Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како со идните свекрви?

Дискусија во 'Врски' започната од bluberry, 19 септември 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Bas zaradi ova rekov ripni pa kazi op :)

2. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Vo sekoj slucaj isto ti se faka :)

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ние со мојата многу си се сакаме, не сме да речеш премногу блиски како другарки затоа што ми е недолично малце а и не е некоја модерна жена, ама си се почитуваме. Толку ја почитувам и сакам што некогаш мислам дека имам потреба да ја изгушкам, исто како да ме родила. :D А и како да не е така, родила прекрасен човек каков што е дечко ми кој е метнат најмногу на нејзе, што значи дека и таа е прекрасна личност. Не претерувам, така си е. :) Мислам дека нема зошто да не остане така, не се луѓе што прават лице неговите и секако дека ако има разбирање и почит и во иднина, од нејзина страна нема зошто да се смени ништо, како и од моја.

На okcenzi, Viktorijaaa5 и tessie им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Со денешниве обврски почнав покасно, па затоа и денов ќе ми биде поинтензивен, така што нема да имам многу време за филозофирање еве и мислењево саат време на пресеци го пишувам, но сакав да наминам на темава да укажам на нешто многу битно. Се мислев дали тука да го пишам или во Свекрвите и снаите-проблеми, ама тука ќе го пишам затоа што во темава зборчето „идни“ некако влева повеќе надеж, превентивата секогаш била помалку болна. :lol:

E вака. Не сакам со никого да се расправам, не ни гледам кој член што пишал, ги гледав мислењата како една целина и само сакам најдобронамерно да посочам на нешто.
    Со чест на неколку исклучоци, кадешто зборуваат за односот, баш за односот со мајките на дечковците/верениците, многу често имав прилика да видам мислења од типот на „многу е фина со мене, љубезна е, ми дава поклони за овој и оној повод...“ Поклони?

Знам, внимание е во прашање, и се` е тоа убаво, но најпогрешна насока е (макар и потсвесна) материјализација на односите, ма во колку наивни размери е истата... со кого и да е, не само со овие жени, еве тргнете од себеси, колку пати сте биле приморани да се однесувате убаво и љубезно кон некого и да му давате подароци а истиот не сте го обожавале многу? Должност, обврска, да се напраи ќеф на блиските, моментална благодарност, да не се замериш пошо не е зор и тн. И јас се радувам на некој подарок, како и секој нормален човек, но на истиот гест не му давам преголема димензија, ниту пак го сметам за одлучувачки за меѓусебниот однос со оној којшто подарува. Не го сметам ни за критериум преку кој јас ќе судам за меѓусебниот однос со која и да е личност. Какви подли, злобни и лицемерни личности познавам коишто за секоја прилика за одредени луѓе имале подарок....

Кога не одело спонтано, на принцип изненадување, односно кога се дискутирало за тоа, веќе гледам дека личноста си го сфаќа тоа како обврска и го давам следниот одговор: „Минималното залагање од твоја страна денот да ни` помине во мир е најголемиот подарок за мене. Подарувај го слободно секој ден, нема да ми биде незгодно.“ Машничката на пакетот не е важна, важно е што има внатре, ако ме разбирате. Да ти го разубави денот некој, зарем постои поголем подарок од денешниот ден поминат во убава атмосфера и со убави чувства за коишто тој што подарува барем малку придонел макар ништо материјално не дал?

Aрно рече славица во другата тема: очекувања. Ако на некој наслов ме потсеќаат темиве, тоа е на „Големите очекувања“. Без очекувања и без ветувања од ниту една страна па нека покаже времето и односот.

Последна измена: 2 декември 2014
    На Nausicaa, eloves, Giovanna и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Кратко и јасно, без преголеми очекувања и со разбирање. Секоја мајка го сака најдоброто за своето чедо, па доколку таа некогаш е нетрпелива со мене затоа што е загрижена за него, или за своите внуци би ја разбрала и би се обидела да направам некаков компромис со неа. Но доколку тоа го прави за да ми наштети на одреден начин, веднаш би пресекла. Би било многу недолично од мене кога ќе влезам во нивниот живот да се обидам да променам се и да пробам животот на едно цело семејство да го прилагодам на себе, затоа до некоја одредена граница ќе се обидам јас да се прилагодам на нив. Сепак, се согласувам со тоа дека е многу подобро да си на дистанца, свекрвата никогаш не можеш да ја сакаш како мајка си, но заради редот, мирот и љубениот, и доколку таа заслужи и не претерува, мораш да ја почитуваш.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyVamp

LadyVamp Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    79
    Леле ау недај боже оваа да ми се падне шо ми е потенцијална сега леле ќе има дома војни и двете сме забегани само не се знае која повише ! Знам дека не е баш фино од мене шо го викам ова али на моменти сакам да ја елиминирам пред да ми стане свекрва онака боље спречити него лечити :rofl: Се шалам,не и се замарам многу многу а и на идната ми свекрва нема ич да и се замарам ме боли долнава баш. :smoke:

7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.466
    Како со идните свекрви? Секако, само љубезно, со насмевка и културно!!! Никако, со намрштено лице, некултурно, кавговито!!! Со идните свекрви треба да се однесувате како со жена која што го родила Вашиот сакан, која што го сака намногу на свет и која што му посакува само среќа во животот!!! А, бидејки Вие сте неговата СРЕЌА - почитувајте ја идната свекрва - и таа Вас ке ве почитува!!!

Јас сим идна дупла свекрва и со моите идни снашки ќе бидам фина и културна. Ако бидам лоша и злобна ќе им наштетам на моите синови!!! 8)

На cooll, mal.ecka, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Секако дека треба да владее однос полн со почит и разбирање. Во неа гледам пријателка, сојузничка (како што понекогаш се зеза дечко ми, посебно кога тој е тема на разговор) и од секогаш сме се почитувале и сме имале заеднички јазик. Благодарна сум и' што го донела на свет и што го израснала и воспитала да биде толку добра личност. :hug:

На alana95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Плус, за разлика од оние со единчиња, имаш право на втора шанса за секој случај. :rock:

На srcence1607 и Val-Dim им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Девојки искрено ви завдувам на нормалниот однос со вашите идни свекрви.
    мојата за жал сеуште се држи до тоа дека не сум за нејзиниот син и не сака да слушна ништо. Еднаш ме виде на 5 минити и одлучи дека јас и нејзинот син не сме еден за друг :(
    Гледам дека дечко ми е сериозен, планира иднина за нас, ама што знам жената никако не попушта, како ќе биде кој знае :?:

11. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    Мојата идна свекрва е жена што многу страдала во животот поради нејзиниот сопруг односно таткото на мојот дечко, па е доста повлечена и молчалива. Со неа ( и со таткото на дечко ми) се имам еднаш видено т.е. официјалното запознавање.
    Сега само се поздравуваме преку дечко ми и тоа е се'. Знам дека нема да се меша во нашата врска без разлика дали е официјализирана или не.

12. Lela123

Lela123 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    117
    Јас се уште незнам каква ќе биде мојата свекрава,се надевам дека ќе ме прифати каква што сум а ако не ме прифати баш гајле ми е. Како таа со мене така и јас со неа.

13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jas si imam 'tipicen' problem..bidejki sme pred svadba zapocnaa podgotovkite okolu opremuvanjeto na stanot..bidejki zivee vo stranstvo ne sme vo moznost zaedno da kupuvame I odi vo drustvo so majka mu.Ubavo od nejzina strana sto I misli I na najmalite detali no sepak bi sakala da ostavat nesto I za mene da si odberam :envy: baska imam mnogu specificen vkus i tesko da mi pogodi nekoj..ma da sekogas pred da kupi nesto mi praka slika da mu pomognam da odbere ama sepak me nervira sto nie dvajca ne go pravime toa sami :@ So nea imam ok odnosi, mnogu e mila i me saka, no sakam da sum vklucena vo tie odluki !!!

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А не си во можност да одиш кај него на некое време пред свадба?

15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Za zal ne, sreduvam okolu dokumentite

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Па кажи му на мт да почека со куповина. Не мора се да есредено од прва. Основните работи, кревет да имате каде да легнете, вц и другото кога ќе одиш тогаш ќе купите заеднно.

На anina, Minnie 1 и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  17. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Никогаш нема да бидам блиска.Лицемерна е и дволична.На син и се и сешто му збори за мене несвесно дека тој на мене се ми кажува,а на мене ми се обраќа со "ќерќа" во живо..Немам запознато подволична личност и таа никогаш нема да ја добие мојата почит.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Ако си фин со луѓето и еднаш да се испонашаш лошо ке го засениш секое твое добро однесување, ке мислат дека си само лицемерен и дека не си толку фин и добар како што се правиш. Меѓутоа ако оставиш лош прв впечаток, секој пат коа ке се однесуваш добро,тие ке мислат дека ти уствари си добра личност само тогаш не ти бил денот.
    Затоа намерно гледав да оставам што полош впечаток на првата средба со мајка му. Прекривав со сите сили колку ми е тоа непријатно што се однесувам така. Уште тогаш и дадов до знаење дека не сакам да ми се меша во мојот однос со него, како што јас нема да и се мешам у нејзиниот.
    Сега имаме коректен однос, се случува да пиеме кафе заедно, да си направиме муабет. Не сме многу блиски али не ни е ни некој намќорест односот. Доволно е да остане таков, не мора ништо да се смени.

19. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Нормално дека има исклучоци, не зборувам за сите, ама повеќето никогаш нема да најдат особа толку добра и совршена за да може да го заслужи совршеното синче. Барем тие така го гледаат, а и мора на некој да се препишат добрите особини што ги наследил синот и манирите на кој бил научен.

Небитно, мислам дека најголема грешка од старт при запознавање со мајката на дечкото е што сите сакаат да остават добар впечаток и толку се трудат и се трудат што на крај како таа старата добра што вика што повеќе си добар тоа повеќе нечиниш. Баш така. Најдобро биди си ти, не придавај некои големи значења на неа, што помалце сусрети тоа подобри согласувања. Ако е далеку сте имале среќа, едно здраво и општи муабети за времето и сериите таман ќе си легнат, а ако не дај боже треба да живеете со неа, тогаш ептен биле сурови оние кои ви ја пишувале судбината, не знам што да кажам, господ нека е со вас.
    :rofl:

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Od sto mnogu se opteretuvate kako so idnite(mozni)svekrvi,koi neli,nemora da znaci deka ke bidat navistina vasi sveklrvi,posle nemate nervi za onie sto navistina ke vi bidat.:wasntme:
    Gledajte si deckovcite,za svekrvite ne berete gajle,da ne ispadne posle od mnogu gledanje po svekrvata ste go utnale mazot.:worried:

На eloves, senza.parole, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.