Како успеавте да се опоравите после разделбата?

Дискусија во 'Разделби' започната од kiki, 29 ноември 2009.

1. Aphroditte

Aphroditte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ех глупи жени, многу му ја мислиме, тоа ни е мана ...
    еве ви ја тагата моја завиткана во мала метафора...не е лесно да се зборува...
    Јас пак сум на непозната патека...темна, црна,многу неубава кога сонцето ќе ми угасне... а пусто сонце,како свети, како ми ја грее душата, како ме топи кога ќе ми се насмее, си мислам ова бива само еднаш во животот...ама пустото,како велат во рана пролет, со заби е. Кога ќе касне, парче од срцето ми скинува...лошо е што се прашувам тоа ми ги кине ил сама си го кинам, или па јас влегувам во густа шума па сонцево не може да ме најде!
    Страшна работа... кај тргнав по овој пат, каде баш ова сонце, сега си велам,ама касно е,еве 5 лета кај ми е сопатник... ангел ли е, ѓавол ли е па ме лечи,па ме разболува. И уште нешто : сонце ли е, ко што ми вели срцето, снежец ли е, ко што ми вели разумот, ил е само ветре, ко што го доживуваат другите околу него та е лош само тогаш кога не е сосем добар ???????

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    И јас имав долга врска 3ипол год. Бев премногу заљубена и премногу му верував. Му простив многу работи и на крај ме изневери со бившата со која беше во врска година ипол пред да се запознаеме. Помина година ипол како не сме во врска и 1 год како меѓу нас нема ништо. Пред 1 месец дознав дека е во врска со неа и ми беше мн тешко...не можев да спијам, како изгубена бев. Не го сакам веќе само криво ми беше ...незнам зошто идел со мене кога секогаш си ја сакал неа :( Ама тоа е животот продолжува.
    После разделбата постојано излегував со другарки и се трудев да не мислам на него. Сфатив дека не ме заслужувал и морав да бидам силна да продолжам понатаму :)

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Мојата врска не беше долга, но болеше затоашто беше прва љубов...
    Како се опоравив-стоев подалеку од него додека да помине време, и да не мислам толку на него.
    Сега и да мислам на него, се обидувам да мислам на нешто друго.
    Сеуште не сум започнала врска (2-3 месеци има што е разделивме), не ни планирам такво нешто, за мене не е важно да можам да влезам во нова врска, туку да ја победам љубовта што ја чуствував за него. Да бидам јас посилна од мојата љувов за него... тоа е најважно сега за сега.

4. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Во овие моменти е најбитна автосугестијата, и колку всушност САКАМЕ да ја заборавиме таа личност. Мене ми требаа 3 години.. ЗОШТО? .. бидејќи не сакав да го заборавам. Длабоко во себе се надевав дека еден ден пак ќе ме побара и сакав да останам истата за него кога ќе се врати.
    Со текот на времето сфатив дека тој никогаш повеќе нема да ми се врати. Тоа беше тоа што ми требаше да сакам да го извадам од глава. И да откако го видов со друга сфатив дека е готово, крај..
    Во рок од 3 месеци излегов од таа криза, а за тоа време бев интензивно со другарките, запознавав нови луѓе. Едноставно никогаш не бев сама. Така успеав да го преболам. :)

5. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Јас еднаш досега сум била повредена после разделба, и ми дојде како гром од ведро небо. Имав 20 години, а почнав да хистеришам ко 14 да имам, дека нели првпат. :D

И сакајќи да избегам од драмата и се што ме потсеќа на мистер екс, фино лепо си ги спакував парталите и си фатив пат во друг град на викендче. Во моментот кога ја пројдов границата, се почувствував олеснета. Нормално дека не го преболев во тие три дена, ама кога сфатив дека сум можела цели три дена да поминат а јас на него ниеднаш да не помислам, ми текна и дека можам да не го мислам цело време.

И лека полека, си почнав, отидов косата си ја скратив, зошто некој одамна ми има кажано дека и во неа се зачувани информации, спомени и слично ( :D ), па и така дополнително ми олесна зошто ми го снема од косата, и бев среќна (дали поради тоа што го исеков од себе или зошто новата фризура ми беше најпогодена :D ), ама се на се, јас за месец дена го преболев.

На crazylady, faye, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. modest-girl

modest-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Луѓе мојата разделба е многу пресна раскинавме пред некој саат..и не знам многу ми е тешко многу го сакам...не знам дали ке успеам да се справам со ситуацијава еве ни сон не ме фака многу ми е тешко...

7. wildfire

wildfire Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    секако дека не е лесно! сега може сите овде да ти трубиме а секако дека тебе магично нема да ти исчезне болката!
    ти препорачувам, од свое искуство, да си дадеш неколку дена за себе (ако имаш можност)
    иако е тешко мора да пробаш да не мислиш на него!! давај си макар и банални задачи, ама да знаеш дека мора тоа нешто да го направиш, да го окупираш мозокот со други работи! немој да одиш на места каде што знаеш дека ќе го сретнеш и немој ниту случајно да му се јавуваш или пишуваш смс. немој ни да го бришеш од ФБ или нешто да му коментираш/лајкуваш!
    ќе помине време, ќе можеш трезвено да размислиш зошто се случило сето тоа. можеби ви е потребно време а можеби не сте за заедно.

8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ниту мојата врска беше долга,но јас го сакав и лудував по него како ненормална цели 2 години ни од срце ни од памет ни од очи не го вадев ,буквално бев заслепена го сакав премногу а тој ни трошка од неговата љубов не се потруди да ми ја подари! разочарана до немај каде,ништо не ми помагаше.. но го заборавив со тек на време,влезе нов човек во мојот живот кој ми смени буквално се,и кој го сакам премногу и сум му нааај благодарна за све што направил.. и да новата љубов е најдобар лек СО ПРЕГОЛЕМО ИСКУСТВО КАЖУВАМ!

9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    5.164
    Многу брзо успеав да се опоравам дури и самата се зачудив како сум успеала..едноставно си реков самата на себе дека е крај дека нема повеќе враќање го избришав и неговиот број,едноставно да знам дека во момент на слабост нема да го побарам,и онака на памет бројот не му го знаев,од фб исто така го избришав...едноставно се одтргнав од него и од работите кои ме поврзувале на некој начин со него,и си продолжив да се посветувам на многу други работи кои ми помогнаа да го заборавам,мада што и самиот со неговото детско понашање си придонесе да го заборавам побрзо,дури и да не го ценам повеќе ни како човек..

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    јас раскинав со дечко ми пред 4-5 месеци.. имам нова врска ама ми беше прва и единствена љубов.. пред некое време ги расчистив и неговите слики и све што сме имале.. ама ете имам денови како денес кога ептен ме фаќа носталгија и ми недостига и ми е жал што вака раксинавме без збор и што така го повредив.. сега можам да кажам дека сум пак заљубена ама не е исто.. не може и нема никогаш да биде исто.. јас на тој човек се му дадов и моето срце и све што имав.. слушам песни кои ме потсеќаат на него... иако знам дека нема шанси да се смириме затоа што многу го повредив секогаш ке има посебно место во моето срце..
    и немам начин како да се тргнам од него затоа што работата ни е иста и можам да кажам дека често се гледаме...

11. Heartbroken

Heartbroken Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    17
    никогаш нема да се опоравам.. секогаш ке има посебно место во моето срце.. прва љубов ми беше... да можеби помага со нова врска ама јас пробав нема шанси.. не верувам дека ке има некој што ке го замени еден и единствен беше :(

колку ке беше убаво само да се сретневме во други околности или да го вратев времето некои работи ке ги сменев, немаше да заврши вака..

ми недостига :worried:

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Од досегашното искуство, клин со клин се избива. :)

На artemis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    значи дефинитивно само јас сум од тие таквите денес ТЕ САКАМ, утре УМРИ кој те е*е.... Навистина одма ги преболувам дечките, не е битно дали сум била со него со години или само еден месец...Мислете повеќе на себе и на тоа што сакате да правите без него... :)

14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Јас идев на тоа клин со клин се избива па после една недела почнав да се гледам со друг момак и додека се свестив го заборавив ем си се забавував

15. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    една недела како не сме заедно иииии не се движам на места кај што иде тој.... Т.е сега сум на гости, и тоашто подалеку од него, ново друштво, нови луѓе, секоја вечер шетање и воопшто не мислам на него... Дури не можам да се препознаам самата себеси :)

16. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30

значи и ја бев иста како тебе :) со друг кога бев не можев ни да издржам едвај чекав да помине времето и да отидам дома да се изнаплачам, и ниту еден не беше достоен да го замени...во моие мисли само беше тој па тој...и ја исто ко тебе го имав тоа мислење само да го вратам времето, се ќе сменам...но некако длабоко во мојата потсвест никкао не губев надеж, иако зборував дека нема надеж за нас сепак верував ддека еден ден се ќе биде ок, и навистина и беше....
    така да не губи надееж и тии...незнаеш среќата кога ќе ти се нсмевне :) поззз

17. MissConsY

MissConsY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6

потполно се согласувам, не се обидувај да го заборавиш така само уште повеке ке мислиш на него. крени раце од се и ке видиш кога најмалце очекуваш ке се појави некој друг..значи мисли позитивно и само напред.. :clap:

18. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    И јас викам дека клин со клин се избива .
    Ама и секоја разделба е тешка.
    Секој нареден ми беше подобар и подобар. Се разбира во почетокот ти текнува чат пат на бившиот ама после некое време кога ќе видиш со новиот колку ти е убаво ќе се сметаш за глупача зошто воопшто си го жалела

19. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    дефинитивно ова клин со кли се избива е точно. Пред сегашниот дечко со кој одам 2 год имав друг не бевме мн време заедно некаде 4 месеци о откако се скраваме по скоро месец си го најдов овој сега и ич не ми беше проблем за брзо го заборавив и сега мие многу поубаво одколку со него

20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Едноставно, воспоставувам хармонија со самата себе си, ги ставам работите на кантар и мерам, колку труд, плус колку љубов,нерви, непроспиени ноќи,убави и лоши моменти ме чини врската и гледам што повеќе ќе натежне.
    Обавезно менувам нешто, фризура, боја на коса, шминка, си купувам нешто ново и излегувам во добар провод, не со цел некој да ми се допадне, туку да си поминам екстра со другарките.
    И да пукнам и колку да паѓам во искушение неговиот број не го вртам, повиците од негова страна( ако ги има ги ставам на игнор) и облекувам тренерка,патика и излегувам од дома и одам на дооооллги прошетки без цел.Ако сум решила дека тука е крајот, крајот навистина е тука.
    Кога јажето ќе се скине и да го врзеш повторно, чворот секогаш ќе остане, а јас имам таква навика, добро размислувам пред да донесам одлука и кога оставам нешто зад себе, никогаш повеќе не се свртувам по него!

На crazylady, Jecichka и mims-89 им се допаѓа ова.