Zdr na 9 dekemvri mi go izvadia bubregot imase tumur maligen sakav da prasam nekoj slicen kako mojot problem
Извини што сега ти одговарам Ако ја фајќа еднаш годишно тоа не е ништо страшно. Нормално е да има инфекција пошто самите камчиња често создаваат уринарни воспаленија, затоа често треба да си прави анализа на урина. Нека се консултира со лекар за ласерско. Сепак еднаш годишно напад не е ништо страшно.
Ve molam za sovet ili iskustvo da spdelite Na obata bubrezi mi kazaa dosta pesok duri kako mulj, a neznam ni toa sto znaci Pij caevi mi kazaa i za 2 nedeli na kontrola Da ve prasam dali nekoj imal vakov problem i kakvi caevi ste piele uvin mi kaza doktorkata Drugo sto mozam da pijam i kolku litri ke treba ? Bas po tecnosti ne sum
Zdravo.Samo prolom voda na den po 4 5 litri i tableti so sigirnost ke gi isfrlis i pesokot i kamcinja ako imas.jas imav problem taka pravev za tri dena 3 kamcinja isfrliv
Јас ќе порачувам овие денови па ако сакаш да порачам и за тебе? Бидејќи ако порачуваш сам мора порачката да биде над 2.800ден па треба повеќе работи да се порачаат.
Ќе ми помогне и за мокраката дека имам покачени леукоцити болките мисе редовни сега пред некој ден бев на нефролог се гледат камчиња 3-4мм на двата бубрези, лани ласерски кршев камен го измкрив имам правено уринокултура стерилна мие а нонстоп имам боцкање во бубрезите, помогнетеми ве молам! Доколку помага за овие работи порачај па дасе договориме.
Здраво,, имам камен во бубрег 5мм.. Докторката ми препиша антибиотик и ми рече да пијам течности...кој чај да го пијам и дали е опасно при исфрлање, плашлива сум многу...
Zemi prolom voda i drugi tableti za da go isfrlis kamceto so antibiotik samo infekcijana se cisti a kamceto ne padnuva od antibiotik
Здраво, Имам слушнато дека увин чај и чај од брусница не се мешале ама не знам зошто. Знае некој да ми објасни? Пример денес цел ден пијам од брусница? Утре смеам увин да пијам? Инаку имам и каменчиња и песок и бактерии. Се си имам