Ова е некаков прв чекор во добра насока - Со оглед дека огромна е неинформираноста меѓу матичните доктори (и гинеколози, за жал). Македонија го добива првиот Водич за перименопауза – историски исчекор кон системска грижа за женското здравје
Мислам дека ме стигна. И тоа веднаш штом "нагазнав" на 40, почна со потење, претежно на лицето. Друго, од обилен циклус кој порано траеше 5-6 дена сега е со некое минимално крварење и трае 2 дена веќе третиот нема ништо. Топлотните бранови ги осеќам и баш се непријатни. Е сега прашање ми е, дали да почнам да користам нешто како Menopace на Vitabiotics, или други суплементи на друга фирма, не знам. Искуства?
Za menopauza.Go ima vo apteka.Toa e estrogen se prska na kozata,i se koristi i vaginalni progesteron(utrogestan) navecer.Ako zenata nema matka,ako e odstraneta,togas samo sprejot se koristi
Аплицирање естроген или било кој друг хормон на своја рака може да доведе до несакани последици. Има причина зошто хормоналната заместителна терапија се издава само на рецепт после консултација со стручно лице кое треба да ја води терапијата.
Молам информација, кај кој доктор беше што ти даде терапија, да не лутам и да барам и да се расправам..? Исто, како се викаат таблетите естроген што ги има кај нас?
Ima i tableti Angeliq za menopauza,a i kombinacija sprej i utrogestan.Bugarija ima lepenki ,ama kaj nas gi nema....