хомофобија... извини што го кажав мислењето...

11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Само се трудам вистински да ве прифатат во општеството, другар. Исто како што се трудам за повеќето ранливи категории. Ама тоа нема да се случи сѐ додека вие самите не се прифатите себе.

На Someonespecial, Astra30 и RoseRain им се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Се прифатил човекот сам себе и се е во ред со него. Единоставно е свесен, нормален, има попаметни работи и интимноста сака да си ја задржи за себе а не да ја рекламира по улици. Никој никого нема да навредува ниту ќе постојат вакви ранливи категории од овој тип ако не вршиме промоција и глорифицирање на одредена ''сексуална ориентација''

На baba Rada и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Дечко.... незнам кој дел не го разбираш, немам потреба да излезам јавно и да кажувам дека сум би... Тоа е мој личен живот и нема што некој да ме прифати или не.... Нема што јас јавно да кажувам за мојот сексуален афинитет... Тоа според мене е глупост без преседан. Јас сум прифатен во општествотото како човек и тоа е доволно за мене.

Таквите како Коче и Шиндре ги доживувам како Јеховини сведоци, кои досаѓаат да завземам страна. Едноставно не сум заинтересиран да ме прифати општеството со тоа што ќе изигравам кловн и главен хејтер, ниту пак сум заинтересиран да се борам со ветерници.... Не дека ми е страв, туку дека не ме интересира таа борба, јас си го терам својот живот како што мене ми одговара, а не на Коче и на Шиндре и на тебе и ич ми е стало некој да ме прифати, а најмалце вие ...

Тоа кај го пикам или кој ми го пика е моја интимна работа....

На baba Rada и Astra30 им се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Да бидеш она што вистински си, емоционално и физички е одлика на себеприфаќање, зрелост и реализација. Криење и молк се одлика на страв и механизам на поттиснување.

Оди ова истово што го пиша кажи го на некој инвалид. Дека не треба да зборува како му недостасуваат раце на пример. Зошто идентично е.

На VoodooGirl, 1209, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Никој не го побара тоа од тебе. Нема потреба да ја извртуваш дискусијата во сопствена корист.
    Конкретно зборувавме за твојот став кон хомофобите и како го оправдуваш нивното дејствување во општеството. Не зборувавме за тоа дали треба или не треба да излезеш од ормарот.

16. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Аха... Толку од муабетите дека хомосексуалците се болни, сега прејдуваме дека се инвалиди :)

17. biscorpius

biscorpius Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2018
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    60
    Па погоре добив осуда дека не излагам од плакарот.... дека се плашам....

И кај ги оправдав хомофобите? Само реков дека не ми сметаат...

18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Сосема различен пример. Се рабори за интимен живот, за нешто кое не се прави во јавност. Не е моја ниту твоја работа кој со кој и што прави во спална.
    Некој може да се чувствува и како надприродно битие, па што треба да го прифатиме и да му се поклонуваме? Везе нема и тотално погрешно нешто.
    Искажувај ги своите способности со кои би придонел нешто во општеството а не да глорифицираш и промовираш глупости.
    И зборот хомофоб е тотално погрешен. Мислам дека не постои човек кој има фобија од хомосексуалци па затоа мислам дека и не би требало да се употребува.

19. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ти имаш проблем со сексуалноста.
    Не со сексуалната ориентација, туку со погледот кон сексот генерално. Според она што го имам прочитано, за тебе е истата крајно бескорисна и еквивалентна на блуд и разврат.
    Сега имаш нова агенда, со тоа што зад зборчето "интимност" гo прекриваш зборот секс како според тебе - гнасен чин.

Битие како категоријален поим не постои од филозофски аспект, бар не со априори и во физичка смисла, така да немој да го користиш повеќе. А за другово, не се работи за поклонување и глорификација туку за прифаќање и сметање на истото како сосем конвенционален егзистенцијален процес.

Исто како што седиш со другарите и зборуваш за вештачка интелигенција, remote viewing, трансхуманизам или за контрукција на mf метар, така треба да ви се и муабетите за секс. Пошто сексот не е интимен, човекот етапно издигнувајќи се во општеството поради религиска репресија и некои други фактори почнал да се срами од себе си и својата природа.
    Екватантни примери имаш и денес за тоа. Ти си на пример еден од нив. Лути се, но тоа е вистината. Се срамиш од сексот и го презираш.

Последна измена: 4 јануари 2019
    На Nausicaa, VoodooGirl, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не јас немам никаков проблем со погледот околу сексот. Тоа е нормална работа за мене а поради религиски причини јас лично ќе го практикувам во брак и со жена секако.
    Што другите прават, кој со кого се секса не е моја работа се додека тоа не е на јавно место.
    За секс се разговара со својот партнер и со доктор во одредени случаи. Не гледам причина да разговарам со некој друг во врска со тоа бидејќи тоа е интимна работа.
    Верувај дека никој никого нема да навредува или исмева ако не се врши рекламирање и глорифицирање на одредена ''сексуална ориентација''. И сам/а знаеш како изгледа една парада на ЛГБТ, јасно се гледа дека се бара доминација и се глорифицира одредена група. Да не заборавам дека и педофилите и зоофилите се приклучуваат кон таа група така да за десетина години не ме чуди и за тоа некој да вели дека е во ред и дека треба и тие луѓе јавно и гордо да кажуваат дека се такви какви што се.