Како успеавте да се опоравите после разделбата?

Дискусија во 'Разделби' започната од kiki, 29 ноември 2009.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.558
    Допаѓања:
    13.911
    Точно така. Знам по себе дека лесно не се менувам. Сумирам ако има 60% негативности, а 40% добри работи во врската раскинувам за да не ми биде потешко после и да се чудам што сум направила. Не знам можеби сум перфекционист, ама ако сум искрена ,, ако почитувам сакам да ми биде возвратено. Сакам маж со карактер, а не некој лигле ќе ми кажува колку му значам, а после раскинување прва прилика мислиш ја нашол љубовта на својот живот. Има машки кои се прават по шаблон, па дури и исти фрази употребуваат.

2. Shaaggy

Shaaggy Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Со дечко ми му раскинав и бевме скарани еден месец, тој месец го поминав буквално многууу лошо.
    Се ме потсетуваше на него и многу ми беше тешко :worried: пробував да го заборавам, но никако не можев бидејки тој секако секој ден ми пишеше, го гледав во град бидејки сме во мал град и така.. не успеав , па после еден месец се смиривме :) сега за сега ни е убави, за понатаму не знам :)

3. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Мене ме боли оноа..пфф
    Лажам, секако не ми е сеедно, живееме во ист град, на иста улица, во иста зграда, учиме во истото училиште, во ист клас сме веќе 3 години, не ми е лесно кога го видувам, а и сега кога раскинавме поради некоја си фуфица по триесети пат :o и веќе не му се замарам на него, нека тера со животот, втор ми е ама не и последен :D :D

4. ViN.-2

ViN.-2 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Не е лесно но постепено се заборава личноста :)

5. vice1

vice1 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Времето лечи све...Нормално е да вие тешко , јас моментално со девојка ми раскинав пред 3 дена , и тешко мие нормално е...

На Jecichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Shaaggy

Shaaggy Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Не успевам никако..а многу труд вложувам :/

7. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Многу тешко... :worried: Многу емоцијална личност сум и затоа така... :!:

8. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Обврски и само обврски, кога немаш слободно време, немаш време да размислуваш за него. Раскинавме, не се гледаме, не се слушаме, недела дена ништо, така и ќе продолжи.
    Сфатив дури сега што ми треба, тоа и ќе го барам, маж со карактер, маж кој ќе е способен да лупне на маса, не за се нешто мене да ме препрашува дали може или не, дали е добро или не.
    Нема назад, решив да раскинам и раскинав, вниманието што јас го подарував не ми беше вратено со иста мера, па решив да си го најдам тоа што мене ми припаѓа.
    Кога и да помислам на него, се сеќавам на нервозите, полесно ми е, се потсеќам зошто сум раскинала, како сум се чувствувала тогаш, како сега и оп еве одма е подобро smile on my face right now :)
    Ај бре жени, машко како машко...
    Еден другар мој стално ми вика: Ние мажите сме како кучиња, кога сме добри треба да не наградии жената, кога сме лоши да не казни, само така може да не има под контрола :D

На crazylady и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. kikuvce87

kikuvce87 Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki :) Nova sum na forumov ve sledel kolku mozev i zatoa resiv da stanam del od femina. Nekako mi trebase nekoj sovet od nepoznati sto ne se del od mojava situacija. Na kratko ke vi raskazam niz sto pominuvam i se nadevam deka neko ke moze da mi dade pozitiven i ohrabuvacki sovet :)
    Imav vrska od 4 godini so nego se zapocna mn slucajno mn spontano. Na pocetokot kako i sekoe devojce glumev malce nedostizna, tesko osvojliva i slicno. No so tek na vremeto kako odminuvase pocnav se poveke da osekam za nego se pocesto bevme zaedno ednostavno se osekav mn ispolenta koga bev so nego. Mi pokaza i dokaza deka mozam da smetam na nego bas za sve i deka ke bide do mene. Pocnavme da pravime muabeti za brak za deca. Napocetokot bev protiv toa bidejki on go nemase napraveno glavniot cekot. A bevme vo vrska vise 3 godini. Mi kazuvase kako saka da imame bebe da bideme zaedno. Na kraj se soglasiv jas i posle 4 meseci ostanav trudna. No marfiev zakon jas ne znaev deka sum trudna se ispokaravme raskinavme jas izbegav vo grcija.
    Koga si dojdov mu se javiv za da se vidime. Dojde on mi gi donese site rab sto bea kaj nego moj. Pak imase karanica. Posle 2 dena mi se javi da me prasa sto bidnalo dali mi doslo ciklusot mu kazav ne i resivme deka ke ideme na lekar. Dojde i 7 septenvri otidovme na lekar i doznavme deka sum trudna 7 nedeli :)
    Rdosni i dvajcata razgovaravme bevme na kafe on morase da ide na rabota i trebase da se vidime vecerta i da zborime. Vecerta dojde so razgovor deka ako jas ne sum bila kako on sto saka ke treba da abortiram. Ne mozev da veruvam sto slusam sto mi kazuva dali e ova istiot covek od sabajle. Tuka pak pocnaa problemite no najdovme nekako resine i resivme deka ke se zimame i deka ke bideme zaedno.
    No imase nekoj sto mu smetase dali nasata vrska dali jas smetav ne znam pocna majka mu da se mesa.
    imav zakazano na pregled i bev kaj nego da spijam i naredniot den da ideme zaedno no vecerta se ispokaravme zasto jas kazav deka ne mi se sviga kafanata sto on ja predlozi i majka mu tuka napravi neverojatna karanica deka nema da uspeeme jas i on deka ne sme eden za drug da ne dolzam ednostavno go natera da poveruva i on vo toa. Otidovme na lekar narediot den prasa on za abortus a jas vo 4 mesec. Pomina toa naredniot den se slusame i jas mu kazav deka jas ke go zadrzam ova dete. Mi se javi pak naredniot den deka ne treba da go zadrzam bidejki samo ke bide tovar i za nego i za mene. Togas jas se resiv za abortus. Pomina i abortusot on dojde kaj mene so razgovor kako zgresil kako ne trebalo da bide taka i mu poveruvav. Razgovaravme deka ke bideme pak zaedno deka nema nikoj da se mesa i deka ke probame pak. No tuka dojdoa problemite negovite mu dadoa uslov ili jas ili oni deka oni ne dozvoluvaat da bideme zaedno jas i on. Jas ne mozam da go svatam toa kako moze taka ne znam sto da pravam vise on si go prifati toa za da ne gi izgubi niv gledam se trudi da prodolzi ponataka. A jas uste tapkam vo mesto ne mozam da izlezam od depresijava.
    Ve molam za nekoj sovet ;(
    [mod-kirilica:30qstp96][/mod-kirilica:30qstp96]

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.558
    Допаѓања:
    13.911
    А твоите не ги спомна никаде.Покрај толку негови грешки не си требаал толку да му веруваш. Кога некој таков ќе ти го упропасти животот тешко ќе ти биде. Тој ти нанел шетат на тебе,а не ти на него и затоа му е лесно на него.

11. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Кикувче. Ти исто така мора да продолжиш напред. Ако пак почнете нешто, имајќи ги претходните проблеми со неговите, може истото пак да ти се случи. Заборави го и продолжи понатаму. Плус тоа, ќе имаме дете, ќе немаме, како да е играчка. Ти си имала абортус во 4 месец и тоа било ризично прекинување на бременост. Во иднина не дозволувај бременост да ти го решава животот. Прво најди го човекот, среди се, па после планирај и деца за да не ти се случи ова пак. Ова ти е едно горчливо искуство, но е искуство од кое треба да научиш многу. Бирај стабилен човек во иднина. И главата горе, сега сама креирај си го животот, а не други да ти го креираат.

12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Едноставно ставив крај,доста шанси давав залудно беше веќе,а и љубовта ја снема.Така да не жалам сега за сега,сметам дека беше најправилната одлука.Не може да сум со човек кој не може да биде во мојата иднина.Скоро 5 години врска,но барем научив како да постапувам во животот и си ги сфатив сите мои грешки.
    Понекогаш џабе се трудиме да задржиме некој за кој свесни сме дека не е оној вистинскиот.

13. PokerFacee

PokerFacee Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    со тек на време, едноставно ВРЕМЕТО ЛЕЧИ СЕ

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Планот е следен: новите штикли, совршениот кармин, и правец во омилениот клуб.
    Да се опоравам од ова нема. Само ќе подзаборавам тие неколку часа.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sakam-sreka

Sakam-sreka Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Драги фемини... го читам форумов и гледам многу паметни жени кои искрено ги споделуваат своите искуства и мудрости со цел да си помагаат... и се надевам на ваша помош... Моментално поминувам низ разделба...т.е. сеуште имам некои дилеми дали треба или не, да се разделиме ... за да си дадам и себе и него време, би сакала да најдам начин да истрпам некој период, а при тоа да не го испровоцирам нашето смирување (со смс, маил, одење кај него дома да си ги соберам стварите...). Спомнувате плачење, излегување, ... не правам ниту едно од тие работи. се трудам да имам нормално секојдневие и само се туфкам и барам жртви на кои ќе им прераскажувам се како било, па тие да ми кажат „ти си претерала“, или „барај нешто подобро“, или „тој не е за тебе“, или „премногу идеализираш“ ... Значи, секогаш имам проблем - како сама да дојдам до одговорот. Веројатно ако си дадам повеќе време - и ќе дојдам. Но како да се воздржам од брзо „окончување на работите“, дали во позитивна(смирување) или негативна (раскинување) смисла?

16. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Не треба со други да збориш и да ти влијаат. Тебе време ти треба и земи си го. И сама кажа, така ќе додјеш до одговор. Во дилема си, ни црно ни бело. Време.

На Silver.E и Sakam-sreka им се допаѓа ова.
  17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Само ти најубаво знаеш што се случило измеѓу вас и какви ви се односите.
    Ти можеш секому да се жалиш (на повеќето верувај не им е гајле, иако ќе те советуваат), ама секој ќе ти даде одговор според своето верување и убедување, зошто сите сме различни карактери и различно мислиме.
    И ќе си го направиш умот каша попара.
    Затоа не слушај никој, ти и тој најдобро знаете во вашите срца што да правите понатаму.
    И да, дајте си време, без брзање. Знам дека е тежок периодот на исчекување, ама подобро да почекаш сега, отколку да се каеш подоцна.
    Не ја знам вашата причина за карање и разделување, ама ако не е нешто страшно и големо, тогаш вреди да си дадете уште една шанса. Уште еднаш да се обидите да сте сложни и да продолжите понатака. Ако пак не оди, барем ќе знаеш дека си дала се од себе. ;)

18. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Дојте и нашиот суден ден, иако мислевме дека цел живот ќе бидеме заедно иако сонувавме за брак и деца секогаш кога си лежевме во постела, се пропадана во вода. Уште потешко ми е затоа што јас ја завршив врската, не можев повеќе да издржам почна да ме притиска, да ми префрла зошто излавам, со кого излавам, не си била таму, ми кажаа си била ваму... Ми дојде преку глава. И не можам да издржам го сакам премногу, секој ден се борам против самата себе да не му се јавам да си го погазам достоинствто да му кажам дека би била со него и дека не ми треба ни да излегувам ни ништо, но се знам себеси нема да бидам среќна . Ми фали премногу, ја чсуствувам душата како илјадапати потешка, знам дека и нему му фалам, го чекам да ми заѕвони да ми пиши, но изгледа залудно чекам....

19. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Не сакам да помислам на разделба, а камо ли да се опоравам. Камен имам во срцето. Ете пред 3 часа прекинавме и не можам да се смирам. Многу го сакам.. не можам без него. Помагајте ве молам не знам што да правам ќе полудам ви се колнам! ;( ;( ;(

20. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ми го скрши срцето ;( пак
    Ќе пукнам од тага.
    И љут сум. Мнооогу ме повреди.
    И што сеа.
    Ми треба некој за да му поднесувам извештај дали се придржувам до:
    - Немој постојано да мислиш на неа,
    - Немој да и проаѓаш пред зграда,
    - Немој со поглед да ја бараш секаде каде што ќе одиш (по улица, во кафич, во шума, во ...... не е таму),
    - Не паркирај кола на помалку од 2 км од нејзина зграда,
    - Не ја шпијунирај на ФБ,
    - Неееееееееееееееееееееееемој да и си се јавил,
    - Немој да и праќаш пораки,
    - Немој да ја спамираш на маил,
    - Немој да се распрашуваш што прави,
    - Немој да слушаш тажна музика и да гледаш глупи филмови,
    - Не плачи и не се лигави (до толку),
    - Не се звери во нејзини фотографии,
    - Немој да пушиш и да пиеш многу,
    - Мораш нешто и да јадеш од време на време,
    - И не ги замарај сите за неа.

И ако не се придржувам до чек-листава, да ме згрбави некој од ќотек. Утре ќе барам кандидат

На s1a1n1d1r1a1, pupi.girl и lilybeth им се допаѓа ова.