Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како со идните свекрви?

Дискусија во 'Врски' започната од bluberry, 19 септември 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ја не го сфаќам овој тренд на потресување на идни свекрви.
    Па удварање, па тинтрање, не знам искрено по која цел.
    Почит секогаш имале и ќе имаат родителите на партнерот, пријателски кратки разговори кога ќе се видиме, сигурно нема да ги избегнувам, еден класичен чит-чет ќе си напраиме. Ама пред брак тоа викање ќерко, сине мајко, татко не сфаќам. Додуша јас ни во брак тоа не го сфаќам ама тоа друга тема.

Од мое лично искуство и на моја другарка многу зближување со родителите на партнерот не, зашто никогаш не знаеш каде таа врска може да заврши.
    Колку год да биде врската сериозна, иаку мене ми е тоа толку смешно кога ќе каже некој дека иде за озбилно, врска се знае што означува и што значи и зашто луѓето се во врска. За други работи си има други термини и класификации.

На crazylady, Nausicaa, zarah и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас сум мажена можи ќе речите дека местото ми е во темите брак и семејство ама пред да се вериме одевме годинаипол и мој совет дур сте во врска зближување не бидете мистериозна личност за неа повеќе ќе внимава како со вас и ако ве изнервира ќе си речите таква е и полесно ќе ја сварите. Во спротивно,секоја чест за исклучоците, можи уште првиот ден да се изненадите како човек прекуноќ се менува за 720степени.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Како со идните свекрви ?
    За секоја жена (мајка на некој тип ) е сеа која се погоди има лек. Се зависи од таа жена. Ако биде добра со мене животот ке и биде млеко ко што на синот нејзин животот би му бил мед. Значи ако ми биде онака срцка од мене ке добива се ке ја шетам ке и купувам се , ке направам се и нема одвојување ке си бидеме у заедница , ама ако е некоја катилка богами и давам рок на живот од 3 месеци до 3 години живот. Доволно е што ке ме глеа сама ке рече кај ми се картите :D

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Строго на дистанца:rofl: Најпаметно:!:

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Предобра е, и многу ме засака :lol:
    А и секогаш заедно се вртиме против него хахахаха :$

6. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Само по една недела ја запознав мајка му на дечко ми.
    И тоа онака сосем случајно седевме јас дечко ми и уште еден пар и се враќаше мајка му од некаде и застана и вика која е снашката и морав да ја запознаам. Ме викна на гости и дечко ти запна другиот ден дојди те дојди жешко е надвор и отидов и се добро ама многу барања има. Ме прашуваше дали сум перела на рака и ми кажа садовите ќе сум ги миела. Напорна е жената, дури да не беше дечко ми таму мислам веднаш ќе ме натераше садовите да ги и измијам. Инаку се познава дека е доста мрзелива, не дека и наоѓам маани ама така е. Инаку искрена, фина, пристојна ми рече кога сакаш дојди ќе седиме, ама незнам колку е паметно да се зближувам со нејзе? Ваше мислење, искуства?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Понадистанца попаметно. Особено сега кога си на почеток на врска не ти требаат такви зближувања. Знам многу случаи кога снаите и свекрвите глумеле најдобри другарки за да после тоа се фатат за очи. Ти препорачувам чисто формален однос . Почитувај ја како мајка на дечко ти. Размени 2,3 реда муабети со неа од пристојност и толку. Помирна глава ќе ти биде.

8. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Само на дистанца, не мора многу зближување, барем јас практикувам така. Оваа мојава "идна" малку е позаостаната, загледува, оговара... ама јас не и се приклучувам на муабетите, само од култура пијам едно кафе и толку. А си имам прекрасен дечко, заради него и седам со неа на кратко, а цела среќа не е врзан он со неговите, и он не сака многу многу да седи со нив......:)

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Воопшто не ми се допаѓа „домаќинскиов“ муабет, на прво гледање да ти кажува дека треба садовите да ги миеш...Се знае при запознавање какви општи муабети се прават- кај учиш/работиш, кај живееш па го знаеш ли овој, оној, а не-дали си перела на рака(facepalm)

Последна измена: 23 јули 2015
    На mimiiiii, Luna91 и okcenzi им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Нас ни се подобрија односите :) пу пу да не подречам ама сега за сега е мирно на бојното поле :D
    едно мирно здраво си имаме, ги нема веќе |(:^) од нејзина страна.
    Се надевам дека нема да избие војна пак :angel: дека конечно ќе си легне на брашното :lol:
    Само стравот ми го има земено жената па јас уста не отварам во нејзино присуство :tmi: ако ме праша некој нешто ќе одговорам ако не исто ко да не сум таму :$

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Јас еве сум така да речам свекрва.
    Доаѓа кај мене дома идната снаа.Пиеме кафе.
    Несакам опуштање.Ниту сега, ниту кога и ако му стане жена.
    Нема интимизирање.
    Немам ништо против да ја донесе на кафе, ама се знае муабетите какви треба се.
    Многу ја почитувам девојката, и се додека се со син ми и додека се сакаат и јас ќе си ја сакам.
    Што ќе ми донесе син ми за мене е закон.

На Hipster, Umbrella22, theowndemon и 16 други им се допаѓа ова.
  12. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Јас и дечко ми сме заедно 5 години, и може ќе ви звучи чудно, но сеуште не сум ги запознала ниту јас неговите, ниту тој моите :D Така решивме и двајцата дека кога ќе одучиме да се зимаме тогаш ќе се запознаеме, пред тоа нема потреба од зближување ... А и глупо ми е некако они да се во една соба, а ние во другата да имаме односи |( Секогаш кога ќе одам тие излегуваат од дома, или тој кога ќе дојде моите излегуваат. Онака по некои постапки гледам дека мајка му е фина жена, кога и да отидам таа има направено некој колач или зготвено нешто, го прашувала дечко ми што сакам да јадам за да направи, дури и ми кажуваше дека секогаш чистела повеќе пред да одам, да не било прљаво :D И секогаш кога и да доаѓа тој кај мене ми праќа и благо што има направено нешто и тоа не само за мене туку за сите дома. И праќам и јас кога ќе направам нешто, најчесто од слави :D И ме има пофалено дека правам убави колачи дури и рецепти има барано преку дечко ми :lol: И за 8ми март ми купува поклони и ми ги праќа по него :lol: Ама ќе видиме кога ќе дојде време како ќе биде :D

На Едно Чупе и nice-girl им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Се е ствар на договор, но и запознавањето со родителите на дечкото пред официјализирање си има предности. Вака кога доволно не се знаете ќе се пази од тебе, ќе зачистува по дома, ќе прави посебни јадења, ќе купува поклончиња. Од кога ќе се запознаете добро, тогаш се покажуваат вистинските табиети и од двете страни.
    Јас имам долга врска колку твојата и сметав дека е подобро да се запознаам, за да знам како да се поставам кога ќе се омажам. Да не се разбереме погрешно, не сум нешто многу блиска со неа, само формални муабети на општи теми.
    Не се покаав. На почетокот се беше совршено, ама со тек на време се појавуваа некои работи, кои ако не ги пресечев на време и ги оставев за брак, ќе си ја лупав главата.
    Така да сега и двете знаеме што да очекуваме една од друга за понатаму.
    Вака разбрана делува. Тоа што ми смета се труди да не го прави. Па ќе видиме. Можда и ја ќе кукам во онаа другана тема :lol:.

На j......s, Tatjana95, ivanus и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Не можам да не те цитирам.
    Гледам има над 10 ми се допаѓа па ги прашувам членовите што е тоа што им се допаднало во твојов пост? :^) :?:
    Јас да би имала свекрва како тебе би бегала подалеку...... :(

На zabec и seasopraime им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Stavi si prst i prasaj se

На Doozy, joy1, x.Daisy.x и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Не знам како на девојката не и застанала во грло кафето дур го пиела со тебе, не дај Боже ќе се задави па на душа ќе ја носиш.

17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Detski prikazni od tebe
    Zatoa i ti e taka kako sto ti e...
    Te citam redovno

На sparklie, Doozy, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ако веќе одиш кај нив дома и си испраќате поздрави, мислам дека културно би било да те претстави... колку да знае жената кој и’ доаѓа дома. :) Не велам дека треба да станете први другарки, ама ете едно кафе за запознавање може да се напиете, па потоа продолжете по старо. Се читам сега и ова испадна ко совет да давам, а не ми беше тоа намерата. Само мислење, можеш слободно да игнорираш.

Инаку те разбирам, и јас поминав долги години со дечко ми пред да се запознаам со неговите. Ама не одев дома му. :D Кога конечно се убедивме, се запознав со мајка му, пиевме чај и нема да лажам - страшно беше. Сега кога ќе се сетам колку се срамев и црвенеев, не можам да се изнасмеам. Ама со тек на време проаѓа.

А на темава немам нешто посебно да кажам. Како со идните свекрви... па природно си се создаваат односите. Немам некоја стратегија.

На simoncelicius, crazylady, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Hajdi22 Не гледам ништо лошо во постот на @referentka.
    Незнам што е тука лошо според тебе?
    Лошо ли е тоа што пие кафе со девојката, што ја почитува и сака?
    Кажи каква според тебе треба да биде совршената свекрва.

На tessie, crazylady, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Детски или бебешки, реално е.
    И не се приказни.
    Знаеш зошто ми е вака? Не, не знаеш.
    Ради сите вас. Се вие со некои глупави правила, начини и што ти ја знам.
    Еве јас сум малку проста нели па ќе те молам кажи ми какви муабети се прави со идната свекрва? По ваши правила, де. Не за друго да не ме фати за коса ако не зборам муабети како што треба?

@cresa-jagoda Не е проблемот нит кафето нит почитувањето нит сакањето. Се е тоа убаво. Ама, кажи ми, дали ти би можела да пиеш кафе со некој со кој треба да пазиш што ќе кажеш оти ќе летаат шамари???