@Mia-K стравот е нормална појава и се јавува и кај оние со средени животи. Не се огледувај на другите од околината (често изгледот отстрана лаже), претпоставувам причините ти биле важни за прекин. Немаш потреба да се форсираш, ниту да правиш нешто конкретно колку за да ти се случува. Дај си време. Пробај да се поврзиш со некои личности од периоди кога си се дружела, но некако ви се разминале патиштата. Патем, сигурно ќе се спомне за некој лик и далеку подобра опција ти е така да запознаеш некого, отколку да седиш на апликации со куп имбецили. И секако, нема потреба да брзаш.
Не сум.. Бар така мислам.. И после две години одкако се радзеливме, 7 години врска.. Сеуште неможам да го преболам.. Мислам на него.. И би сакала пак да сме заедно иакоо е невозможно. Ниту тој а ниту пак јас после нашето не сме имале сериозни врски.. Мислам дека никогаш нема да се преболи толку голема љубов..Плус и прва.
Здраво Ми се допаѓа една девојка која не живее во ист град со мене. Пред некое време беше тука и седвме на кафе. И најавив дека можеби че се преселам таму и беше мн заинтересирана за тоа и ме охрабруваше да го направам тоа. Вечерта трбаше да одиме на прослава и таа ме праша кое време сум планирал да одам и потоа се задржавме за дланка односно со прстите си игравме двајцата и ми рече пиши за вечер.. и реков добро. Покасно и пишав ама во 3 часа реченици добив од незе и и реков ајде да одиме заедно не сакаше.. После таму кога појде сама ми пиша дека стасала само. Бев навреден од постапката и ја игнорирав цела вечер а таа ми се упикуваше на некој начини. Последно проба на песна странично да ме гушни но не и возвратив и и го видов ликот дека мн непријатно и падна. На крај на одење не ни се поздравив. Следнииот ден прашала за мене зошто сум заминал така.. Долго време скоро две ипол недели и немав пишано а пишав почесто само јас. Кога ќе и пишев и немаше некој разговор добар некој посебен интерес од нејзина страна.. после тоа ми кажаја дека прашала дали сум и бил лут оти не сум и пишувал. Решив да и пишам пак по 2 дена но добив само краток разговор без интерес од нејзина страна. Цело време некое топло ладно однесување и секоја разделба на долго не е воопшто сеедна со незе.. Зошто вакво однесување кон мене не разбирам. Мислење?
Ako e dovolno drska i u deluzii deka mozhe da si igra kako i doshlo so tebe i tvoite chuvstva, mislam deka voopshto ne ti ni treba takva energija vo zhivotot, odnosno takov ,,utepuvach" na energija. Najslatko e da trchash po toa shto ti lichi nedostizhno. Ostavi samo. Takvi narcisoidni osobi shto ochekuvaat sekoja nivna postapka da e prostena najchesto i ne se najdobri za psihata i fizikusot taka shto batali gi tie prostotiluci i ne si stavaj teret deka neshto si napravil pogreshno za da predizvikash takvo odnesuvanje. Sakala da se upika, ama te ignorira, ama ljuta e, ama pa saka so tebe (od drugite postovi sho ti gi imam chitano), ama pa ne saka, ama pa ne e sigurna, ama saka da iskochi, ama nekje pokloni, ama saka vnimanie i niza drugi odnesuvanja na nesiguren i prost chovek. Prati i po poshta kutija Risperidon da si go sredi pametot i prodolzhi si nataka i najdi nekoj sho nema da te tretira kao partalche na chiviluk.