i jas sum taze razdelena.potocno snosti taka odlucivme pa do koga ke vidime.makar sta denes se javi da prasa kako sum.jas mu rekov ako ti e vazno kako sum ne ni treba da se slozis na razdelba.ama toa e ubavo i mene mi bese sto go slusnav.seuste premnogu go sakam a i ne bevme malku vo vrska no negovata netolerancija za nisto sepak presudi i resiv da stavam kraj.znam deka me saka ama ne saka karakterot da si go povlece i popravi a jas ne sakam poveke da trpam navredi sekogas koga ke stane na leva noga.po priroda sum custvitelna i koga ke se vrzam za nesto ili nekoj potocno mnogu mi e tesko.kako i sega ama toa moralo taka da e.
Јас искрено многу тешко се опоравувам после разделба и ми треба повеќе време за да се навикнам дека веќе не е како што било и дека треба да продолжам понатаму со животот без разлика на се. Сепак најдобар начин за да успееш да преболиш некого е дружењето и излегувањето со пријателите... тоа најмногу ми помага.
Се опоравувам.............читај доле Јадејќи благо и чипс........ еве сега јадам чипс и пијам вода..........као водава топи маснотии истовремено
Се правам силна и стискам заби добра но и премногу лоса особина.ресително ставив крај а тој дел е усте потезок избегав од средината кај сто е тој и вака полесно преболувам,иако понекогас си ја тесам дусата со 4аса вино не сум зависник фала богу туку цисто онака,понекогас запла4ам кога сум сама но и тогас сум сурова спрема себе па бргу ги брисам солзите се казнувам себеси но сто да правам,несакам другите да знаат за мојата болка и успесно го интерпретирам тоа у јавност но еве сега далеку од се заборавив дека и пријателите ми се таму далеку и ептен се осудив на осаменост.искрено ептен оладив зивотот тоа и го бара од мене моментално.имам еден другар ме знае како дисам ми вика ´оваа твоја сила на крај ке те скрси никој друг´ се пласам да не е у право.но главата горе сама сум се родила да не не без него светот нема да се врти
mene samo dva meseci.. i jas bev vo seriozna tri godini vrska, ama se sluci sto se sluci, toj me izgubi i sfativ ne me zasluzuva,,,kako i da e, nikogas ne se zatvarajte od raskinuvanje, ne e ubavo nitu zdravo, mladi ste... sega sum so maz mi i ne sum bila posrekna...koga bev tazna si rekov, ako trebase da raskinam so nekoj koj se sakavme tolku, mora da ima nesto podobro, mora da ima pricina, i taka ispadna...go zapoznav maz mi koj me saka beskrajno kako i jas nego...i se zedovme za 4 meseci otkako se zapoznavme...znaci ne ni trebase 3 godini da znaeme dali ke si odgovarame se vselivme, i nemoze da bide podobro.... taka da NIKOJA DEVOJKA NE TREBA DA OCAJUVA,,,NIKOGAS,,,ke dojde vistiniskiot, koga ke treba... mojot dojde mnogu brzo, nekoi ke dojdat pokasno, ama veruvajte ke dojdat....ljubovta ne treba da e ogranicena i so bolka...ljubovta e potrebna na sekogo ...
naprotiv, moe mislenje ne trebalo da se javis. ako ima vistinska ljubov ke ima tolerancija i razbiranje, a ne razdelba ili pauza vo vrsakta...niikako!! ne se javuvaj ne mu krevaj, ne obrnuvaj vnimanie, veruvaj ako go naoravis toa ke te bara kako nikogas pred toa... zatoa sto ramnodusnosta gi ubiva mazite...posveti vreme na nesto drugo, citaj, izlezi, uzivaj si najdi hobi...ne misli na nego, ne proveruja, ne misli deka odi so drugi...zatoa sto ako te izgubi ti ke si prodolzis so zivotot a toj ke te bara potoa... veruvaj./.
Со употреба на тешки наркотици. Имајќи во предвид дека сум млада и надежна , лесно. Доволно се познавам , знам дека се е во психата на човекот и така..ги имам прифатено и лошите денови , заради хармонија.
pazi molimte...slusajte go ova...izlezeni so bivsiot na zurka..i mi doaga edna tipka vo vc i mi vika abe dali me znaes ama bese mnogu pijana..jas mislev deka e samo pijana...ama koga vide toj deka jas zboram so nea..toj polude..vika sto ti kaza i sto se desava??? ispanici kako ludak...a ni na kraj pamet toj da bil so nea za vreme vrskata..kakov kreten..nekogas si mislam jas ili toj bese pogelem kreten? se salam, ama sepak mazena sum so detence and happy..jas go ostaviv,..najdobrata odluka vo zivotot. razberete decko koj saka da si poigruva so vas i se zanesuva ne e maz tuku detence i ne si go gubete vremeto. jas toa go storiv i si napraviv usluga
na mazite treba da cezneat po nas, a ne obratno. pa koj e zenata e vrskata, toj ili nie? taka...tie treba da ne baraat. veruvajte zazemete stav, zivotot vo svoi race i glavite gore.. pa zar ne znaeme deka sme pozsposobni od niv...
Не се согласувам, не затоа што сум маж, туку затоа што не треба никој безнадежно да копнее по никого, а ова твоево наликува на „злобен“, памти-па-врати став. Ниту можеш да кажеш дека сте поспособни, затоа што говориш за индивидуална карактеристика. Доколку дојде до разделба, мислам дека најтешкото е да се навикнеш на секојдневие без саканата личност, едноставно да се приспособиш на дневни активности во кои таа не е вклучена на никаков начин. Тоа е најтешкото, да се отстрани навиката и очекувањата поврзани со неа, секојдневните јавувања, пораки, гледања, изјавувања љубов... А потоа, секако, најголем „сојузник“ е времето, искомбиниран со нашата волја да се преброди преку љубовното разочарување. Затоа што доколку не сме подготвени, џабе ни е и сето време на светот.
ve molam za sovettt idam so decko mi skoro 5 godini no poslednive 7 meseci jas veke ne ziveam vo Sk.Se dogovorivme da prodolzime mislevme deka ke bide lesno i ke uspeeme i se bese super se do pred nekoj odreden period.Pocnavme da se karame poretko se slusame on nema veke tolku vreme za mene a i go razbiram kakva e taa vrska preku net ??? Veruvav deka vrskite na dalecina uspevaat i sea pocnav da gubam nadez...mi predlozi da ne se povredime da se razdelime zosto vaka nemame idnina jas nema da bidam vo Sk uste najmalku 4 god a on ne moze da dojde kaj mene.Me saka i go sakam neopislivo on mi e se vo zivotot i nezz kako ke mozam da prodolzam bez nego?????Kako da uspeam vo toa mi gi nema tuka ni drugarkite da me tesat.Veke pocnav da pagam vo depresii kako da izdrzam ???Jasno mi e deka ke najde posle nekoj period druga i ke prodolzi napred kako da se pomiram so toa.Se custvuvam kako da gubam eden del od mene kako poleka da umiram [mod-kirilica:rlgnwoip][/mod-kirilica:rlgnwoip]
која е причината за твоето заминување. сигурно пред да заминеш си ставила прст на рака и си се запрашала што понатака со вас двајца. мислам дека ако си надвор од мк си требала да знаеш дека веќе ви пропаѓа во старт врската. ништо подобро да знаеш на што си собери сила и издржи на тоа си требала сакала или не да бидеш спремна пред да заминеш. искрено не се живее од илузии
Знаев дека ке биде тешко мислев уште тогаш да прекинеме,он беше тој што не дозволуваше и што веруваше повеќе од мене во оваа врска.Причината се студиите и пред се фамилијата.Се надевав само на едно дека ке дојде и он тука ама ништо од тоа.Него треба да му е полесно има другари таму и шета и се ама ете се случи баш спротивното. А јас сега треба да бирам помеѓу моите и него да ја пропуштам шансава и да се вратам назад а јас веќе не сум сигурна во неговите чуства знам дека ме сака ама мислам дека не како порано.Ако се вратам и се скараме што понатака?.А сила немам и незнам како да продолжам
Незнам колку јас треба да зборам на оваа тема бидејки немам до толку искуство но можам само да ти кажам дека ако си 100% сигурна дека таа врска може да опстане доколку се вратиш размисли за тоа. Но, доколку не си сигурна колку ќе потрае тоа подобро не се враќај. Каде и да си отидена, таму си за да научиш нешто, да бидеш со твоите-да си обезбедиш подобра и посигурна иднина. 7 месеци се доволно време да се заладат односите барем од една страна. 5 години врска не се малку али ти имаш 19 години и сеуште си млада да оставиш се само за да бидеш со него. Размисли каква иднина имаш ако се вратиш и што ќе правиш ако раскинете а неможеш повторно да се вратиш кај твоите... Одреди што ти е приоритет дали твоите семејство и школото или вашата врска...
го преболев после 3 месеци така нешто. Бевме заедно 3 ипол години, 2 години кај што сум расчистила со него, НО уште не се осеќам подготвена за сериозна врска. Сум имала дечко и после него и кога ќе осетев дека станува посериозно и навлегуваме повеќе јас се повлекував, не сакав да си играм со нечии чувства и да давам лажна надеж, а се трудев многу! Се надевам ќе ми дојдат повторно пеперутките и посебниот сјај во очите...
Прво ти кога си тргнала да одиш сигурно си размислила за тоа дека да се одржува врска на далечина, и онаа врска кога секој ден се гледате, не е исто. Ова првото е каде каде потешко. Како и да е, велиш дека не си сигурна дека ако се вратиш, врската ќе ви опстане. Затоа, иако 5 години не е мал период, баш напротив, сепак јас ти советувам дека доколку не си сигурна, да не се враќаш и да жртвуваш се поради нешто за кое не си ни сугурна дека ќе опстане добро. Можеби нешто друго те чека таму каде што си, можеби ОНОЈ ВИСТИНСКИОТ и друг... "понекогаш животот со причина не носи на патишта кои помалку или воопшто не ни се допаѓаат и се тешки за одење, но кога ќе ги изодиме, не чека нешто убаво !"
Единствената слаба точка ми е крајот на врската , кога се запознав со него од прво видување се заљубив (како се најдов таа вечер во таа дискотека проклета да бидам) се беше како подмачкано секој ден ми беше нај нај убав со него , и така некое време , имавме секс (прв ми беше) од таа вечер мислам го засакав милион пати повеќе , поминаа три дена (не се видовме тие три) за четвритот да ми раскине телефонски,( знам зашто идеше со мене , тоа е тоа) наредните 3 месеци животот ми се измени 100% паднав у депресија никој не ме препознаваше во однесувањето понекогаш спиев по 15 саата понекогаш ич воопшто не легнував да спијам некој вечери , депресивни песни 24/7 едноставно пропаѓав , пропаднаа и две сесии на факултет , добронамерни совети не допираа ни од далеку на мене , на крај времето си го направи своето , сега не сакам да се сеќавам на ништо од него не сакам да го видам , го мразам , а што е најбитно многу ок се осеќам сега и мнооогу ретко ми текнува него , а и нов дечко немам фатено после него имав можности ама немав желба , сакав онака да не се замарам на тоа поле некое време , поздрав
Ми беше многу тешко, и после неколку месеци сеуште мислев на него, и се надевав дека повторно ќе се смириме. Не сакав да излегувам со други, имав понуди за кафе, другарките сакаа да ме запознаат со некои нивни другари, ништо од тоа несакав, затоа што се надевав дека ќе се смириме... После некое време сфатив дека ништо нема да се врати на старо, си реков готово е со плачење, излегувам надвор.. се журкав, не мислев на ништо, си ги поминував деновите како што јас сакав, и се помалку мислев на него. Во тој период го запознав и сегашниот дечко.. На почетокот ми беше само потпора, но сега навистина го засакав и многу ми е мил, потполно заборавив на стариот и веќе не се надевам дека нешто ќе се смени.. Бидејќи секој ден го гледам, за шал, понекогаш на моменти ми се враќа стариот филм и она што сме поминале заедно, но ми текнува на сегашниот дечко и колку тој ме сака и прави за мене, така да во секундата се преориентирам на него Само верувајте во себе, зацртајте си дека сакате да го заборавите, и ќе го направите тоа. излегувајте, забавувајте се.. никогаш незнаете што ви носи животот. Во моментот кога најмалку очекувате, ќе дојде онов вистинскиот, а бившиот ќе биде само убаво минато
Mislam deka poveke ne treba da mislis na nego kolku i da te tera nesto od vnatre!ispolnigi so vremeto do maksimum ne se zatvraj izleguvaj setaj idi po kafinja so drugarki i vremeto poleka poleka ke go otrgne od tvojata glava! [mod-kirilica:1hr3l2xx][/mod-kirilica:1hr3l2xx]
И јас исто така раскинав пред недела,две...идевме година дена и дечкото што толку многу ме сакаше испадна дека си шарал наоколу и тоа по такви девојки што лесно се даваат полошо не може да ми биде,освен тоа што го сакам и што го изгубив како шлаг на тортата се чувствувам понижено и како цела таа година и сите тие моменти да биле само една голема лага,секој спомен ми падна во вода...и еве пробувам да го преболам,се трудам да не останам сама ни една секунда во денот и правам муабет со други машки колку да ми се оттргнат мислите од тој гад!мислам дека тоа е лекот,другарките и другарите