Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како со идните свекрви?

Дискусија во 'Врски' започната од bluberry, 19 септември 2010.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ме интересира колку години има синот или „снашката“? Ако сакаш да одговориш секако, ако не не мора :)
    Инаку @Hajdi22 ти не разбираш некои работи изгледа. Се знае за што може а за што не може да се прави муабет. Сигурно нема за сексот со син и да збориш со свекравата. Што сфаќаш се толку буквално?
    Едит: Ова свекравата не беше намерно, мајке ми :D:D:D

На tessie, referentka, Valerin и 2 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.394
    @Hajdi22 не го свати зборот ИНТИМИЗИРАЊЕ.
    Темата цвекиња не спаѓа под интимни муабети.
    Јас имам свекрва веке 10 год и со неа правам само формален секојдневен муабет.Нема откривање тајни,одење по продавници заедно,нема срц мрц,мамичке керкиче...тоа може сакаше и @referentka да го каже.

Ти ептен претеризам ја напраи работата.Ако сакаш и гаќите пери и ги дур си девојка на син и,ако тоа не ти смета тебе ок си е.

На tessie, crazylady, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Да, вистина е. Јас немам култура, немам почит, јас сум разгалена и невоспитана, буквално се најлошо.
    Прво викате секој човек е вреден, а после плукате по мене. Изгледа јас не сум човек.

Ако вие знаете јас не знам.

Абе за осудување сте први, а за разбирање ни последни.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Па жената е предобра и мислам дека ќе ми се посреќи и нема да ме има во темана: проблеми со свекрва.
    Премногу е поврзана со дечко ми, но ја сфаќам и не сум и љубоморна.
    Имаме супер однос, разговараме на секакви теми, никогаш не се припазувам или да глумам некоја што не сум пред неа, а и таа исто. Такви сме какви што сме - луѓе. Дечко ми често знае да не зафркава и двете, па си се браниме. Кога одам кај нив, ама баш секогаш прво се поздравувам со нив, ќе поседам некое време, едно кафе ќе пиеме и потоа си одиме во соба. Глупаво ми е да се тупнам директно во од дечко ми собата,а тие да се тука и воопшто да не се поздравам.
    Сега барем идниве ни свекрви се посовремени, не се како порано што биле.
    И да се има некаков проблем, со добар муабет се решава. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Стално е така за жал :( јас не ни мислам повеќе дека се средиле работите во период на сонце оти само ќе се разочарам кога ќе удри громот од ведро небо

@referentka со почитувањето на снаата според мене се покажува колку на мајката му е битна среќата на сопствениот син.:clap: за тебе значи мислиш и на среќата на твојот син а не да си го истераш своето па макар и по среќата нивна да газиш.Да велам на нивната оти еднаш и помолчив неа ради култура оти имаше гости ако таа пред нив ме понижи и потоа на мм го истурив бесот и ми падна криво ни крив ни должен и само рече јас се нервирам повеќе дека ти се нервираш а од друга страна мајка му е.И така на крајот таа си спиеше мирно вечерта а ние нервозни по соби се шетавме цела вечер и другиот ден како ништо да не било се изнасмеа и праша зошто сме биле такви :@

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.449
    Допаѓања:
    38.483
    @Hajdi22 не си го разбрала постот на @referentka. Јас сум снаа па не сакам интимни муабети со свекрва ми иако од почеток проба. Со тек на време сфатив дека најдобро е општи муабети да тераме и супер ни е. А шамари кај прочита се чудам?

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Ќе да е до тебе девојко, бидејки сите се разбираме освен ти никако да разбереш нешто!

На sparklie, cresa-jagoda, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Кој кажа интимни муабети?
    Зошто ми ѓи испревртувате зборовите?????????
    Искрено не го разбрав нејзиниот пост, бидејќи беше ептен остро напишано.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.394
    А кој кажа лепење шамари?
    Ти си таа што испревртува зборови.
    @referentka кажа дека не сака интимизирање= претерано зближување со идната снаа.Ти од влакно ,слон напраи.
    Оди преспиј жити се мн иритантна особа си

На sparklie, okcenzi, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    @Hajdi22 После волку негативни коментари за тебе да сум на твое место би се повлекла од срам,бидејки да беше во право барем една феминка кете подржеше а ти бес срам продолжуваш.

11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Хајди нема зошто да се срами, eдноставно и се може. :muscle:
    Со оглед на тоа што дома со нејзините не умее да излезе на крај, додека со пријателите па ич, не е ни чудо што овде се сили во олкава мера. Јас па уште ја бранам и се прашувам како е можно никој да не ја сака, ама еве тек сега увидувам зошто. :)

Последна измена: 25 август 2015
    На crazylady, sparklie, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.449
    Допаѓања:
    38.483
    @Hajdi22 да не се повторувам ти напишаа повеќето што е поентата на постот, а тебе никој не те нападна не си сфаќај толку лично, ти си таа што ги испреврти зборовите, а плус и не си разбрала добро.

13. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

О сестро златна јас сум научена да плукаат по мене и да ме вреѓаат... Колку навреди имам истрпено ехеее..... Ова не е ништо.

14. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Јас со мојава свекрва не сум уопште блиска уште кога не бевме земени не ме сакаше неможеше да се помири со тоа дека стапивме во брак

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Па ако не разбираш како може така да коментираш ? Што не праша да ти објасни

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Свака ти част СЕСТРО што си научена да те плукаат и што дозволуваш уште да те плукаат со тоа докажуваш каква личност си очигледно така ти одговара.

17. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Ми одговара? Далеку од тоа.. Ама што можам да направам?

18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.466
    @Feodora точно е дека денешните свекрви и идни свекрви се посовремени... Но, тоа е најверојатно поради напредокот на цивилизацијата :D...
    Дури и свекрва ми која има 75 години е современа свекрва... По нејзините кажувања ми се „дига“ косата на главата какви биле свекрвите пред 50-60 години... Толку многу ги малтретирале своите снаи во секој поглед, што денешниве девојки не можат ни да замислат... Почетно малтретирање било по првата брачна ноќ и барањето за доказ на „поштеноста“ на снашката, потоа следувале малтретирања околу домашните работи, свекрвата се знае, а снаата не ја бива за ништо... А, за одгледувањето на децата??? Снаата „нема појма“ како се чува дете!!! И да не должам, и покрај малтретирањата од старите свекрвишта, снашките успеале да си се „одбранат“ и да си го сочуваат бракот и семејството...
    Па, така и Вие млади дами, сакајте си ги своите дечковци и многу не се „замарајте“ со нас идните свекрви... И едните и другите, кога ке дојде време да бидеме едно семејство, ќе се сакаме и почитуваме или само почитуваме...
    И зависно од тоа колку ни се подудараат карактерите, ке се дружиме - многу или воопшто... или во кафиња изразено - ке испиеме едно кафе или еден тон 8)...

На theowndemon, MilaP, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Па искрено можеш многу да направиш прво да размислиш зошто доаѓа до тоа или ако неможеш сама да си помогнеш разговарај со стручно лице бидејки ти имаш проблем а тоа е штетно за тебе и за тие околу тебе.

На cresa-jagoda и Hajdi22 им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Mалце да припазиш на однесувањето и да не се омаловажуваш самата себе (божее дојдов до степен да звучам ко татко ми)