Pominaa 6 god se omaziv imam dete no nikogas ne go zaboraviv mnogu dolga i tazna nepravedna prikazna vo sekoj moment bi zaplacila za nego gospod mi e svedok kolku mi e tesko ama taka trebalo da bidi .
Мене мн ме погоди разделбата , едноставно умрев па едвај воскреснав од мртвите ... Јас бев онаа заебената страна , ама ужасно заебана ..... Некогаш се будев во ниедно време врескајки како егзорцизам да се врши врз мене , и станував и го земав телефонот да отворам фб да видам дали е вистина или лошо сонував .. Но помина време ....јас се препуштив на забави , на други момци , џоинт , алкохол .... И го преболев , сега ми е сеедно ! И да го видам исто како да не го гледам Небитен е како семафор у чаир
Vo brak sum 22 god imam dva sina edniot 21 god dr 17 mazot mi e vo nekoja vrska od pred 3-4 mes postojsno se karame ne znam nacin i nemam hrabtost da presecam poradi decata a toj veke gi iskoristi site sansi zarabotuva dosta dobro no neznam dali da prodolzam da ziveam so toa sto ke mu gi trosam parite i ke si go gledsm svojot zivot ili da se razvedam so sto znam deka decata ke stradaat ve molam pomognete mi da go najdam praviot pat Ili kako sto procitav prethodno klin so klin samo ne sum sigurna deka ke mozam da mu go nspravam toa mi ja ubi samodoverbata
На неверство да вратиш со неверство е најлошата одлука за да му се одмаздиш на сопругот, освен да си го погазиш достоинството.Треба да бидеш склона кон такви авантури, а не да правиш план со кој, кога и каде да му вратиш. Ако те почитувал, немало да направи така. А и да го сториш тоа, тешко дека ќе го повредиш и ќе ја прекине врската. Која е причината за неверството? После толку години брак, сигурно има нешто што избрал друга. Ситуацијата не е лесна. Одлуката е твоја. Иако знаеш и имате расправии, очигледно не го засега твојата ситуација. И трошењето негови пари како опција не е решение. Ако нешто те измачува и не ти дава мир, не знам како би можела да уживаш во материјалното како замена за емотивното. И затоа треба да имаш подмолен карактер.Секој не би можел да живее во дисфункционално семејство и да дозволи понижување оправдано со одмазда.
Да ме слушаш мене женичке Вие сте долго во брак , кажуваш мажот ти печали голема пара па си фатил шваљерка , живеј си го животот свој , троши му ги парите до максимум ако сакаш и имаш желба најди си и ти некој Ако се разведиш ке бидеш самохрана очајна мајка , на тој ич нема да му е галје за тебе и децата , ниту пари ке ви дава , туку колачот цел ке го крка шваљерката !! Звучам како кучка , но да знаеш не вреди во денешно време фер да играш , бидејки секогаш победува оној што прљаво игра ! Поз
Читајки ја @Justicija сакам да кажам дека до некаде и е во право во делот дека не вреди да играш фер. Што добиваш ако играш фер? Тапшање по рамо, утехи дека се ќе биде во ред или нешто трето од типот ајде бе не вреди ќе најдеш подобар? Клише совет што во најголем дел од периодот иритира. Јас доцна се свестив дека не добивам ништо ако секогаш играм фер. Во љубовта е се дозволено. некој ќе игра валкано и ќе испадне повеќе паметен од тебе а ти ќе останеш во аголот со прст во уста и ќе се тешиш со кармата. На темата - Се уште се опоравувам од разделбата, поминаа 2 - 3 месеци од кога преќинавме, јас се уште го сакам, тој на некој начин продолжи со животот а јас понекогаш го контактирам да видам како е, што прави, дали е добар бидејќи не сум злопамтило. Ми значи уште, не кријам иако би требало да не биде така. Се уште се учам како да наредувам на срцето да не го сака и да не го бара и мисли. Со текот на времето свесна сум дека тоа ќе избледе и се надевам дека ќе биде во брз период. Се обвинувам себе си што на мое место некоја девојка веднаш ќе тргне во потрага по нов партнер а јас тапкам во место и се уште имам некоја мала надеж во себе дека работите ќе се променат иако секој ден и таа ми умира по малку. Едвај чекам да исчезне надежта, затоа што ме убива. Уште повеќе ме лути тоа што веќе во минатото го поминав а сега не знам како да постапам.
Сличен беше и мојот случај , ако ти текнува баш ти го раскажував мојот случај .... Не можев да продолжам а он веке си се ожена и дете напрај , не можев да се соземам од шокот ... Но продолжив , со тешки сили , напори ,тргнав некако напред Потруди се и ти душо , не е лесно но не е и тешко
Типичен несозреан човек кој не знае да си ги реши проблемите па од една оди на друга. Се трудам, доволно се трудам, едвај чекам да ми помине.
Пред 2 дена заврши мојата 2 ипол годишна врска да ја наречам тинејџерска..Првата година се беше прекрасно,волшебно,мислев дека ќе бидам цел живот со него,со него доживеав многу многу прекрасни моменти и бевме неразделни и никогаш се немавме разделено 2 ипол години.Се каравме,и секогаш се смирувавме..После првата година почна да ми здосадува,да ми фали бившиот иако со тој бев едвај 2 месеци,со сегашниот дечко се повеќе и повеќе ми беше досадно и монотоно,без страст и слично,така живеев уште една година,почнав да комуницирам со други,да не му обрнувам внимание ,заборавав да вратам на пораките,исто и од негова страна избегнуваше да излезе со мене,постојано другарите му беа на прво место,и некни се прелеа чашата и се сруши мостот кој беше граден 2 ипол години.Истата вечер излегов со пријатели,се забавував,не мислев вооопшто на тоа,вчера учев бев зафатена,и од ден на ден ми станува се потешко и потешко,почнувам да размислувам на се што поминавме,на сите ветувања неисполнети,на се што заедно направивме за прв пат,и цел ден плачам и не можам да се смирам,првпат завршувам толку долга врска..сите ме прашуваат и се чудат,а не сакам да го спомнуваат бидејќи ми се уште потешко.. Тешко ми е поради навиката која ја имам за него или можеби навистина го сакам се уште? И покрај тоа што кога контактирам со бившиот кого го спомнам заборавам на се.. Ве молам за совет
Кога му ја здогледав новата од бившиот...ми се смачи до толку што целата љубов ја повратив...буквално
Уште додека беше со мене...макар што тоа не ми го признаваше....инаку три месец по разделбата дознав која е
Па подобро сингл, отколку да си ги спуштиш критериумите само за да најдеш било каков (и во меѓувреме да се расправаш со секакви) за да не си сама, или за да му "вратиш" на бившиот, да види дека и ти имаш некого...wow, so 2006.
Јас сингле по сопствен избор....тој во врска со некоја под секој Негов (не мој) критериум за да не е сам....зборувај ми за среќа ....поздрав
Ако среќа за машките се детски игри од типот „таа прва почна, а јас сега ќе и вратам со новава девојка“, тогаш ние девојките избираме и да ја немаме таквата среќа
Дали се бришите од социјални мрежи, слики во телефон и секаков друг контакт? Мислам дека полесно ми било ако го избришам секаде но, нешто не ми дава да го направам тоа, а не знам зошто. Дури и тој не ме бриши. Поминаа само неколку дена но не ми е сеедно и покрај се што се случи.